Zavádzame lepok

lauritta96
12. feb 2014

Mamicky od kedy ste zacali s lepkom a v akej forme? Niekto kaze "zuzlat" rohlik iny zas piskoty alebo cestovinky bezvajecne? Aku znacku? Mam 6,5 mes babatko a roztek ohryzat sa bojim dat. Budem vdacna za vase skusenosti.

sunshineka
12. feb 2014

A preco sa bojis? Ono si neodkusne velky kus.viac menej sa s nim hra a ozuzlava a skuma.neboj sa a daj rohlik aj piskotky alebo kukuricne chrumky nesolene

lauritta96
autor
12. feb 2014

ked este nesedi mu to mam davat? to sa mi zda nebezpecne a piskoty obsahuju vajcia cele a cukor tak neviem teda

sunshineka
12. feb 2014

Ked prikrmujes nedavas sediet na chvilu?mozes do vyzivy pomrvit piskotu.po leziacky by som asi nedavala jest taketo veci.cestoviny kupis v lekarni,ale aj v obchodoch som videla urcene pre babatka

hradnapani
12. feb 2014

@lauritta96 ja som tiez mala obavy z toho rozka, tak som zacala obilnymi kasami, take co su urcene na prve prikrmy (tusim Babylove to bolo). Samozrejme, iba po troske na zaciatku.

luba28
13. feb 2014

@lauritta96 ja som maleho dala do vajicka a dala mu rozok do ruky,....

lauritta96
autor
13. feb 2014

ano v stolicke sedka ale sam este nedokaze, takze cestoviny bezvajecne asi nejake drobne ze a tie piskotky to teda v lekarni skusim dufam ze to prehltne tie piskotky rozdrobim mu ich. Aka to je znacka tych piskot?

mammaroma
13. feb 2014

@sunshineka
Kukuričné chrumky neobsahujú lepok.

ichbinich
13. feb 2014

@lauritta96:
Mozes skusit aj tie kase. Mozes vybrat mliecne alebo nemliecne, ako chces. Maju aj ciste obilninove vlocky, tie sa hned rozpustia v horucej vode, mozes pridat ovocie alebo zeleninu, podla chuti. Mozes nimi aj jednoducho zahustit prikrm. V DMku maju niekolko druhov. No a mliecne kase obsahuju umele mlieko a nejaku obilninu. Pre zaciatok by som volila bez kadejakch prichuti a bez pridaneho cukru. Take maju tiez aj znacky Babylove v DMku.
Existuju aj keksiky pre babatka, ktore nemaju vajicka a minimum cukru a su bud take mrvive, ze sa hned rozpustia v ustach, alebo take tvrde, ze ich babo iba cmula.
Ak nesedi samostatne, tak jasne, ze iba pod dozorom.
Inak netreba robit okolo toho vedu, proste dat ochutnat, vyskusat a uvidis. 😉

lauritta96
autor
13. feb 2014

Dakujem, tie kase som este neskusala ani ryzove. Musim davat pozor aby boli nemliecne pretoze mame neznasanlivost laktozy aj probiotika nam nerobia dobre tak musim dobre citat zlozenie

kofoluska
13. feb 2014

@lauritta96 Co vsetko mu uz davas? Ja som s lepkom u syna zacala uz davnejsie - a sice som mu do zeleninoveho prikrmu davala spaldovu krupicu. Obsahuje sice viac lepku ako klasicka krupica, ale je lepsie vyuzitelny, takze to nevadi. Syn je velky jedak a zo zeleniny sa najedol asi tak, ze do hodiny xcel jest znova. :D Krupica v kasi ho lespie zasytila. No a potom cestoviny. Aj ked tam je zase problem vybrat take, ktore neobsahuju kurkumu (nemam proti tomu koreniu nic, ale podla mna v cestovinach nema co robit).
Rozku sa bat nemusis, maly si ho zuzle aj po leziacky aj po sediacky, ako mu pride 🙂

Inak ryzovu kasu spravis rychlo aj doma, nemusis za to instantne bohvieco vyhadzovat peniaze. Proste das varit ryzu vo velkom mnozstve vody, nechas ju poriadne rozvarit, dochutis ju cim xces (jablko, banan, hruska...) a podavas. Spravis kolko predpokladas ze zje, je to cerstve a vies, co si do toho dala 🙂

lauritta96
autor
13. feb 2014

no dnes som prave kupila cestoviny vezvajecne cessi ale je tam ze mize obsahovat stopy vajec ty aku znacku pouzivas? este som pocula nadrobit roztek do prikrmu,, inak som hladala aj tie piskotky bezvajecne ale zatial bezuspesne

sunshineka
14. feb 2014

@mammaroma viem,ze nie,ale aj tie radi deti papaju

sunshineka
14. feb 2014

@lauritta96 piskoty obsahuju 26% vajec,neviem,ci su aj cisto bezvajecne.neboj sa toho tak.vacsina mamiciek aj skor zacina a detom nic nie je

suezee
14. feb 2014

Nedavat dietatu do 1roka ziadny lepok!! Mam celiakiu viem o com hovorim. V lekarni a dnes uz aj v obchodoch je dostat mnozstvo bezlepkovych piskot, keksov a inych pochutin pre deti. Kukuricne chrupky su perfektne. Cestoviny pouzivat ryzove, kase sa daju kupit tiez ryzove. Cakame druhe dieta a urcite lepok nebude do jedneho roka jest.

olivs
16. feb 2014

@suezee no pokial viem tak to prave ma byt prevencia proti roznym alergickym reakciam

27maminka3
18. feb 2014

@suezee ahoj.ja mam kamaratku co ma celiakiu a detska doktorka jej kazala pri detoch co najskor zaviest lepok do jedla,tak cca od 6 mesiaca.