Mamicky, prosim poradte mi.Moja dcerka ma 5 mesiacov a chcela by som ju uz zacat prikrmovat. Od narodenia bola na UM a neviem kedy jej zacat davat podavat lepok. Este by som chcela vediet ci ste svojim detom davali do zeleninovych prikrmov aj olej. Citala som, ze vraj sa moze davat ale neviem od ktoreho mesiaca a aky. Mate prosim nejake skusenosti s tym?
ahoj, s týmto som sa morila pred 2 mesiacmi. Takže doktorka mi odporúčala lepok dávať od 5 mesiacov, ale ja som začala troška neskôr, už keď sa malej blížilo k 6 mesiacom a to v takejto forme: piškotka postrúhaná do výživky, alebo cmúľať kôrku z chleba, alebo keď som nám varila niečo z cesta halušky, rezance a pod. tak som jej zopar rozmixovala do zeleninky, alebo ešte tie také dlhe chrumky nesolené, je pravda, že mala zababrané rúčky, ale niečo vždy pocmúľala. Sem tam dávam aj olej (slnečnicový) alebo obyčajné maslo, ale to som začala asi tak, ked mala 6,5 mesiaca. Zo zeleninky papame: mrkva, zemiak, kalerab, cuketa, tekvica, brokolica, karfiol, petržlen, potom kuracie masko a ovocie: jablka, hrušky, banan, marhule🙂. teraz ma 7,5 mesiac a sme skusali hrasok a cervenu sosovicu
@girl2013 lepok treba zaviest az po zavedeni zeleninovych prikrmov,tj asi mesiac po zavedeni prikrmov,do zel.prikr. sa dava kvapka oleja,kedze vit.a miner. su rozpustne v tukoch a bez neho sa nevedia vstrebat do organizmu, je na tebe aky zvolis,najlepsie je panensky za studena lisovany,ale kludne to moze byt aj trosku zivocisneho masla 😉
www.kojeni.net 😉