Zavádzanie bielka a vajíčka

vladik17
13. nov 2018

Chcem sa opytat babatka nesmu vajicko teda bielok.. a v pecive v rozkoch v sladkom pecive vajcia su tak to sa preco moze ? Mozem to kludne davat aj ked do toho ide vajicko? Dakujem😊

siska53
13. nov 2018

@vladik17 ano,tam to tak nevadi, je toho malo, tam.nemas cele.vajce. a sladke pecivo babatka nemaju co papat, aj roztek len kusok. Zltko mozes asi od 7m.a bielok po roku,cize po roku uz koze cele vajce

pininka
13. nov 2018

Kde v pečive máš čerstvé vajce, jedine že si ho sama upecies. Jasne že môže, nič sa nestane.

zeytin
13. nov 2018

V pecive nemas bielok, ale napriklad v obycajnych detskych piskotach ano. Bielok by mali deti az od roku. Samozrejme, ak nie niekde trosku bielka, nikomu neuskodi. Nepises, kolko ma tvoje dietatko. Cim je starsie, tym mozes byt benevolentnejsia.

vladik17
autor
13. nov 2018

@siska53 sladke pecivo som myslela vianocku alebo maslovy croissant..

vladik17
autor
13. nov 2018

@zeytin a piskoty tiez papaju do roka

vladik17
autor
13. nov 2018

@zeytin mame 8 mes a nedojcime cize papame uz vsetko od 4 mes 😊

slniecko35
13. nov 2018

Bielok velmi zatazuje oblicky, hlavne preto sa neodporuca. Chlieb a pecivo neobsahuju vajcia, cestoviny lepsie najprv bezvajecne. Sladke pecivo ci piskoty nie je najlepsia volba pre babetka. Ak velmi chces dat trochu ochutnat tak daj, ty si matka, bielok je aj alergen tak pozor na reakciu, vianocka a croissant su len potrete vajickom, je tam len troska, ale s vajecnym jedlom to fakt neprehanaj kvoli tym oblickam.

@vladik17

zeytin
13. nov 2018

@vladik17 ja som davala tie detske keksiky do roka. Po roku pomaly vsetko. Bielko sa nedava kvoli tomu, ze to je alergen....

siska53
13. nov 2018

@vladik17 take som ja nedavala.. len rozok,kusok chlebika max. Az neskor,po roku..

ivazuzana
14. nov 2018

Milé mamičky, nemôžem nereagovať na Vaše príspevky, keďže sa jedná o zdravie Vašich detí. Podľa odborných odporúčaní sa majú nemliečne príkrmy zavádzat v období tzv.imunologického okna, t.j. medzi 4.-6. mesiacom, vrátane potravín, ktoré patria medzi časté potravinové alergény. Skoršie aj neskoršie zavedenie príkrmov do jedálnička zvyšuje riziko vývoja potravinovej alergie. http://www.1000dni.sk/nutricne-programovanie/ak...

malinajahoda
14. nov 2018

@vladik17 bielok zaviest medzi 8 až 10 mesiacom. Podľa MUDr. Ivety Čiernej a ESPHGAN - Európska spoločnosť pre detskú gastroenterologiu.

ivazuzana
14. nov 2018

@malinajahoda ak ste si naozaj tie guidelines precitala, ale aj iné, napr. BSACI, EAACI, WHO, ASCIA atď. tak sa v súčasnosti neodporúča odkladanie zavádzania príkrmov vrátane vaječného bielka.

malinajahoda
14. nov 2018

@ivazuzana píšem to co som si prečítala. Robili rozhovor s MUDr. Čiernou.

ink
16. nov 2018

@ivazuzana Ahoj, hoci mi je táto teória sympatická, vec sa má tak, že novšie štúdie nepotvrdzujú, že by malo imunologické okno nejaký zmysel. Ale samozrejme, je to vecou rozhodnutia každého rodiča, ako sa k tomu postaví 🙂

ivazuzana
Autor odpoveď zmazal
Zobraz