Ahojte mile mamicky,
chcela by som sa spytat 2 veci,
moj 18 mesacny syn je riadny papkac, comu sa samozrejme tesim 😉 Dali sme ho na prazdniny ku starym rodicom a k svagrinej.
Oni sa o neho s laskou staraju v tom problem nie je. Ale svagrina mi tvrdi, ze mu mam davat veceru tesne pred spanim to znamena po kupani a potom na to hned mliecko aby sa riadne zasytil a potom jej vraj prespi celu noc az do 5.00-6.00hod kedy znovu vypije mlieko a spi este 2 hod.
Ja som ale toho nazoru, ze davat dietatu veceru napr. krupicu pred spanim nie je az taky dobry napad. Je pravda, ze sa mi v noci zobudi skor a chce caj alebo mlieko, ale neviem co je lepsie.
2 problem. Synceka som od 10mesiaca ucila na nocnik. Velmi dobre to fungovalo. Posadila som ho vzdy po papkani a ked sa mu dalo tak sa do 10in cca vykakal vycikal. Posledne 2 mesiace sa to ale pokazilo.
Svagrinka ho nutit na nocnik nechce a ja v podstate tiez nie ale je mi luto ze to dobre fungovalo a teraz sa to pokazilo. Urcite je to urcita faza, ale uvidim ako to pojde...
Mamicky mate skusenosti s podobnymi vecami u vasich deti? Poradite mi alebo pridate vasu skusenost? Dakujem 🙂 🙂 🙂
Ja davam veceru pred kupanim, kolo 7mej, kupeme o pol8 a po 8 do hajan, cize tak hodku pred spanim lebo tiez ma este mlieko v posteli (kojim). Po kupani veceru no neviem..a tiez sa este zababre od kase, takze znovu umyvat ked uz bol okupany...a zase natlacit tesne pred spanim vecerou, hned mliekom...aby sa nepogrckal a nemal pretazeny zaludok na noc
Co sa tyka nocniku, ja davam maleho tiez od roku, uspesne mesiac fungujeme, netreba ho nutit ale myslim, ze sa premoct dodrziavat ten cas kedy zvykne cikat, ked sa zobudi, ked pride zvonku, po papani...uz to mas odsledovane, treba rodine povedat kedy ho maju davat...a inak ty si mama, vies ake ma tvoje dieta zvyky a co mu funguje a nie ze svagrina to robit tak nebude lebo to a hento, maju ta respektovat
podla mna je to individualne. ak vam to takto vyhovuje, davaj takto, komu vyhovuje po kupani pred spanim, nech dava tak.
my sme napr nasim ked boli malinky davali po kupani, lebo pri kupani sa pri tom prevracani im niekedy grclo von, potom sme mali obdobie kedy sme starsiemu pred kupanim a potom rovno spinkat, ale napr mladsi bol nespavec a nepotreboval tolko spat a chodil spat neskor takze dostaval po kupani....
je to individualne, treba si najst to co vyhovuje vam - tebe aj drobcovi.
@2812ivana U každého je to individuálne - ale ty píšeš o 1,5 ročnom dieťati - ja mám 2,5 ročnú dcérku - osprchujem, dám večeru a spať - a spí od cca 20.00-21.00 do rána do 7.-9.00 - a to prosím pekne od 5.mesiaca jej života. Do nedávna dostávala večeru skôr a ešte pred spaním fľašu mlieka-kakaa - to sme už vyradili ak sa poriadne navečeria.... A samozrejme nesprchujeme každý deň - zbytočné. 😉
Čo sa týka nočníka - no bohužiaľ ešte stále nechce naň chodiť ani na WC redukciu ani vôbec nič a vždy sa dociká aj keď nemá plienku - ešte nie je tiež na to pripravená - ale verím, že toto leto to dáme. 🙂
Podla mna vecera ma byt pred kupanim...potom kupanie a ked chces po kupani mozes dat do postielky este flasu..nech dlhsie spi.
