Vývar so štipkou soli pre polročné dieťa

5. jún 2023

Maminy. Neuvedomila som si a drobcovi mixla vývar a dala ako obed. Solím minimálne ružovou himalájskou, ale predsa. Takto to dostával 2 dni. Zdalo sa mi trocha divné, že mu to tak extrémne chutí, ale neuvedomila som si, že asi preto, ze je tam sol. Je na prikrmoch od 4 mesiaca. Urobila som veľa skody, alebo to uz takemu dietatku neublizi? Ma 8500g. Narodil sa 4,5 kg

luliu
5. jún 2023

Na čo to riešis, keď to už zjedol. Nič sa mu nestane .....

zuzanka.zuzu
5. jún 2023

"Zdalo sa mi trocha divné, že mu to tak extrémne chutí" tu máš odpoveď od vlastného dieťaťa 😀

doriiis
5. jún 2023

No čo už teraz....nič.Dieta je v poriadku,tak prestaň robiť paniku

belllinka
5. jún 2023

Toto myslíš vážne?

hipuska
5. jún 2023

Úplne v pohode. Akurát skús zvážiť mixovanie stravy. Takto dieťa by už kľudne mohlo dať aj popucene vidličkou. Aby ste neskor nemali problém. Začni tak, že časť pomixujes a časť popucis. Takto postupne budeš meniť pomer

ivik4
5. jún 2023

Je to soľ,nie prostriedok na riad
Klud

ankare
5. jún 2023

Nič sa nestalo a super,že mu chutí.
Prvému synovi som robila všetko osve, druhý už dostával všetko to,čo sme jedli my, len mixnute.

evkamotka
5. jún 2023

Suhlasim, nepil dva dni savo. Je to uplne jedno, dva vyvary zjedol. Klud 🙂

annm81
5. jún 2023

Ja by som to nezľahčovala vetami, že to nie je čistiaci prostriedok/silná chemikália, takže pohoda, môžeš aj nabudúce, keďže mu chutí. Miera, v akej majú ľudia vo zvyku soliť, je často škodlivá aj pre dospelých, nie to pre bábätko, ale zas nerob paniku kvôli takejto blbosti - jednorázovo sa mu fakt nič nestane.

daniela2202
5. jún 2023

Nič sa nedeje, ale aspoň vidíš, ako už od malička reagujeme na zakázané alebo nevhodné.... 😁😂😁😁😁

h2
5. jún 2023

@hipuska To dieťa má 6 mesiacov. Môj v tom veku ešte ani s príkrmami nezačal. Ešte by som kúsky neriskovala.

almia
5. jún 2023

Bože... Kamoskine dieťa 4mesacne jedlo polievku na svadbe a tá teda býva aj dosť korenena..a chutilo jej ..a je tu..

hipuska
5. jún 2023

@h2 lenže to dieťa je už 2 mesiace na príkrme. Ja som mixovala tak mesiac možno. Potom uz len popucene vidličkou. To je sú fakt miniatúrne kúsky, nehrozí zadusenie.

motogirl699
5. jún 2023

@hipuska ja mam 8 mesačné dieťa, na prikrmoch 2 mesiace. Keď jej dám popucene vidličkou, hneď ju napína a dusi sa

jj298
5. jún 2023

@motogirl699 možno zo máte ešte tvrdé. keď som začala len pučiť tak som varila zeleninu aj 40 minut aby sa uplne rozpadávala. mrkvu ešte viac. navyše naučit sa to musí

hipuska
5. jún 2023

@motogirl699 veď každý ako uzná za vhodné. Ja by som už začala robiť ten mix. Že možno iba malý kúsok rozlúčiť, do mixovanej stravy. Ono, musí si zvyknúť na tú formu stravy, čím skôr, tým lepšie. To nejde celkom o dusenie. Ak prechádza niečo cez trakt iné ako hladko vymixovane, dráždi a dieťa napína. Čize, musí si len zvyknúť.

nevenka
5. jún 2023

@hipuska
@h2 baby, ja mam teraz 4.dieta a nikdy som nemixovala prikrmy a su tu tie 3 deti, aj stvrte to prezije...🤔

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
guliver19
5. jún 2023

Je mozne aby zalozila diskusiu na tuto temu zena co ma uz dieta??? Kam to spejeme preboha.

helcanw
5. jún 2023

@h2
@hipuska som nemixovala prikrmy vôbec 🤷‍♀️

Autorka - keď som začala do príkrmov pridávať masko, tak som ho vždy varila vo vode so štipkou soli.

h2
5. jún 2023

@nevenka
@helcanw Dievčatá, nejde o to mixovanie, či nemixovanie. Keď sa niečo rozvarí na úplnú kašu, prípadne dohladúčka roztlačí vidličkou, tak jasné, že netreba mixovať. Ale 6 mesačnému by som ešte kúsky nedávala. Ja viem, napíšete mi tu, že "ani my sme nemixovali a tu sme". Ale komu sa už niekedy dusilo dieťa, bude mať iný názor. (Mne sa nedusilo, ja som mixovala. Ale poznám také prípady.)

hipuska
5. jún 2023

@h2 no, určite to nie je to isté. To jedlo popucene má inú konzistenciu ako mixovane. Predsa to tou vidličkou nebude dohladka

nikha2809
5. jún 2023

@h2 mojim deťom som nikdy nič nemixovala len pucila vidlickou

cecilia29
5. jún 2023

@hipuska deťom som milovala vždy do 10 mesiacov. A vôbec nemali problém s prechodom . Kasovita- mixovana strava sa odporúča práve do 10 m. Není sa kam ponáhľať. Tretia ma takmer 10m a zeleninku ma najradšej mixovanu. Kúsky jej vadia.