Dobry den, moj syn bude mat o tyzden 8 mes., prikrmy uz mame za sebou vsetky, okrem mliexnych vyrobkov. Navstevujeme Gastro, je na Neocate Infant uz 4 mesiace, po diagnostikovani ABKM. Po dnesnej kontrole na gastre nam dr. odporucila pomaly zavadzat bielkovinu KM, zacatim priklad olizania bieleho jogurtu, neskor, ak bude reakcia dobra, si kupit Nutrilon HA a 3/4 davky ktoru pije rozrobit s Neocate a 1/3 s Nutrilonom a ak bude reakcia dobra tak postupne prejst na Nutrilon uplne. Kontrolne krvne testy mame az o 2 mesiace, dovtedy mame skusat zavadzanie "mlieka"... chcem sa opytat na osobne skusenosti- ake mozu byt realne nepriaznive reakcie priklad po olizani jogurtu. . . Je realne, ze reakcia bude dobra a teda ze uz v takom veku sa "zbavi" tejto alergie? Po pripade ako inak este mozem postupne skusat zavadzanie mliecnych vyrobkov (na co si mam davat pozor, ake ine vyrobky, atd.) Dakujem za radu.
@martinazbor nás má 3 roky a tiež stým bojujeme... Prejavy po mlieku nemá žiadne ale ktovie ako to je s trávením.... Keby vypil alebo zjedol veľa naraz z mlieka tak sa mu vyhadze okolo pusy a skriabe sa. Čakáme kedy z toho vyrastie... Vraj jediný liek na vyliečenie ABKM je úplne vyradenie zo stravy vrátanie srvatky a všetkého čo môže obsahovať mlieko a pod... My sme vylúčili mlieko úplne občas ma jedine zmrzlinu, tiež pije neocate junior, nám na gastro kázala zaťažovať hlavne najskôr orevarenym mliekom napr v pudingu, krupicu, a až potom jogurty, ochutnať mlieko na lyžičku atď...
@martinazbor moj od 2,5 roka bol na bezmliecnej strave s neocate junior, od júna sme začali postupne dávkovať, ale bezlaktozove výrobky, gastro lekárka odporučila radšej tie bezlaktozove ako normálne mliečne, lebo ze bezlaktozove menej zaťažujú žalúdok a črevá ako tie výrobky z normálneho mlieka. Tak sme postupovali aj pri staršom synovi a zatiaľ je to ok. Maju bezlaktozovu stravu, aj v škôlke.
@martinazbor moja mala rok aj pól keď jej to prešlo
Mam synceka s touto alergiou a velmi nepotesim. Momentalne ma 10 rokov a stale s tym bojujeme... Ale uz sme sa naucili ako fungovat. Napr. raz za tyzden znesie v pohode kopcek zmrzliny, ale aby mal kazdy nieco s mlieckom, to urcite nie. Tiez nam Dr. hovorila, ze "vyrastie" z toho.. Tak cakame 😀