Chcela by som sa opýtať ako to je so zavádzaním potravín u dieťaťa na umelom mliecku? Pomaly ukončíme 4 mesiac a chcem začať s prikrmami lebo mliečko nám už nestačí. Mám sa riadiť tým čo je pre 6 mesačne? Že stále odčítať od daného odporúčaného mesiaca dva aby to sedelo? Keď je od 7 mesiacov jemu môžem od 5? Lebo mám v tom už chaos.
@beata_k ak moje dieťa začína jesť v 4 mesiaci a mám knihy, kde sú len od 6 mesiaca tak rátam s tým, že jemu budem môcť dať to čo 6 mesačnému. Keď bude mat 5 mesiacov tak to čo 7 mesačnému atď. Tak som myslela odčítať dva mesiace. Keďže o dva mesiace začína skôr ako dojčené bábätko.
@danielledan nie, ziadne odcitanie.
@danielledan Nic sa neocitava. Treba zavadzat tak ako sa ma. Netreba sa ponahlat. Aj pre dieta na UM je na prikrm skoro. Chce ten prikrm vobec?
@veronikaszabova tak čo ma jesť 2 mesiace to iste dookola? Pokial dosiahne ukončený 6 mesiac aby mohol iné? Pediatricka mi to povedala, známe tak robili tak som si to chcela overiť.
@danielledan rob ako chces. Tiez som zacala prokrmovat od 4m, ale nedavala som deckam veci 6+. Na nete najdes dost receptov, co mozu deti od 4m
@danielledan aj ja som začínala prikrmovať po ukončenom 4m lebo bol maly na um, a takéto veci má ani nenapadli 🤷♀️ proste som začala zeleninou, aj tak mu zo najprv nechutilo, nevedel to jest, nechcel, takze som pockala dva týždne a začala zeleninou znovu. Vôbec sa nemusíš báť že bude jest 2mesiace to iste 🤷♀️veď aj tak zo začiatku len pridávaš další druh zeleniny a to obmieňaš, kým nezaradiš základne zeleniny.
@helcanw ja som myslela napríklad od 6 mesiaca je pšenice, ovsené vločky atd. Tak keď bude papať zeleninu, potom mäsko, ovocie tak či môže skôr ako v mesiaci? Len to by najprv ma tu nemohli ukameňovať za niečo čo sa zle pochopilo 😊
@danielledan my sme to pochopili dobre.
4 mesacnemu nedavaj nic od 6 mesiaca - aj ked zacinas podla teba o 2m skorej prikrmovat.
@veronikaszabova to mi povedala pediatricka, mamičky z okolia. Večernú kasu dávali v 5 mesiaci, ovocie, maso, obilniny tiež. A ak sa pozrieš do knihy prvé prikrmy alebo inej literatúry všetko to je od 6 mesiaca. Tak som ti celé myslela
@danielledan nie nezavadzaj potraviny skôr, do toho ukončené 6m davaj len to, čo môže mladšie dieťatko. Ono zo začiatku sa aj tak drobec z toho prikrmu nenaje, oblizne ti pár lyziciek a koniec, možno mu to ani chutiť nebude a budes musieť prikrmy odložiť a skúsiť trosku neskôr. A zacina sa len s obedom(zeleninový, neskôr masovo zeleninový prikrm) takze na nejaké vlocky a iné veci mu urcote ešte netreba.
@helcanw k zelenine potom bud to masko alebo nejaku ryzu alebo pseno alebo nieco taketo sa tiez dava. vajicko tiez napriklad. ono je toho vela, ale netreba sa nikam ponahlat s tymi prikrmami 🙂
@danielledan vygugli si inu tabulku so začiatkom od 4.m,aby si nemala v tom chaos. Vecerna kasa sa nemoze davat od začiatku
@landsmanka jasne, len som autorke napísala ako som to robila úplne na začiatku ja, len zelenina, neskôr masko/vajíčko a potom rôzne prílohy. Ale to sa nás týkalo urcote az v 6m - neviem nepamätám si to veď to bolo pred 3rokmi 😂
Ja som prikrmovala od 5 mesiacov, ale neriešila som dáke knihy a postupy. Proste zelenina, potom šlo ovocie, kaša,cestoviny, ryža a podobne,pomedzi to ovocná výživa, chrumka, rožok na zuzlanie dostali, netuším, koľko ako a kedy som to pridavala, proste som pridavala,od oka a ako mi napadlo. Ako ročný už jedol syn úplne všetko. U dcéry postupujem tak isto
Od začiatku aj tak tie deti iba ochutnavaju, zjedia pár lyziciek, tak nevidím dôvod na také úzkostlive riadenie sa tabuľkami. Veď hádam nezje dieťa na prvý šup plnú misku prikrmu
@danielledan preboha zahoď múdre knihy a daj svojmu dieťaťu najesť. Sama uvidíš či už má o jedlo záujem. Hádam tu nebudeš rátať ako blázon.
@danielledan Nechapem co chces odcitat?