Ahojte maminy,
moj maly syncek bude mat uz pol rok tak pomaly zaciname prikrmovat. Potrebovala by som radu od vas co vsetko mam nakupit, ako taniere a tak 🙂 Potom by som chcea vediet ci ste davali detom aj nieco pit a z akej flase lebo maly je len dojceny neviem ci mu mam uz davat flasku lebo dojcit ho chcem stale a ani neviem ci s cumlikom alebo flasu s takym ventilom.
@kvetinka255 mam dve plastove lyzicky dve plastove misky jednu porcelanovu obedovu sadu detsku a to je vsetko na pitie som kupila poharik so sosacikom a mala aj flasku uplne obycajnu tiez bola dojcena tak znej ani nevedela pit
taniere? 😕 😲
@kvetinka255 V DMke kupis, plastovu lyzicku, mysticku, normalnu flasticku na 6-mesacne babatko. Na kazdej flaske je napisane pre ake velke babo to je. To posledne co si uviedla je pre starsie deti😉
@bosoriak
@sabina1975
@slnecnica174 Dakujem 🙂 tak pojdem dnes do obchudu a kupim nieco, nechcela som toho nakupovat vela tak som sa radsej spytala tu. Na tu flasku som sa pytala preto lebo sa bojim ze nebude chciet potom cicat s prsnika ked mu to pojd lahsie z flase.
@worker_falcon ano taniere take plastove lebo ked sa bude ucit potom sam jest aby porcelanovy nahodou nerozbil ked mu padne na zem :D
no ked davas prikrmi, tak mu davaj aj pit vodicku, skus nejaky poharik ci flasticku s naustkom, ako je v prvom prispevku okrem lyziciek a gumovky pod stolicku su fajn aj umyvatelne podbradniky, ja som mala aj taku misku co sa pricucla o pultik na detskej stolicke, aby mi ju krpec nezhodil na zem pri snahe ucit sa papat sam
a este som mala uplne ibycajnu umelu misku, kde som davala nejake to papanie napr jed sme sa hrslu na zemi a dietatko distalo super napad buchat s miskou o zem
@worker_falcon karlovarsky porcelán minimálne 🙂
ale nie.....nepotrebuješ nič, taniere mas snad doma aj misky a v DMke kupiš malu lyžičku na krmenie. Ja som si kupila ešte taky plastovy podbradnik, ale to nemusi byť. Ak chceš dojčiť dalej a obavaš sa ze by potom prsnik odmietal tak flašu nedavaj. Piť mu davaj v ramci dojčenia alebo lyžičkou do ust, neskor poharikom.
@kvetinka255 a nemáš plastové taniere, misky, dózy? Ja myslím, že v každej domácnosti sa ich nájde aspoň 10, rôznych veľkostí, tvarov, určení.
Budes potrebovat niekolko plastovych misek a lyziciek. Ak kojis, tak ja by som presla hned na nejaky poharik s náustkom, byvaju od 6 mesiacov. Uvidis, ci bude chciet z toho pit. Moj maly je flaskovy a nehce prejst na poharik ani teraz v roku, No a este budes potrebovat mixer (to uz asi mas doma v kuchyni) a nejake plastove struhadlo na ovocie. Nam sa este osvedcili gumene velke podbradniky. Este jedalenska stolicka...ale to az o taky mesiac - dva, ked bude stabilnejsie sedkat, zatial nakrmis aj v lehatku.
@kvetinka255 Ja som kojila aj prikrmovala od zaciatku a nebol problem.
@kvetinka255 Inac tie plastove podbradniky su super vec (tie som kupovala v KIKu), aspon nemusis potom vela prat😉
@kvetinka255 neboj ja so malu odstavila vcera vecer ma 2 roky
@kvetinka255 Nič, taniere a misky máme doma normálne, taktiež lyžičky - stačí malá dezertová alebo čajová. A čaj - ja som pri obidvoch deťoch dávala už cca od 1.mesiaca - normálne z fľašky (obe deti kojené). 😉
@kvetinka255
podla mna zalezi len na tebe co nakupis. Jedine co podla mna naozaj potrebujes je lyzicka pre male dieta a to je vsetko. Vystacis si s riadom ktory mas obzvlast ak nechces prikrmy skladovat (chladnicka mraznicka).
Ja som isla do prace velmi skoro takze sme sa zariadili podla toho: obe deti pili odsate mlieko z flasky od 5-6 tyzdna a s kojenim som nemala najmensi problem. Prve 14 mesiacov a druhe stale kojim. Flase maju taky maly silikonovy ventil (vraj proti kolike - neviem ci ozaj fungovala ale koliky sme nepoznali) a cumlik s malou dierkou takze deti museli sat aj z flase. Okolo 10 mesiacov zacal starsi v jasliach pit vodu z poharika s naustkom tak som take kupila aj domov. Z nich pil potom aj kravske mlieko od 1 roka. Na vodu som neskor kupila nerezovu flasu s malym naustkom. Mala som aj plastove misky, ktore pouzivame pre dvojrocneho doteraz lebo si ich sam nosi na stol a nase rozbitne mu nedam 🙂 Tiez som vela vyuzivala male silikonove nadoby/misky na prikrmy ktore som pouzivala aj na krmenie aj na skladovanie. Dnes sa toho vyraba vela, je len na tebe kolko toho kupis 😉
@kvetinka255 ja som kupila taku tu plastovu detsku misku a lyzickt. To bolo len ich a nikoho ineho.
Mama mi dala estz taky maly hrniec - novy,ze na varenie pre babo. Ale pri malej som od zaciatku varievala v tlakovom,v ktorom som varievala aj pre nas...
Plus plast plastovy na oblecko (ale aj tak si zaspinili).
Maly vedel striedat flasku s prsom,takze tam som podla potreby a mala sa naucila na flasu az v roku,takze tam to nemalo vyznam,dojcila sa na poziadanie,vodu som zo zaciatku neriesila.
vy jedávate z plastových tanierov a plast. lyžicami? nepotrebuješ nič mimoriadne..lyžicu a nejakú porcelánovú misku snad doma máte..a úplne postačí pri príkrmoch len dojčiť, iné tekutiny zatial nepotrebuje.. príkrmy len ochutnávať popri dojčení, dojčiť stále na požiadanie..flašu ani s náustkom radšej nepoužívať..
môj syn potreboval, aby bol tanierik pekný farebný, na normálnom ho jedlo ani nezaujalo :D
budete potrebovať tanierik/misku, lyžičku a podbradník ;)
ja som nakúpila celý set zo silikónu na minikoioi
@kvetinka255 Potrebovat budes malu lyzicku. Ja som dceram davala jest z nasich tanierov, misiek a zo zaciatku mixovane z pohara. Pili z pohara vodu, ale az od takeho 8 mesiaca, dovtedy boli kojene. Jo a zide sa ti velky gumeny obrus. Na zem pod detsku stolicku 🙂