Dava niekto na veceru biely jogurt? Davate samotny alebo s vlockami? Dakujem
@janulcek33 náš kaše nikdy nechcel, tak buď to čo bolo na obed a ešte tesne pred spaním sa dotlačil mliekom alebo klasika pečivo, teda chlebík,vianočka,rožok. Jogurty som dávala skôr na olovrant, na desiatu ovocie😀
@janulcek33 hocijaká uvarená zelenina poprípade s vločkami pridanými.... Kašu jedáva krpec málokedy moc ju nemusí...
@janulcek33 na sa odporúča rizoto s kvalitným syrom alebo vajíčka so zeleninkou
@janulcek33 jogurt je vhodnejší na olovrant...na večeru skúste zeleninové rizoto, pšenoto so zeleninou, krupoto so zeleninou, cestoviny s rôznymi omáčkami, rôzne placky, granadir (ja robím z batatu a špaldových cestovín, červenú papriku robím na ghee a posypem parmezánom)...od roka sú vhodné rôzne syry, teda ako parmezán, peccorino, gouda, mozarella a pod. Rizoto a pšenoto robím so zeleninou (rôzny druh zeleniny, povariť až do konzistencie, ktorú má rado vaše dieťa, zmiešať a posypať parmezánom), prípadne super je s cviklou (2 hodiny varená vo vode v šupe bez pokrievky, nakrájať na porcie, ktoré dieťa zje a dať do mrazáku, potom len vybrať a rozpustiť v teplej vode a použiť)...potom s rôznymi tekvicami je dobré (hokaido, maslová a pod.)...Super sú zeleninové polievky (husté, proste zo zeleniny, čo máte doma, zahustené s vločkami či nejakou cestovinou, ideálne špaldová či z červenej šošovice či kukuričná alebo ryžová). Placky robím klasické zemiakové, zeleninové s vločkami, syrové s vločkami, cuketové, karfiolové, brokolicové a pod. Cestoviny dcérka miluje s hocijakou zeleninovou omáčkou (uvariť zeleninu, rozmixovať a posypať parmezánom), ale topka je paradajková (podusiť na olivovom oleji mrkvu, petržlen, neskôr pridať paradajky - domáce mrazené alebo aké chcete, potom niečo na zahustenie ako kaleráb alebo cuketa, rozvariť spolu, aby to stratilo čo najviac vody a mixnúť, pridať k cestovine a posypať parmezánom). Cestoviny používam rôzne, ale kupujem ich cez net väčšinou cez eshop "U zaja". Majú kvalitné a chutné cestoviny, vždy nakúpim, aby som mala zadarmo poštovné a dávam ich len dcérke. Oni majú aj rôzne zeleninové cestoviny a pšeničné alebo špaldové. Teraz som kúpila manželovi kakaové, že mu spravím nasladko a sebe ľanové na skúšku, keďže obsahujú omega 3.
@lola92 teraz už požuve, ale ešte ako ročná jedla mixnuté iba, lebo by sa hneď povracala, tak som si povedala dosť... Už je veľká na vymýšľanie... Začala som do mixnutého dávať pretlačené kúsky vidličkou, najprv len máličko, potom hustejšie, potom pol na pol... Potom sekané drobné kúsky, potom väčšie, atď... Bol to boj. Niekedy som od hnevu už plakala a párkrát sa mi dcérka i dusila riadne, ale dali sme to... Zo začiatku pomáhalo všetko poriadne rozvarit, aby aj väčšie kúsky boli mäkké... Vedela som, že keď do 2 rokov sa nenaučí normálne hrýzť, tak sa dcérke oneskorý reč... Síce začala hovoriť skoro, ale zámienka hlásky a niektoré nevie vysloviť, keďže nemá dostatočne vyvinuté žuvacie svaly... Inak moje krsniatko bezzube ako ročná si sama naberá veľké lyžice jedla, a cestoviny ako pene alebo piškóty nie sú pre ňu problém... Pri nej som zistila, že som urobila chybu pri dcérke... Nemala som vôbec dávať mixované, len pučene 😥
striedala som to. Raz dostala mliečnu, alebo nemliečnu kašu (su to kaše na dobru noc), alebo podla toho čo som mala doma. Nejaku zeleninu, cestoviny, masko(pomixovat). Ale aj tak mala moja dcerka najradšej mliečko (pila ho každý deň pred spaním
bud mu niečo uvarit, alebo mu dat nejaku mliečnu, nemliečnu kašu s ovocim
moj ma 11 mesiacov a zvykol od 6 mesiaca jest na veceru mliecne kase s ovocim. Akurat minuly tyzden zacal strajkovat a uz kasu nechcel, asi sa jej prejedol. Tak mu teraz davam veceru podobnu obedu, nejake zeleninove pyre s maskom alebo strukovinami, sladky zemiak. Co mam proste doma. Biely jogurt s ovocim mava na olovrant.
A poprosim aj ine tipy na veceru okrem kase. Dakujem.