Večerné kašičky ako 1.príkrm na noc?

mirkaknm
9. jan 2019

Maminky, chcem sa s Vami poradit. Moja dcerka ma ukonceny 5.mesiac. Chcem ju zacat prikrmovat a zacat zeleninkou na obed. No riesim este dilemu, ze v noci malo spinka. Papa malicko, po jednom prsku,napijse,zaspi a za pol.hod ide na druhe. Niekedy to je hodina prestavka,niekedy pol. Viac ako 2 hod bez mliecka nevydrzi,ani cez den. Dcerka je velmi silna,uz zacala lozit,ide do sedu asi potrebuje viac. Mozete mi poradit s akymi kasami ste zacali? Ci je na to treba specialna flasa? Ako dlho davat tie kasicky,ako ich menit?
Dakujem

luba41
9. jan 2019

prečo myslíš, že kaše treba dávat? ked tak, ešte má na ne čas a určite nie na večeru..stačí aj po roku.. a dieta má len 5 mesiacov, netreba sa ponahlat s prikrmami....ak kašu, tak dávat potom lyžicou, nie flašou..z flaše natečie "bez práce" , je to úplne iné používanie svalov.. načo potrebuje dieta cmulat flašu s dudlom?..žiadna kaša ti nezručí"lepší" spánok u dietata..budenie sa v noci je úplne normálne u všetkých detí aj dospelých.. daj dieta k sebe do postele a pravdepodobne sa bude menej budit..

mirkaknm
autor
9. jan 2019

@luba41 Dcerka spava so mnou. Kojim ju na poziadanie. Neponahlam sa, ide len skusat,ze ci to pomoze. To nikomu neublizi. Ak je hladna, tak je asi kasicka lepsia ako UM.

luba41
9. jan 2019

@mirkaknm ale kašička nie je poriadne jedlo..hlavne je v nej dost sacharidov, sú to obilniny, načo tak skoro v 5 mes. zaťažovat trávenie..to, že je dcera velká, že sa budí často, že nespí v kuse celú noc atd..neznamená úplne nič -ani že by potrebovala jest ovela viac, ani že je hladná, ani že potrebuje sýtejšie..a UM takisto nikdy nebude potrebovat piť....ty jedávaš kaše?ved daj prvý príkrm ako píšeš - zeleninu na obed , o mesiac zarad další atd....netreba sa s jedlom ponáhlat..

zuzuliennka1
9. jan 2019

na kašu na noc je ešte skoro, ja som s ňou začala u syna až keď mal cca 11mesiacov... dovtedy som mu radšej dala navyše aj UM, ak mu kojenie nestačilo a pomohlo to.... samozrejme keď som okrem obeda zaradila aj desiatu, prirodzene sa viac rozjedol a tak mu mlieko na večer nestačilo a prešla som na kašu + kojenie, ale to až keď mal tesne pred prvymi narodeninami .. netreba sa ponahlat, skus dat viac mliecka

deginko
9. jan 2019

To caste budenie v, noci je proste tak u kojenych deti,darmo budes hladat zachranu v kasi na noc..nepomoze to a hlavne to je este skoro,ale ved vyskusaj a uvidis..mala som to iste s mojou malou,to,ze cez den pyta casto je o hlade,ano treba zacat ponukat zeleninu,alev noci to budenie je proste upokojenie dietata dudlanim prsa

pininka
9. jan 2019

@mirkaknm ja by som to skúsila na tvojom mieste, môže jej byť ozaj malo a čisto mlieko ju nezasyti určite. Mnohé tu píšu že deti zjedia pár lyžičiek, ani to nieje pravda u každého dieťaťa, moje jedli od začiatku dobre a zjedli celú misku, hlavne tej kase. Ale späť z nej lepšie nespali. Až tak okolo 9 mesiaca.

