Ahojte. Prosim poradili by ste mi? Zacali sme od 5 mesiaca s prikrmami na obed, vraj uz je dobre podavat aj vodu. Tu sa chcem opytat aky caj ? A vodu mam podavat dojcensku v teplote ako umele mlieko alebo studenu/stolovej teploty? Skusam uz par dni ponukat vodou/cajom a vsetko mi vypluva, nechuti jej. Ci uz lyzickou, z pohara, flasky. kolko inych tekutin ako um ma vypit denne 6 mesacne dieta? Dakujem krasne.
Fuuuuj tepla voda. Btw v lete si vobec vodu neponukla?
@really8 neponukala, pediatricka povedala, ze kedze je na um, vodu netreba. Ze az od prikrmov.
@anavixy dakujem za odpoved.
No v lete boli take tepla a moj sa tak potil ze ja som ponukla. A teda niekedy hltal riadne. Musis asi len skusat. Napr vymen flasku, skus spravit jedlo suchsie aby mal smad a ponukat ponukat. Asi nic ine neostava. Btw ostala by som pri vode a caj zatial nie.
@really8 no ja ako prvorodicka som sa riadila podla pediatricky, teraz uz viem, ze nie vsetky rady boli na mieste. V tych teplach mi mala pila snad kazde 2-2,5 hodiny 150 ml, co mala 2 mesiace, a nedoslo mi uplne, ze je smadna, lebo vsade som citala ze az od 6 mes sa dava voda a pediatricka mi to potvrdila, ze um staci. A tak sa mala aj dobre vypapkala no 😧
Vodu normalne izbovej teploty, nie teplu. A caj nemusi a nepotrebuje nutne nijaky. Ak, tak akykolvek detsky, ale nesladeny (takze nie instatny). Tu vodu sa dieta musi naucit pit a nauci sa raz, nemusis sa snazit ho nalakat na ochutené ci sladke pitie, ono sa zarucene raz rozpije aj na vode, len ponukaj roznymi sposobmi, ideal ked sa hned nauci z poharika (poldecakom sa zvykne ucit), budes to mat jednoduchsie, u nas zabrala slamka, ale aj na to musela najprv prist, ako to funguje (tak isto aj s kapsickou).