Začíname s ovocím

16. júl 2023

Maminky začali sme s prikrmami, prv zeleninku, neskôr masko a vajíčka a začíname už s ovocím. S ovocím je to rovnako ako so zeleninou? Že každé ovocie 3 dni? A doobedu alebo poobede? Niekto dava tak a niekto tak 🙂 vdakaa

lucia13022023
16. júl 2023

Ahoj, áno čaká sa 3 dní keby bola alergická reakcia a ma sa dávať doobeda ako desiata. Ale tak, je to na tebe kedy budeš dávať podľa mňa ☺️

ildiko36
16. júl 2023

Nepisala si kolko ma mes dieta..moje deti uz od 6mes jedli vsetko co my len menej korenia.
A vôbec som nedavala 3dni to a 3dni druhe jedlo, vsetko za radom čo sme aj my zjedli, nikdy im nebolo zle..

autor
16. júl 2023

@lucia13022023 s našim spaním je to všelijaké. Spinka do pol 8, napapa sa a chce spinkat znova tak uložím ho a zobudí sa o 11stej a znova dám mliecko. Myslíš že o pol 8 stačí dať mliecko a o pol 11stej ovocie a o 12stej obed?

lucia13022023
16. júl 2023

Noo ako vám to vyhovuje, ja sa vždy snažím aby cca od 11 do pol 1 mal obed čiže zeleninový prikrm. A doobeda okolo 10 by som dala ovocie. Čiže u vás by som to robila tak okolo pol 11 ovocie a okolo 1 zeleninu ak sa dá

autor
16. júl 2023

@lucia13022023 ďakujem za radu 🌸😇

vkatush
16. júl 2023

Môj tak papá podobne 😊 o 8 mliečko, o 10 výživa/ovocie, o 13 obed, o 16 mliečko, o 18 kaša a večer okolo 20 mliečko. Jasné, posunie sa to podľa spánku, ale cca takto.
A nemusíš dávať 3 dni, tie som dávala len pri silných alergénoch, napr jahody.

autor
16. júl 2023

@vkatush Dakujem že si rozpísala cca o akej, a ak dávaš ovocie tak koľko? A k ovociu dávaš čaj? Alebo vodu?

vkatush
16. júl 2023

Buď tú taštičku (tie sú 100-120) alebo normálne výživu, tú 150-180. Dávam mu do toho rozpučené piškóty Plasmon, najprv úplne na drobno sme začínali, teraz (6 mesačný) už aj väčšie kúsky si prežúva.
Koľko spapá, toľko spapá, ale väčšinou zje celú dávku.
Napríklad taký banán spapá celý a ten je okolo 100 g.

Vodu mu po ovocí hneď nedávam, bľuvkal mi po ňom, lebo to je také vodnatejšie a voda na to, no aj mne by bolo zle.
Ale pije čistú stále po príkrme obednom. To som ho hneď naučila, že po papani ide voda. Alebo potom poobede medzi papaniami ponúkam, buď čaj alebo vodu. Pije zo štamperlíka (zo začiatku bola vždy potopa, ale už mu to celkom ide, o chvíľu prejdeme na väčší pohár. Teraz mi už odmieta pomaly z klasickej fľašky a chce rovno pohárik). Snažím sa tým vyhnúť tomu, že na 2-3 roky bude chcieť len fľašku a nebude vedieť piť z pohára (skúsenosť z rodiny).

autor
17. júl 2023

@vkatush 🙏🙏🙏 Dakujem