lucyluv
9. jan 2019

Ja by som skusila len preto, ci to nahodou nepomoze. Napr mojej nepomaha nic a tiez tak spi :D ale ak chces ozaj skusit, urob ryzovu alebo psenovu kasicku. Psenova asi bude lahsia. Uvidis, ak to ozaj nebude mat efekt, tak tiez by som sa s kasami neponahlala na veceru.

mogaa
9. jan 2019

na kaše večer pozor.....väčšina detí kaše večer nemôže jesť, tým že ide spinkať sa azťaží trávenie a dieťa spí ešte menej ako bez kaše....ak kašu, tak poobede nie večer...ale súhlasím že je to ešte skoro, račej dávať zeleninku, zemiačiky so zeleninkou, polievočky....

lejka01
9. jan 2019

U nas mali kase super efekt, zacala som davat v 6/7 mes nutrilon nazov nepamatam ale nejaka vhodna pre prve prikrmy, nebola ochutena...moj maly nechcel umele na noc a moje uz tiez velmi nie...ja som zacala s prvymi prikrmami od 6m. Zaludok mu kasa nezatazovala a v podstate od 8 m sa uplne odstavil od mojho mlieka a prespal celu noc....straaasne dlho papal kasu na veceru...po roku som presla na krupicovu s normal mliekom a masielko do toho, toto vkuse jedol asi pol roka 😂...teraz fici na maslovom chlebiku...take ze ryzove, psenove a neviem ake mozne kase mi nechcel jest...mozes skusit ryzovu 😉

kukulienka83
9. jan 2019

@mirkaknm ahoj, tiež si myslím ze kaše spánok nezachrania ale ak chceš skúsiť vyskúšaj a uvidíš... Skus ľahšiu variantu ako ryžová a pod. Ja som kupovala v dmke také instantné od Nestlé ryzovu alebo babylove potom bez príchute... Prvorodeny ich miloval ale nespal lepšie, bol kojeny a v noci tak ci tak po hodine a pol hore... Ale začali sme až po 6stom mes.s kasami. Mladší kaše vôbec nechcel, papal to co zostalo z obeda zelenina a pod... A od začiatku bol lepší spáč, tiež kojeny. Takže tak... Každé je iné... Treba skúsiť a sama uvidíš... Ty si maminka a najlepšie vieš čo tvoje dieťatko potrebuje.

lacibo
9. jan 2019

@mirkaknm ja som dala asi v 6. mes., na večeru nemliečne ryžové a zarábala som s mojim mliekom, lebo som kojila..prikrmovala som od 5 a pol mesiaca, zelenina, ovocie a v 6 mes. lepok v 7. mes...kaše sme mali dlho ako 1. večeru (asi do roka a pol) a 2. večera kojenie (do 14 mes.)..

renatka100
9. jan 2019

@luba41 nam doktorka odporucila kasu na noc aby sa dcera tolko nebudila na kojenie. Davali sme ryzovu hipp. Aj vydrzala a tri styri hodinky sa nezobudila. Teraz pri synovi som pd 4 mesiaca davala ryzovu, psenovu, ovsenu a pohankovu od 6 mesiaca. Davala som klasicky z misky lyzickou na veceru. Odporucam pomaha v pripade hladneho dietatka.

luba41
9. jan 2019

@renatka100 a lekárka je nejaká výživová poradkyna? s nou by som príkrmy kedy čo a ako nekonzultovala..lekár je od slova liečit..takže tolko k výrokom lekárov k niečomu, čomu vobec nerozumejú.. a nie len strava dojčiat, ale je kopa iných otázok ku ktorým dávajú scestné info..a maminy bohužial poslúchajú...len tolko k tomu..

