baby co robit ked som zacala prikrmovat a mala mi nechce otvarat usta? proste nie a nie otvorit usta zlosti sa a uz ked nasilu sa mi podari dostat do nej lyzicku tak vypluva😵💫 ma 6 mesiacov a este som len treti den zacala mrkvou zemiakom no nepaci sa jej to a ja som na nervy, je cisto len kojena
A prečo ťa to tak ponáhľa? Ešte môže prejsť veľmi veľa času, kým nahradí mlieko jedlom, vôbec by som sa na to v dohľadnej dobe neupinala 🙂 skús na to pozrieť tak, že je to pre ňu niečo totálne nové, úplne nová chuť, konzistencia aj spôsob kŕmenia. Ani každý dospelý by sa hneď s chuťou nevrhol na ikry alebo smažené kobylky 😄 prvé prikrmy sú o zoznamovaní sa s jedlom, nie o skutočnom jedení. Pri mojom mladšom inak fungovalo nechať ho sa s jedlom v stoličke hrať. Síce potom musel ísť rovno aj so stoličkou do vane, ale postupne sa hrou s jedlom osmelil a bol ochotný ho aj vziať do úst.
Preco jej nasilu pchas lyzicu do pusy? Vsak nic sa nedeje, ponukaj ale netlac nasilu. Narobis viac skody ako uzitku
Nie je jednoducho pripravena. Daj pauzu tyzden. Medzitym jej dat zuzlat mrkvu do ruky alebo uhorku, nakrajanu na tycinky - hrubsie aby neprekusla dasnom. Ked jete vy javi zaujem o jedlo?
Nezi tabuľkami...tak prosto nechce....a?
Nasilu jej strkas lyzicku do ust? …. to je k čomu dobre ?
Jedine čo tým dosiahneš je totálny odpor i jedlu
Tak zje 1-2 lyžičky a hotovo.
@autorka a prečo silou mocou tlačiť na pílu???? Lebo si si to niekde precitala? Ci povedala ti to pediatricka??? Každé dieťa je ine paneboze. Proste nechce a bodka. Daj jej mlieko a neries. Moja prvá začala ako tak normalne jest prikrmy pomaly v 8 mesiacoch! Druha? V 6.rad radom všetko!
Toto ti nepíšem len ako výčitky, ale nechaj ju proste tak. Vsetko príde. Samozrejme ponúkajú, ale nenút ju. Len jej vybudujes k tomu odpor a potom budeš uz spokojná?
Ja ti tiez nasilu strcim lyzicku co ust, ci sa ti bude pacit. 😠
Mam 3 odkojene deti a kazde jedno zacalo normalnejsie papat zeleninku a masko tak okolo 9 mesiacov, v 10 mesiacoch kase. Nikam sa netreba ponahlat. Nemaju ani ziadne potravinove alergie, ani ekzem a to manzel je silny alergik, ma astmu. Tretie dieta malo ako babatko ekzem, ale do roka uplne vymizol. Ma len suchsiu pokozku.
Stvrte dieta ma 3,5 mesiaca a planujem to robit tak isto. Do 6 mesiacov vyhradne dojcit a ked uvidim, ze ma zaujem, tak skusim dat po lyzickach zeleninku na pare. Robila som vzdy take redsie, popucila vidlickou a pridala dojcensku vodu, pripadne materske mlieko. Zo zaciatku som bola rada, ked ochutnali 1-2 lyzicky.
Treba podla mna pockat. Naco nasilu? Takto len vytvorite odpor voci jedlu. Nasi ani jeden potom nemal problem zjest cokolvek. Uz su velki, maju svoje preferencie, napriklad, ked boli mali, jedli hokaido, bataty jedna radost a teraz ich nechcu. Iba ten treti zatial, ale tiez nie nejak vyrazne. Inak ten treti ma 2 roky a 4 mesiace a zeleninu mi zje len uvarenu v polievke a cerstve len paradajky. Ovocie akekolvek. Ale pride zase leto a ked uvidi, ako starsi jedia uhorky na zahrade u starkych, tak sa podla mna prida. Ja som stavila na to, ze vsetko ma svoj cas a zatial sa mi to vyplatilo.
Este ma napadlo, ze som sa citila hrozne, ked sme s 9 mesacnym prvym akoncili na infuziach kvoli horuckam a ze ci papa prikrmy. Tak mu nosili jedlo, akoze na obed, z toho kus zjedol, take masko nadrobno a zemiakova kasa, to aj chutne bolo, ale potom tie prealsledene krupicove kase, mne z toho bolo na grc. On take este nejedaval. Len nemliecne kusok doma. A navyse bol chory. Z toho mliecneho zacal hnackovat do toho, nastastie to neriesili. Citila som sa ako zla matka, lebo na mna kukali, ze ho nechavam hladovat. Ani pit nechcel, on totiz nevedel pouzivat flasku. Doniesli nam cajik vo flasi rano, vecer tam bola 3/4. Vsetci doktori zhroseni a nechceli nas ani domov pustit. No teploty ustupili, testy mal dobre, len riedke sople. Tak nas pustili. A ked sme prisli domov, tak mi zrubal z 200 ml uvarenu spaldovu kasu a zaspal na 5 hodin. Chuda unavene. A odvtedy jedol ako divy. Dojcila som ho stale, az kym sa v 17 mesiacoch neodstavil, lebo som bola tehotna a mlieko mi totalne odislo. Inak by cucal dost dlho podla mna 🙂.
Dať mu pauzu, pripadne skúsiť dať mu kus mrkvy do ruky 🤷♀️
Prosim ta, zbytocne stresujes malu i seba. Uvar mrkvu zemia v celku, nekrajaj. Daj to pred nu na tanier uvidis, ci si sama vdzme a zje. Tekvica je tiez super. Nakrajaj na mesiaciky, upec a ponukni. Noba ked vobec nebude chciet?
Koj dalej a skus o mesiac. Aj nas maly nechcel. Zacal az ked uz vedel sam sediet - 7,5 mesiaca mal, dovtedy som len kojila a ked vyzeral zebxhce, dala som mu avokado, ci tu mrkvu, zemiak. Nemal potom problem uz s nicim, ci kase alebo maso.
Nič. Počkať. A skúšať aj po tej jednej lyžičke. To spočiatku vôbec nie je náhrada za mlieko, len na skúšanie inej chuti, konzistencie potravy. Máloktoré dieťa okamžite hned úžasne papa a plnu misku.