Zavádzanie lepku

21. nov 2022

kolko mali vaši deti ked ste zaviedli lepok? zaujíma ma hlavne tie čo boli na um čiže začínali s príkrmami skôr ako po 6 mesiacoch ukončených
a tiež by ma zaujímalo ako ste ho zaviedli? ked dám jeden deň ožužlať kôrku od chleba mám tak dať aj dalšie dva dni? alebo už mám druhý deň dať napr trochu krupice do príkrmu alebo niečo iné ?
dakujem za rady

autor
21. nov 2022

a aj zavedenie žltku v akom veku ?

pribinak
21. nov 2022

Zltok v 6. mes, 1-2x týždenne, ideálne formácie prepelicie či slepacie vajicka

Lepok napr v mliečnej kaši, alebo dať už spomínanú kôrku. A nemusíš dávať 3 dni po sebe

hederamonstera
21. nov 2022

Dala som korku z chleba, a potom nemliecnu krupicnu kasu. Kamoska rozmixovala uvarene bezvajecne cestoviny spolu s prikrmom.
Ale nepamatam si uz, ze kedy. Asi v 7.mesiaci

bluemoon24
21. nov 2022

Lepek 6m, zloutek 6m, bilek 7m. Lepek - dva dny po sobe jsem dala ozuzlat kurku, treti den jsem udelala kasi. Zloutek prvni dva dny (ne po sobe, dala jsem 2 dny odstup) ozuzlat na lzicku, pak po dalsich trech dnech jsem smichala s avokadem a jedl. Prikrmy jsme zacali 5m

autor
21. nov 2022

@pribinak
@bluemoon24 dakujem .....a myslíte že ked už dovršili 6 mesiacov ano? ..nie že prebiehajúci 6ty mesiac .... ja som myslela že žltko sa tiež má dávať 3 dni po sebe

pribinak
21. nov 2022

Nie zltko nemusíš dvat 3 dni po sebe. To das na striedačku s maskom a stačí 1-2x za týždeň

Pozri zas tie potraviny nemusíš zavadzať presne na deň
Má 6 mes., môžeš dať. Urob zltko s cuketou a zemiakom, alebo s brokolicou

Bielok je alergén tak od roka

autor
21. nov 2022

@pribinak jasne dakujem ...ja len preto že som myslela že dať 3 dni po sebe aby sa čo najlepšie odsledovala reakcia ... a čo sa týka veku jasné že netreba na deň presne ale chcela som vedieť či treba čakať do ukončeného 6 mesiaca kedže máme 5 a pol a rozmýšlala som že či už zaviesť 🙂

pribinak
21. nov 2022

Ja som dávala od 6.

bluemoon24
21. nov 2022

Ja jsem se vsemi alergeny cekala na ukonceny 6m, pak jsem je postupne zarazovala. Dite by nemelo mit kazdy den vajicko, tak proto ten odstup

autor
21. nov 2022

@pribinak a prosím ťa ako často potom dávať lepok ked už bude zavedený?

pribinak
21. nov 2022

Môžeš aj Každý deň, napr obilninova kasa na večeru

Niekto dáva žužlať kôrku bábätku, niekto dáva vločky či piskotky do jogurtu či výživy, ale to sú jedla pre
Väčšie bábätka

autor
21. nov 2022

@pribinak oki dakujem 🙂