monikafeliz
9. jan 2019

@mirkaknm ja tiež dojčím na požiadanie, cez deň aj v noci každé dve hodiny (v noci niekedy každú hodinu a pol) a kedže som bola už totálne unavená tak som tiež skúšala kašu na noc , keď mal malý ukončený 5 mesiac. Zo svojej skúsenosti môžem povedať že po kaši mi prespal 4 hodiny čo som bola veeeľmi rada, aspon som sa konečne trochu aj ja vyspala =). Ale kamarátka má zas takú skúsenosť že jej dlhšie prespí po UM, a tiež dojčí. Treba poskúšať =)

monikafeliz
9. jan 2019

@mirkaknm zabudla som napsíať že ja som ale začala so zeleninovými príkrmami najskôr. Kašičku som skúšala po asi 3 týždňoch od prvého príkrmu zeleninového

renatka100
9. jan 2019

@luba41 a ty si co ze si taka mudra a obuvas sa tu do mna? Na celom svete sa jedia aj kase len ty s tym nie si stotoznena. Rob sama, co uznas za vhodne - mamicka chcela nazor -poradit - to je uz zakazane dat svoju skusenost?

mirkaknm
autor
9. jan 2019

Dakujem vsetkym maminkam,prosim,nehadajte sa ;) kazdy si moze povedat svoj nazor,ja si cenim kazdy jeden. Vsetky ste mi pomohli. ;)
Ak sa vas este mozem opytat, davali ste babatkam bio zeleninku? Da sa niekde v zime vobec zohnat? V Ba? Dakujem moc. Prajem pekny vecer.

monikafeliz
9. jan 2019

ja dávam zeleninu ktorú sme dopestovali na záhrade a čo nemáme už v pivnici to kupujem v obchode. Napr. karfiol a špenát kupujem mrazený a vždy len kúsok vytiahnem z mrazáka. Podľa mna je zbytočné kupovať bio, lebo ak dojčíš tak aj tak všetko ti ide do mliečka.

renatka100
9. jan 2019

@mirkaknm ja kupujem iba bio zeleninu v rakusku - kittsee a hainburg - obchody - hofer, merkur- (niekedy aj v kaflande a yeame) ale aj za to ma tu budu nenavidiet je to tu uz tak na mk - zacnu tu nadavat ze nemam svoju zeleninu v zahradke a preco nekupujem obycajnu - ved je tu aj tak podla nich jedno - urcite je rozdiel medzi bio zeleninou a obycajnou - je robenych mnozstvo testov - kde vacsinou vychadza bio zelenina (ale aj ryza, muka, sosovica a pod) s ovela vyssimi vyzivovymi hodnotami a samozrejme o pesticidoch ani nehovorim. Nemam svoju zahradu a ani ziadne ine moznosti, a preto chcem pre dieta aj pre nas to podla mna a odbornikov najlepsie.

luba41
9. jan 2019

@renatka100 písala si mne, nie mamičke..🙂 takže ti odpovedám v duchu, že doktor sa má starať do liečenia a nie do toho, čo ješ.. hlavne ked drviva väčšina vie velké nič o zdravom stravovaní a jeho doležitosti už od útleho veku..a na jednej strane dávaš bio zeleninu, na druhej strane dieta krmiš nejakou práškovou umelou kašou, ktorú odporúčajú "odborníci"..☹

renatka100
9. jan 2019

@luba41 sucastou pediatrie je aj stravovanie dietata, takze detsky doktor sa ma pravo v tejto veci vyjadrit. Co pre teba nie je umelina? Co davas detom ty?

mirkaknm
autor
9. jan 2019

@renatka100 suhlasim ak su na to prostriedky a moznosti,preco nie ;)

pepusa1
9. jan 2019

@mirkaknm ahoj my máme 6 mesiacov a dávam už mesiac kašičku večer aj pekné spinká po hodine ako spapa vypije ešte mlieko predsa by bol smädný kľudne dávaj tie od 4 mesiaca môj ľúbi bananikovu

