Začali sme prikrmovať

kusko99
5. máj 2018

Ahoj baby mám 6mesacneho syna boli sme u doktora a povedal aby sme začali prikrmovat začala som zeleninkou ako sa má popri prikrmoch kojim,ale ako som začala prikrmovat malí sa mi nemôže vykakať 😓. Prosím poraďte čo mám robiť 😞 ďakujem

kukucka100
5. máj 2018

Ja som musela vypustiť mrkvu A petržlen. Dávaj cuketu, brokolicu,... mrkvu A petržlen dávam len pár kúskov A len sem tam.

kusko99
autor
5. máj 2018

@kukucka100 už som nedávala mrkvu 3dni a keď ide kakať tak vytlačí jeden Bobek a veľmi tvrdý a suchý 😥 nemôže to robiť aj mäso? Veľmi mi je malého ľúto 😓

beky1813
5. máj 2018

Maso? To este nedavaj. Len cistu zeleninu a jeden druh

kusko99
autor
5. máj 2018

@beky1813 doktor povedal že kľudne aj mäso môžem pridať po troške ale iba kuracie, morčacie alebo kráľicie.

asia83
5. máj 2018

@kusko99 Mne malá má tuhšiu stolicu vtedy, keď málo pije.

kukucka100
5. máj 2018

Tak to môže byť aj Z mäsa. Veľa vody piť aby ho zriedilo. Mäso by som tiež nedávala ešte pokiaľ nie je žalúdok a črevá zvyknuté na zeleninu. Mrkvu A petržlen nedávajú teraz vôbec A redsie mu to urob. Nám to pomáha keď je to redsie.

kukucka100
5. máj 2018

V dm predávajú tie šťavy slivkove tu to radili baby niekomu kto mal problém kakat. Len neviem od koľkých mesiacov je to možné piť.

kusko99
autor
5. máj 2018

Aj to vôbec mi nechce malí piť neviem ako do neho dostať vodu. Ok skúsim vylucit aj mäso snáď zaberie

lubik87
5. máj 2018

@kusko99 mäso ešte nesmie ..asi však si pozri na nete tabuľky čo a kedy

fantinka
5. máj 2018

Ja som maso dala az po 3 tyzdnoch ako zacal jest zeleninu. Urcite nedavaj skor. Zacni so zeleninou, potom pridaj chude maso, telacinu a az po mesiaci cca som dala ovocie. Kazda surovina trsi dni, skuska kvoli alergii, reakcii a nasad aj vodu uz, Lucku, aby si mal s cim riedit tuhu stravu.

pribinak
5. máj 2018

Davaj lahko stráviteľné druhy zeleniny ako cuketa, špenát, zemiak, sladký zemiak, tekvicka. Urob to riedke a davaj mleté rascu, aby mal vetry

myska9992
5. máj 2018

@kusko99 my sme mali po zavedení prikrmov tiež tvrdú stolicu, dokonca aj 2 dní nebola, po 2 týždňoch už bola normálna. Črevá si musia zvyknúť, že je v nich aj niečo iné ako mliečko a tiež bábo že musí trochu zatlačiť. A teda dávať nezapekajucu zeleninku.

radoslava3
5. máj 2018

@kusko99 ahoj nam vzdy pomohlo ked sme dali cuketku ☺ a skus trosku nozickami pocvicit a pomasirovat brusko.. my sme sa namasirovali teda mala mi mala riadne koliky od narodenia.. a ak si myslis ze to je z maska skus najprv iba stavicku teda vyvarik z maska so zeleninkou dat a po par dnoch pridat kusok maska.. pri prvych prikrmikoch len treba skusat a sama budes vidiet co dietatku nesedi, z coho ho nafukuje a zapeka.. ale to vsetko prejde casom kym si brusino zvykne aj na inu stravu ako mliecko.. snad sa drobcovi ulavi..

kusko99
autor
6. máj 2018

@myska9992 môj počas kojenia kakal raz za dva týždne doktor povedal že to je úplne normálne keď je iba kojeny ale ako sme začali prikrmovat tak sa nám zmenila veľmi stolica a kaká raz za dva dni.

kusko99
autor
6. máj 2018

@radoslava3 ďakujem moc 😉 malí prdka úplne v pohode stým nieje problém a keď vidím že tlačí tak hneď ho vyzliekam a pomáham mu krcim nohy a ide to trošku lepšie. Bola som aj v dm ako baby radili ale nič také ako slivkovu šťavu tam nemali

radoslava3
6. máj 2018

@kusko99 my sme mali aj s prdikmi aj kakom problem tak som kombinovala vsetko co radila doktorka a pomohlo.. teraz je len sem tam zapecena a na to nam pomaha spominana cuketka.. tusim ze niekde v knizke co mam doma som citala ako sa robi ten slivkovy odvar doma ale v zivote som to neskusala.. ak chces zajtra ti to pohladam a odfotim.. ale tiez so pocula ze to pomaha..