Voda pre deti, keď sa začne s príkrmami

8. apr 2024

Mamičky, ktoré ste nedojčili deti, teda na radu pediatra ste začali prikrmovať od 4.ukončeného mesiaca, koľko vody a ako často ste dávali deťom? Keďže teraz je aj veľa teplých dní. Príkrmi taktiež podávame s trochou vody, v ktorej sa zelenina varila.

hederamonstera
8. apr 2024

Nikdy som to nemerala, proste som ponukala a ponukala, ked som videla, ze nepije a zaroven nejako necika ako zvycajne, dala som UM pre istotu (striedala som pocas dna priikrmy s UM)
Za ten cas, kym sme presli na cisto prikrmovu stravu, si zvykol na vodu a pije ako tava 🙂
A pri druhom to smeruje rovnako. Zo zaciatku nechcel nic, teraz uz chape co to je a zacina pekne pit sam.
Ponukat, ponukat, ponukat

lenkakravcova
8. apr 2024

Keď som začala dávať UM a prikrmy, tak vodu mi dieťa nechcelo piť. Ani vodu ani čaj, anj vodu so sirupom. Do 2r to bolo vždy len mlieko a Max nejaký džús alebo par glgov. Takže som cez leto robila 2x riedsie mlieko a dávala som ho veľa veľa krát denne - aby dieťa dosť sa najedlo aj napilo. Ak ti nebude chcieť piť, môžeš skúsiť takto.

rurutiax
8. apr 2024

Dôležité je ponúkať. Kľudne aj každých 15 minút. Aj keby len glg. Moja si dá niekedy za celý deň pár glgov, inokedy potiahne 50ml a niekedy dá aj 100ml. Potiahne koľko potiahne, tekutín má zatiaľ dostatok z mlieka. Ako píše v prvom komentári ponúkaj pravidelne, na množstvo sa nefixuj. Môžeš dávať vodu a nesladený čaj, ja dávam aj slivkovú šťavu. 🙂

nika23t
8. apr 2024

Stále som chvíľu po jedle ponúkla aj vodu. Niekedy vo flasi, to mi viac vyhovovalo, lebo pila, ako dlho chcela. Niekedy lyžičkou, ale tam som nevedela, že čo ma dosť alebo nie... Keď už sa vedeli v postieľke pohybovať, pohárik s vodou mali stále v dosahu, neskôr na stole. Doteraz to takto mám, a to už si vie najmladšia opýtať, ale stále ma vodu pripravenú. A pripomínam, nech pije.