zuzuliennka1
10. jan 2019

inak este postreh - syn je aj dojceny aj dokrmovany, ale od zaciatku spi ukazkovo, prve mesiace prespal celu noc, neskor sa zacal raz/dvakrat budit - a to mu ostalo doteraz (13m).
hoci je aj na UM, tiez sa v noci zobudi, co mi tvrdili, ze z UM su deti sytejsie a spia, nie je to pravda.
Kamoskin syn je o 9m starsi. Je len kojeny, budi sa od zaciatku niekolkokrat v noci, a ani prikrmy nepomohli, ze by bol sytejsi a spal. Su proste deti a deti. Kamoska sa aj tesila, ze jej po prikrmoch a veceri bude lepsie spat. Spi rovnako blbo - budi sa kazdu chvilu na kojenie.
Vecere u takychto malych deti nemaju podla mojich skusenosti absolutne ziaden vplyv. Su dojcene deti, ktore prespia noc, pripadne sa zobudia v noci raz/dvakrat, a su deti, ktore sa proste budia casto. A nema na to vplyv ani UM, ani dojcenie ani vecera.
Podla toho, co sa o UM siri, a ze zasytit na noc - by mi syn mal spat od 21:00 do 9:00 - kasa, dojcenie, sem tam na dotlacenie aj UM dam . A zobudi sa okolo 2.00 a potom rano o 7:00. Je to super, ale proste nespi az tolko, kolko by sa mohlo zdat.
Tej kamosky syn uz proste normalna strava, chlebik na veceru, a je aj 6x hore. To je asi povaha, alebo co, ale s vecerou to nema
nic spolocne 😏

mirkaknm
autor
22. jan 2019

@zuzuliennka1 Ahoj Zuzkaa,tvoja odpoved znie dobre,asi mas pravdu. Ja zatial skusenosti nemam,mam prve babatko a plne kojene.ide jej teraz 6.mesiac a trapime sa s vecerom. Dcerka chce ku veceru papat takmer kazdu hodinu. Nikdy som nesla podla ziadnych tabuliek kolko ma ddieta vypit,videla som ci je spokojna. Teraz je ku veceru hladna. Zacala som s prikrmom na obed so zeleninkou este len 5.den ale neviem ako poriesit ten vecer. UM sme skusali 1x,natiahlo ju a mala krce v celom telicku. Bojim sa jej ho dat znovu. Na kase je asi skoro ked este neochutnala ryzu ani ine obilniny a zacat s takou kasou rovno vecer moze byt risk. Tak sa trapim a neviem co dalej ;(

lucyluv
22. jan 2019

@mirkaknm vieš čo, moja dojčena začala zle spávať v 6m, teraz má už 1,5r a doteraz sa budí občas aj 10x, bez ohľadu na to čo a kedy zje. Nejak som si zvykla proste

mirkaknm
autor
22. jan 2019

@pepusa1 Mozes mi prosim ta poradit kedy si tu kasicku zaradila? Ci ste ju skusali najskor cez obed a potom neskor na vecer alebo hned na vecer? Ak hned na vecer, davala si jej ju lyzickou? Asi vela babatko takto nespapa ked pride 1x do kontaktu s kasou tak ako s ostatnymi prikrmami. Pripadne z coho si tu kasicku robila a ak by si bola taka dobra aj navod na pripravu mi poradit ;)

zuzuliennka1
22. jan 2019

@mirkaknm podla mna aj, nie je kasa ako kasa.. ja som skusila najprv normalne ze z ovsenych uvarenych vlociek,uvarit, rozmixovat - ale to po chvilke stuhlo na kamen. tak to nechcem vediet jak to zatazi taky maly zaludok...
potom som v dmke medzi vyzivami objavila hipp na dobru noc - vyborna konzistencia, bez cukru, neutralna chut.. toto nam pomohlo, po ovsenej kasi ho bolelo brucho dva dni... vyskusaj

mirkaknm
autor
22. jan 2019

@zuzuliennka1 Pozerala som na nete ale nasla som len s prichutami a mliecne. Su aj take ciste?

zuzuliennka1
24. jan 2019

@mirkaknm ja kupujem hipp na dobru noc - sklicko ale... nie v skatuli ani v sacku, ale sklo... tuto s keksami a jablkami. cukor neobsahuje ani nie je sladka, pride
mi neutralna... a takuto este som
parkrat kupila aj “krupicovu”, ale tu som malokde videla