Voda/čaj pre 6-mesačné dieťa na umelom mlieku

26. nov 2024

Ahojte. Prosim poradili by ste mi? Zacali sme od 5 mesiaca s prikrmami na obed, vraj uz je dobre podavat aj vodu. Tu sa chcem opytat aky caj ? A vodu mam podavat dojcensku v teplote ako umele mlieko alebo studenu/stolovej teploty? Skusam uz par dni ponukat vodou/cajom a vsetko mi vypluva, nechuti jej. Ci uz lyzickou, z pohara, flasky. kolko inych tekutin ako um ma vypit denne 6 mesacne dieta? Dakujem krasne.

anavixy
26. nov 2024

Vodu normalne izbovej teploty, nie teplu. A caj nemusi a nepotrebuje nutne nijaky. Ak, tak akykolvek detsky, ale nesladeny (takze nie instatny). Tu vodu sa dieta musi naucit pit a nauci sa raz, nemusis sa snazit ho nalakat na ochutené ci sladke pitie, ono sa zarucene raz rozpije aj na vode, len ponukaj roznymi sposobmi, ideal ked sa hned nauci z poharika (poldecakom sa zvykne ucit), budes to mat jednoduchsie, u nas zabrala slamka, ale aj na to musela najprv prist, ako to funguje (tak isto aj s kapsickou).

really8
26. nov 2024

Fuuuuj tepla voda. Btw v lete si vobec vodu neponukla?

autor
27. nov 2024

@really8 neponukala, pediatricka povedala, ze kedze je na um, vodu netreba. Ze az od prikrmov.

autor
27. nov 2024

@anavixy dakujem za odpoved.

really8
27. nov 2024

No v lete boli take tepla a moj sa tak potil ze ja som ponukla. A teda niekedy hltal riadne. Musis asi len skusat. Napr vymen flasku, skus spravit jedlo suchsie aby mal smad a ponukat ponukat. Asi nic ine neostava. Btw ostala by som pri vode a caj zatial nie.

autor
27. nov 2024

@really8 no ja ako prvorodicka som sa riadila podla pediatricky, teraz uz viem, ze nie vsetky rady boli na mieste. V tych teplach mi mala pila snad kazde 2-2,5 hodiny 150 ml, co mala 2 mesiace, a nedoslo mi uplne, ze je smadna, lebo vsade som citala ze az od 6 mes sa dava voda a pediatricka mi to potvrdila, ze um staci. A tak sa mala aj dobre vypapkala no 😧

bluecapybara
3. dec 2024

Skôr ako po 6m sa pitie vody naozaj neodporuca aj kvôli vzniku hyponatremie a intoxikácie vodou, čo moze byt fatálne..

really8
3. dec 2024

@bluecapybara kludne moze aj vodu od smadu. Ved kolko jej vypije. Ak sa vela poti urcite je lepsie ponuknut par glgov cerstvej vody ako UM kazdu hodinu. Pri dojceni je to ine. Ako vo vsetkom ti kazdy pediater povie inak.

bluecapybara
5. dec 2024

@really8 ja keby mu dávam vodu, vypije jej toľko čo mlieka…