Vracanie po ochutnaní prvého príkrmu

luciannka83
4. sep 2012

Dnes som vyskúšala dať malému prvýkrát na obed príkrm z mrkvy. Má 5 mesiacov a je čiastočne kojený. Po prvej lyžičke ho naplo a pozvracal sa. Máte s tým niekto skúsenosti. Čo by ste mi odporučili. Mám mu dať inú zeleninu? Alebo s príkrmami ešte počkať. Kašu zje s lyžičkou v pohode (na svoj vek 🙂 ).

adrioska
4. sep 2012

@luciannka83 Ahoj, moj syncek,ked jedol prvykrat prikrm, tak tiez ho napinalo, lebo bol zvyknuty na tekutu stravu a mrkvicka bola sice popucena, ale boli to kusky. Tak som mu zacala mixovat a z toho ho uz nenapinalo.Musi si len zvyknut, je to pre neho nieco nove.

ninan2
4. sep 2012

@luciannka83 z mrkvy takto vracala ja moja dcerka, z tej sladkej... tak som ju nedavala, a bolo to v pohode 🙂 Ved je na vyber kopec inych druhov zeleniny, pripadne mozes aj obilniny davat, su lahko stravitelne a dobre znasane.

kajakajinka
4. sep 2012

dcera ma 5.5mesiaca papa jeden prikrm denne bud ovocie,zeleninu,alebo kasicku ostatok tvori mliecko,chcela by som poradit ci uz ma papat aj dva prikrmy kolko mliecka ma vypit,lebo vypije okolo600ml/nutrilon/,a este aj kolko inych tekutin ako caj,voda okrem mlieka by mala vypit aby mala dostatok.dakujem 🙂 🙂

euka210
5. sep 2012

no bud mu nechutila alebo tam boli vecsie kusky. Ale ked ma 5m tak este netreba mu davat 2 jedlo. Staci kasa...iba keby bol fakt hladny.

kikuska8
24. sep 2013

ahojte, nechcem zakladat novu temu, tak sa spytam tu. mala ma 7,5 mesiaca a uz tri tyzdne sa jej snazim zaviest ovocie... no hned po prvej lyzicke ju zacne napinat, po dalsej sa povracia... tak som skusila banan a toho jej stacilo na spicku lyzicky a povracala sa. skusila som znova o par dni a detto. po dvoch tyzdnoch to iste 😒 ... viem, ze je to ina chut, ale co s tym? cukor pridavat nechcem... dnes som jej dala cele jablcko zuzlat, sice sa ksichtila, ale nenapinalo ju 🙂 ... vdaka za rady.

rainee
5. jan 2016

My mame tiez tento problem. Zacala som davat mrkvicku rozmixovanu, ale vzdy sa mi povracia. Dcera ma 5,5mes. Podla mna este nie je na to pripravena.

katka1981
5. jan 2016

@luciannka83, ako vyzeral ten prikrm, varena mrkva rozmixovana na kasu alebo? Kamoska dala prvy prikrm synovy mrkvu, popucenu na take kusy ako moj palec, maleho tak napinalo ked to jedol, ze to video bolo strasne dopozerat. Ale to nemusi byt tvoj pripad. Ja by som skusila to iste zas, ved uvidis co sa stane. Mozno to bola nahoda a mozno cakal inu chut.