Začala som prikrmovať a malý nechce papať

mimuska123_
21. júl 2012

doktorka nam kazala prikrmovat ze mame davat od 50-100 ml a malemu je uz malo aj tych 100, lebo taha z prsnika len 5 minut potom je nervozny...mozem mu skusit dat na noc viacej mliecka?v stredu ideme k doktrke ale apson do vtedy

liz_lemon
21. júl 2012

@mimuska123_ daj mu tolko, kolko si pyta, ved hadam nechces, aby bol hladny

mimuska123_
autor
21. júl 2012

no zo zaciatku tahal tak 10 min z prsa, ale uz vie, ze potom pride flasa, tak uz sa mu nechce tahat z prsa, ale radsej z flasky...mozem vyskusat 120..?

katren
21. júl 2012

@mimuska123_ jasne ze daj, kolko pyta.....nenechaj ho hladneho.... 😉

luciferkax
21. júl 2012

čo keby si radšej skúsila zvýšiť tvorbu tvojho mlieka? častejšie prikladať, viac piť, senovka, benedikt, možností je milion. Lebo zvyšovanie dávky UM vedie k odstaveniu, takto dlhšie ak omesiac dojčiť nebudeš 😉

mimuska123_
autor
21. júl 2012

vsetky zeny v mojej rodine kojili max tri mesiace, a to sme aj my teraz, nemoze to byt genetika...ze mliecka viacej nie je, pijem aj cajiky rozne

luciferkax
21. júl 2012

@mimuska123_ môj názor: "Keby si nezačala dávať UM, tak by si ho mala teraz viac. Genetika to určite nie je, skôr rovnaký názor na dojčenie 😉 " dOJčENIE začína, a žiaľbohu aj končí v hlave. ak si poviem: "Budem dojčiť čo najdlhšie," tak budem, ak si poviem "Všetky ženvy moje rodine kojili max. tri mesiace, tak to bude aj u teba takto "

anjelicek26
21. júl 2012

@mimuska123_ - nezacina a nekonci to v hlave, staci, ak mas v rodine problem zo stitnou zlazou a uz tak 4 mesiace od porodu nie je mlieko takmer ziadne... bez hormonov, ktore mlieko spustaju si hlava moze kazat, co chce... Davaj malemu, kolko pyta, ak chces dalej kojit a maly zacne na prse strajkovat, stale mozes odsat a pridat mu to k UM do flasky.

luciferkax
22. júl 2012

@anjelicek26 problémy so štítnou žľazou sa dajú liečiť, správne nastavené lieky zabezpečia všetko - hormonálnu rovnováhu i mliečko :D

anjelicek26
22. júl 2012

@luciferkax - lenze rozhodenu stitnu zlazu ma po porode vela zien a ani ich to nenapadne, lebo predtym problemy nemali... a kym na to prijdu, tak pocuvaju hlasky - vsetko je v tvojej hlave. Mozno by to chcelo viac osvetu o tom, ake priciny znizena podukcia mliecka moze mat, aby zeny vcas zareagovali...

luciferkax
22. júl 2012

@anjelicek26 Neviem, ako v iných ambulanciách, ale u nás gynekologička po šestonedelí berie aj krv, mne práve tam zistila že nemám hormony OK a odoslala na endokrinologiu. Mlieka som síce mala dosť, no cítila som sa stále unavená, slabá, myslela som,ž e je to pôrodom, bola na vine štítna žľaza...

anjelicek26
22. júl 2012

@luciferkax - u nas krv nebrali, ani na jednej prehliadke po sestonedeli... sono a stery robili, ale krv nie 😕

luciferkax
22. júl 2012

@anjelicek26 zvláštne, možno záleží od gynekologa, ale toto by som určite odporučila každému, mna by jakživ nenapadlo, že priberaniue po pôrode a strašná únava nie je "bežná" ale že za to môže štítna žlaza :D dokonca som ani nevedela, kde ju mám :D nie to ešte, aká je dôležitá

anjelicek26
22. júl 2012

@luciferkax - ved to, malokoho to napadne, mne jednu prehliadku po sestonedeli robili v nemecku, druhu v anglicku, netusim, ci je to teda bezna prax brat krv v sestonedeli, ale asi je to rozumne ;)

zuzmor002
2. aug 2012

Genetikou to určite nie je, moja mama išla s fľašou z pôrodnice so všetkými troma deťmi a ja i sestra sme kojili detičky viac ako rok a ja ešte kojím aj teraz. 🙂