Maminy. Neuvedomila som si a drobcovi mixla vývar a dala ako obed. Solím minimálne ružovou himalájskou, ale predsa. Takto to dostával 2 dni. Zdalo sa mi trocha divné, že mu to tak extrémne chutí, ale neuvedomila som si, že asi preto, ze je tam sol. Je na prikrmoch od 4 mesiaca. Urobila som veľa skody, alebo to uz takemu dietatku neublizi? Ma 8500g. Narodil sa 4,5 kg
"Zdalo sa mi trocha divné, že mu to tak extrémne chutí" tu máš odpoveď od vlastného dieťaťa 😀
No čo už teraz....nič.Dieta je v poriadku,tak prestaň robiť paniku
Toto myslíš vážne?
Úplne v pohode. Akurát skús zvážiť mixovanie stravy. Takto dieťa by už kľudne mohlo dať aj popucene vidličkou. Aby ste neskor nemali problém. Začni tak, že časť pomixujes a časť popucis. Takto postupne budeš meniť pomer
Je to soľ,nie prostriedok na riad
Klud
Nič sa nestalo a super,že mu chutí.
Prvému synovi som robila všetko osve, druhý už dostával všetko to,čo sme jedli my, len mixnute.
Suhlasim, nepil dva dni savo. Je to uplne jedno, dva vyvary zjedol. Klud 🙂
Ja by som to nezľahčovala vetami, že to nie je čistiaci prostriedok/silná chemikália, takže pohoda, môžeš aj nabudúce, keďže mu chutí. Miera, v akej majú ľudia vo zvyku soliť, je často škodlivá aj pre dospelých, nie to pre bábätko, ale zas nerob paniku kvôli takejto blbosti - jednorázovo sa mu fakt nič nestane.
Nič sa nedeje, ale aspoň vidíš, ako už od malička reagujeme na zakázané alebo nevhodné.... 😁😂😁😁😁
Bože... Kamoskine dieťa 4mesacne jedlo polievku na svadbe a tá teda býva aj dosť korenena..a chutilo jej ..a je tu..
@hipuska ja mam 8 mesačné dieťa, na prikrmoch 2 mesiace. Keď jej dám popucene vidličkou, hneď ju napína a dusi sa
@motogirl699 možno zo máte ešte tvrdé. keď som začala len pučiť tak som varila zeleninu aj 40 minut aby sa uplne rozpadávala. mrkvu ešte viac. navyše naučit sa to musí
@motogirl699 veď každý ako uzná za vhodné. Ja by som už začala robiť ten mix. Že možno iba malý kúsok rozlúčiť, do mixovanej stravy. Ono, musí si zvyknúť na tú formu stravy, čím skôr, tým lepšie. To nejde celkom o dusenie. Ak prechádza niečo cez trakt iné ako hladko vymixovane, dráždi a dieťa napína. Čize, musí si len zvyknúť.
Je mozne aby zalozila diskusiu na tuto temu zena co ma uz dieta??? Kam to spejeme preboha.
@nevenka
@helcanw Dievčatá, nejde o to mixovanie, či nemixovanie. Keď sa niečo rozvarí na úplnú kašu, prípadne dohladúčka roztlačí vidličkou, tak jasné, že netreba mixovať. Ale 6 mesačnému by som ešte kúsky nedávala. Ja viem, napíšete mi tu, že "ani my sme nemixovali a tu sme". Ale komu sa už niekedy dusilo dieťa, bude mať iný názor. (Mne sa nedusilo, ja som mixovala. Ale poznám také prípady.)
Na čo to riešis, keď to už zjedol. Nič sa mu nestane .....