Zavádzanie príkrmov pri alergii na BKM a vajcia

domi51714
1. dec 2022

Ahojte, mame zrejme (na testoch nepotvrdenu) alergiu na BKM - priznaky su, teda boli - zaciname s prikrmami - moja otazka je kedy ste davali detickam rastlinne maslo, pripadne jogurt a pod., takisto mame alergiu na vajicka (opat nepotvrdenu) ale priznaky boli - davali ste detickam pstrosie ? ak ano od kedy ? je to moje prve babo s vobec netusim ako teraaz. Plus mohli deticky pri BKM masko - myslim hovadzie ? nevadilo ? hadam som to napisala zrozumitelne 🙂 Dakujem ❤️ mame 6 mesiacov

zuzzinkaa
1. dec 2022

@domi51714 ahoj my od narodenia do iste. To vajíčko možno ešte stojí za skúšku lebo ja som vypozorovala že je problém len s bielkom, tiež je mala ABKM. Takze jedla varím len so zltkom. Aj do pečenia. U nás je aj hovädzie problém, tá bielkovina prechádza do masa tak by som to ešte neriskovala, ale veľa ľudí s mäsom problém nemá. To maslo a jogurt nemajú veľmi výživnu hodnotu, skôr to používame len keď chceme urobiť zmenu aby nejedla stále to iste 🙂

domi51714
autor
1. dec 2022

@domi51714 vajicko som mala na mysli prepelicie 🤭

domi51714
autor
1. dec 2022

@zuzzinkaa a odkedy moze tie jogurtiky veganske ? kedze je to rastlinne ? vobec neviem :( takisto aj prepelicie vajicka ? mozem uz skusit ich zaradit ?