Zdravím Vás dievčatá. Môj malý synček bude prvého novembra 4 mesiace. Keďže od narodenia máme problém s kakaním, tak som chcela už začať trošku s príkrmamy. Doposiaľ je na materskom mlieku ale aj dokrmovaný umelým mliekom. Chcem mu uvariť slivku a dať dam aj za lyžičku ovsených vločiek vyvariť, potom zmixovať všetko. Myslíte, že je to OK. Resp. začal niekto takto príkrm? Ďakujem.
Tak ako píše @meluela....najprv začať so zeleninovými, aby si drobec nezvykol hneď na sladkú chuť ovocia a jedol ti aj zeleninku.
mam 22 rocneho syna a vtedy sa zacinalo ovocim ma rad aj zeleninu aj ovocie nijako nevidim rozdiel medzi detmi ktore zacinali zeleninou a tymi co zacinali ovocim mam tri deti a pri kazdom bolo nieco ine raz to bolo prve ovocie raz zelenina
Začína sa zeleninou, mrkva, zemiak, tekvica, a pod. Ovocie ako olovrant, keď už bude zvládať inú formu prijímania potravy. Ja som začínala jablkom, hruškou, banánom a slivky ako štvrté.
Ovsené vločky ešte nedávaj, v štvrtom mesiaci je ešte skoro. Počkaj do nejakého 6-7. mesiaca. Skús ryžovú, kukuričnú kašu a podobné.
Ryzova kasa ho tiez moze zapekat, skus davat cuketku a tekvicu a zemiacik, z tejto zeleninky urcite nebude mat problem sa vykakat, s ovocim zacni az po zelenine, na mrkvicku tiez trochu davaj problem, tiez moze sposobit problem s kakanim
odporuca sa zacat zeleninkou, aby si nezvykol hned na sladke .. takze tyzden-dva povarenu mrkvicku a potom skusit aj tu slivku, jablcko ...