Zápcha u bábätka

mirkaknm
19. máj 2019

Maminky, s ktorymi potravinami mate skusenost ze sposobuje zapchu vasemu dieratku?
A co vam pomaha?
My skusame varene pomixovane slivky, slivkovu stavu zriedenu 50:50 s vodou, odvar v ovsenych vlociek bez lepku s nastruhanou hruskou. Zatial nam nic neulavilo, uz je to 3.den ;(

danusa63
19. máj 2019

Skúste espumisan

pribinak
19. máj 2019

Všeobecne zápachu spôsobujú mrkva ryža a banán.
Nám sa osvedčilo dávať do príkrmov pomlete lanové semiačka
Pozor pri oválnych vlockach, tie pri zápche bábätkom nepomáhajú, dosť trvá kým ich strávia

kristina2412
19. máj 2019

@mirkaknm pomáha nám doma lisovana mrkvovo- jablková ,alebo čistá jablková šťava zriadená 1:1 s vodou.

ericavargo
19. máj 2019

mrkva ryza nie, pomahaju vlocky ale len jemne struhane, jablcko, slivka / idealne cerstve, nie konzervovane kase, aspon taka nasa skusenost...

annamivo
19. máj 2019

@mirkaknm jabĺčko, slivky, hruška u nás zabrali, ak je bábo už väčšie tak kyslomliecne jogurty, kyslé mlieko...

mirkaknm
autor
19. máj 2019

@pribinak A tie lanove semiacka aj dako namacate ? Sama som ich v tehotenstve pila ale oni nezmakknu vo vode,len taky sliz sa vytvori a tie pomlete semiacka sa dost tazko prehltali. Papate to tak kazdy den?

mirkaknm
autor
19. máj 2019

@pribinak My sme dali ani nie koliesko bananu pred tym ako sme mali zapchu a do prikrmu tenke 3 kolieska mrkvy a 3 dnova zapcha z toho. Plus som zavadzala kukuricu tak to bude asi aj nou.

sonicka96
19. máj 2019

@mirkaknm skús glycerínove čipky 🙂 veľmi pomôžu

mogaa
19. máj 2019

@mirkaknm kukuricou ais nie, práveže je to strukovina - mala by pomôcť od zápchy....zajtra v lekárni kúpiť duphalac - je nenávykový, dať na lačno a počkať aspom 1/2hod. potom by malo ísť po jedle ak nie veľa veľa piť....spôsobí zmäkčenie stolice a ľahšie vypráznenie

muco92
19. máj 2019

Našej malej pamáha,keď nalačno vypije teplú vodu.

pribinak
19. máj 2019

@mirkaknm jasne mozes si ich aj namočit ale nemusíš a zamiešas do prikrmu. Ja som len pomleka. Nemusíš vela, aby to nebolo hnusne

Keď vás takto zapeka, tak dávaj viac vody do Papánia, aby to nebolo husté. Výborná je tekvice, špenát, brokolica - len ruzicky, stonky nie, to iste karfiol.
Úplne skvela je červená šošovica, nezapeka a nenaduva.

Ako staré je vlastne tvoje bábätko?

mirkaknm
autor
20. máj 2019

@pribinak Ma 9 mesiacikov a 8 dni ;)

mirkaknm
autor
20. máj 2019

@pribinak Ako pripravujes tu tekvicu a ostatne potraviny?

pribinak
20. máj 2019

@mirkaknm https://mamaaja.sk/clanky/mama/dojcenske-tekvic...

Výborne sú aj jedla z cukety. Je vodnáta, nezapeka