Ahojte 🙂 Malinká má 5 a pol mesiaca a začali sme s príkrmami - zemiak, mrkva. Stále ju dojčím, vodu ani čajík som jej doteraz nadávala. Mám s tým po obede začať? Po zemiaku som ju ešte nakojila, ale asi po hodinke spánku sa zobudila s veľkým plačom. Môže byť, že bola prejedená? Stalo sa to 3 krát. Po mrkve som ju už nekojila a pekne spinká. Len neviem, či nebude smädná. A náš druhý problém - nechce piť z flašky ani z hrnčeka s takým sosáčikom. Ako ste riešili toto? Dokonca tú vodu a čaj vypľúva aj z lyžičky. Ďakujem 🙂
ahoj,ja by som uz davala v takychto teplach po obede trochu vody,ani mne mala nechcela ani za svet pit z flasky,ale to uz mala 8 mesiacov stale som ju len kojila,prikrmovat som zacala od 7 mesiaca,stale som jej donekonecna ponukala pocas celeho dna, trvalo to asi tak tyzden aj pol kym sa mi aspon trocha napila z flase,postupne pila viac a viac a teraz uz veselo vypijeme dostatocne vela nato aby som ju kojila len rano a vecer 🙂
Ahoj,ja stale kojim takmer 2rocnu dcerku,do 1,5 roka mi takmer vobec nepila nic ine ako materske mlieko,teraz /v juli ma 2roky/ sa pomaly rozbiehame - čistu vodu a nesladeny ovocny cajik z normalneho pohara,uz si pyta aj sama.ked mala teploty a hnacky,tak pila moje mlieko takmer kazdu hodinu - a stacilo jej to,mala normalne pocurane plienky a nebola dehydrovana..takze moja rada:kludne len koj,ked je vonku velmi teplo skus lyzickou dat vodu-ak vypije vypije,ak nie tak sa nestresuj,staci jej mliecko..a nezabudaj,ze prsia su mudre🙂 - vytvoria tolko mlieka ako treba,ak budes davat ine tekutiny,tak sa produkcia mlieka znizi,lebo nie je dopyt...a to je pomala ale ista cesta k odstaveniu od mater.mlieka..tak sa to stalo aj kamoske..maly sa jej v 8mesiacoch odstavil sam...
ahoj ja som mala iny problem my sme zial nemohli byt dlho kojeny od prveho mesiaqca sme boli prikrmovany a kojeny do 4 mesiacov spolu s prkrmovanim a moja mala okrem mlieka nic ine nepila ine sa naucila pit az ked mala rok a pol a to bol velky problem lebo pit z flase vedela len mlieko ine z flase nevypila ale ty kojis a ja si myslim ze mliecko jej bohate staci a urcite ju neprekrmujes nie vzdy sadne vsetko v brusku treba len vydrzat a koj co najdlhsie
Ja mu davam po jedle vzdy vodu, a v tychto horucavach nakolko mame v byte okolo 27 stupnov tak aj mimo toho. Hlavne ak su to zemiaky, mrkva... jablko a podobne su relativne stavnate, po takych som spociatku nedavala, papali sme len malicko. No teraz ked mi uz zje naozaj velke davky, tak mu ponukam po kazdom jedle. Ja mu davam pit normalne z maleho pohara. Nie je to tazke, treba naliat malo vody akurat na dno a pridrzat k ustam tak aby hladina bola pri perach. Netreba jej vyslovene nalievat do ust, ona si vycucne kolko chce. Najlepsie je to robit nad podbradnickom, pretoze trochu vody sa moze aj vyliat. Mozno zo zaciatku nebude chciet ani takto, ale casom si zvykne uvidis hlavne ked bude smadna tak pride na to ze voda je dobra vec. Flasku pouzivam iba ked ideme von, tu gumu viacej hryzava a potom mi to iste robi aj s prsnikom a je mi to neprijemne preto som na doma prestala pouzivat flasu s cumlom.
prejedena tazko, skor jej nezapasovalo, alebo si potrebovala prdnut.... vodu jej urcite zacni davat, aby sa naucila na chut. ja som davala hned z normalneho pohara. po par skusaniach sa naucili. a v lete budu horka, bude sa ti hodit ze si cucne vonku aj vody, a nie hned kojit