Co sa tyka nocnika..neboj, ked to malemu dojde v hlave ze na nocnik treba chodit, tak sa vsetko upravi. Dovtedy sa sice mozes snazit dodrzovat nejaky rezim, ale lresne ako pises..budu stale nejake fazy. Len treba opakovat stale ze sa cika a kaka do nocnika a uvidis ze raz to pochopi a automaticky sa bude aj pytat 😉
Ahoj.podla mna je to asi jedno..jak povedala SAURIAN..kazdy ma svuj system, jak komu co vyhovuje..nekdo uz mleko pred spanim nepije tak jak muj uz z flase mleko nechce pit cca.od 10mesiacov..ma 14 mesiacov. Ja kolem 19hod.kupem mezi tim nez mu pripravim kasu pozera jeho najoblubenejsi mickey maus..naje sa pak chvilu dopozera rozpravku aby nesel hned po jidle spat...vycistime zubky a do postylky..
S nocnikem neriesim..neusedi tam..nechce tam sedet tak ho nenutim..pro kazde babo je iny cas ucenia sa veci..prvni syn skurej sa naucil na nocnik no druhy to ma inac..netreba veci silit a nutit😊aj ked chodil tvoj na nocnik..mozno je to jak hovoris nejaka faza..ale trpezlivost ruze prinasa tak znova zkusaj a ked ho hlida svagrina tak jej povedz kedy a co..a mela by to respektovat lebo ty si mama..
@2812ivana moji obaja papali krupicovu kasu po kupani a do hodiny na to isli spat.
@vittory a mozno by mohla byt ivana rada, ze je niekto ochotny postrazit jej tak male dieta trebars aj bez naroku na odmenu a ona si moze uzit chvilu volna. Moje deti maju iny rezim so mnou a iny rezim s kazdou babkou a ani jedno s tym nikdy nemalo problem. Problemy si vyrabaju iba rodicia, ktori silou mocou trvaju na tom, ze vzdy vsetko musi byt "po ich", aj ked deti su spokojne tak ci onak.
Aj tak moze byt..nektere deti maju radi ten svuj rezim..inym detom to zas nerobi problem...a to prave vi ta mama ake je jeji dieta😊
Neznamena ze ja odmitam davat mojemu dietatu sladkosti a u babky moze? Neexistuje..bude respektovat to co ja reknu..zadny sladkosti pro dospele deti nepotrebuji..napriklad
Ja rozhoduju co moje dite bude jist..jde o zdravi mojeho ditete a zadne écka a nahrazky a chemie nepotrebuje...cim dele ne tim lip..
A neda se zas vse ovlivnit..ani ja nerobim na stoprocent ale zrovna co se tyka tech sladkosti mu radsi kupim urcene jeho veku..ne z obchodu
@vittory
samozrejme ze som rada, ze svagrina aj so starymi rodicmi maleho strazia. Zial nemali sme na vyber, kedze jaslicky pre neho do septembra nemame a naskytla sa pracovna ponuka. Takze ani toho oddychu vela nemam 😀 😀 😝
Urcite netrvam na to aby bolo vsetko po mne a uz som vela z mojich zasad upustila, ved ked je malemu dobre preco by som to mala riesit. Ale ked sa pozriem na to z opacneho uhla co vsetko budem musiet napravat a ucit sa na nas rezim znovu tak si len poviem ach jaaaaj.... 😖
dakujem vam za vase rady a skusentosti. Mate pravdu kazde dieta je ine a kazdemu vyhovuje nieco ine.
Asi naozaj ten moj maly nie je na nocnik pripraveny.
Co sa rodiny tika, som rada, ze pomahaju a ten rezim no co uz ked budeme samy tak to snad pojde znovu do normalnych kolaji 🙂
Ahojte, my sa kúpeme pred papaním, potom krupicová kaša a spinkať. Ale každému ako vyhovuje. Podľa mňa sa s plným bruškom zle kúpe a dieťa vo vode aj vyhladne🙂
No my po kúpaní pijeme len mlieko, cca o 17:30 ešte niečo spapa, a o 19:00-19:30 sa kúpeme, a potom mlieko...a a tým nočníkom, ja by som ešte počkala, prvú dcérku som odpliekovala v 2 rokoch a trvalo cca 2-3 týždne a druhá má 15 mesiacov a ešte ju nedávam, lebo ešte aj tak nevie, čo od nej chcem a nechať ju tam sedieť 10-15 minút nemá význam, lebo mi tam neposwdi minútu 😉