Ake jedla davate skoro 10 mesacnemu dietat.
Ranajky ? Obed ? Olovrant ? Vecere ?
@mama4444 napríklad dnes mala raňajky jogurt, ovocie, obed- mrkva, zemiak, mäsko hovädzie, večer - brokolicová polievka
Všetko už papa špenát, žĺtka, hokaido, cuketu, zeler, petržlen, kel, karfiol.... Už jedla morčacie mäso, králika, sliepku, kura, hovädzina, sumček afrického, bravčové..... Chlebík s maslom ma tiež rada.
Zje aj piškóty alebo Marina keksy
Mlieko pije 2x za den
Cestoviny už tiež jedla, aj fazuľu, šošovicu, struky, hrasok
Na raňajky dosť jednotvarne. Pečivo s maslom alebo lucinou a pokrajana zelenina pripadne varené vajko a kocky syra.
Na obed ak sme vonku tak sklíčko z DM, ak sme doma tak niečo.co vie papať sam, rôzne zeleninové halušky, placky, mäsko varené /pečene na kocky, rizoto, najčastejšie pomixujem zeleninu s trochou múky a vajcom a pretriem to.do vody ako halušky. Tam sa stratí všetko.
A na večeru nejakú kašu obilninovo mliečnu s ovocím.
Medzi jedlami a pred spaním len mlieko. Neucim na mlsanie medzi jedlami. Aj škôlkar jedáva s nami len 3x denne raňajky obed večera. Keď je náhodou hladný medzi tým, vezme si jogurt alebo ovocie. Ale to je veľmi zriedka.
@zuziiiii Fuha..akosi veľa na take mala bábätko..a bravčové mäso by vôbec nemali papať ..Sladké keksiky vôbec deti nepotrebujú a už vôbec nie marina keksy však si všelijaké zdravé náhrady
@pracujucazienka málokedy jej to dávam ak tak raz za mesiac a trosku nezje toho na posedenie že celé...
Dnes mala raňajky- banán, avokado
obed- fazuľovy prívarok so zemiakmi
na večer tiež ešte prívarok a jogurtik
@pracujucazienka chudé bravčové mäsko môže
@zuziiiii akože dáš do ruky celu mrkvu a žuje??nebojis sa zadusenia?akoze moja ma rok a z mixované na kúsky sme prešli tiež až dávnejšie ale odvahu na samokrmenie veľkými kúskami nemám..ja som názoru že treba dávať hlavne sezonne veci na jedenie..nebudem dávať predsa dieťaťu jesť v zime jahody lebo viem že isto sú neni dobre na slniečku vyzreté..aj Hokaidó čo je na jeseň zháňať na jar ..
@zuziiiii ja mám teda takéto tabuľky ešte po prvom a všade píšu až od roka..minimálne ..aj pediatrička mi to povedala..ale však každá podľa seba
@pracujucazienka aha sranda a tu zas že od 10.mesiaca chudé bravcove co som poslala link vyššie.
Nevadí neje to zas nonstop dva krát som jej dala..... Skôr morčacie, králika, sliepka u nás ide
@pracujucazienka napríklad uhorku šalátovu som jej ešte nedávala a podla tých tabuliek co si dala sem už môže.... Tak to vyskúšam
@pracujucazienka áno ona papá aj celú hrušku alebo jabĺčko chytí do rúčky a je sama, šupku očistím dole
@pracujucazienka ved jasne aj ja som za sezónne, všetko vypestujeme na zahrade...
Ona mi napríklad aj vodu vypije z pohárika, nechce tie fľašky s cucatkami, slamkami....
@pracujucazienka neviem aj tie tabuľky co si tu dala v jednej je uhorka od 9mesiaca, v druhej až od roka... No tak vyber si.
@zuziiiii tiez bravcoev sme davali skor aj ked u nas to je menej casto jedene maso ;) od 10m urcite. A to ma dcera uz 11.
@mama4444 Mne dcera ak chcela v posteli pila rano mlieko, ranajky uz zjedla aspon proforma, nieco z mojho - rozok, kaše rozne obilninove s ovocim, postupne sa pridavalo viac veci, desiatu ak vladala dostala napr. ovocie, obed klasika polievka/druhe, olovrant jogurt/alebo tiez hocico male a vecera mlieko/goodnight mlieko/hami kaše sa mi zda ze som davala z flase. Postupne sa to rozsirovalo o kadeco nove. Inak u nas medzi tymi jedlami nebol velky rozostup, cize hlavne jedlo objemom naozaj bol obed, za tym asi ranajky, zvysok boli take "doplnky" a do dnes to ostalo asi rovnake. Nei som za to, ze deti maju cely den nieco "zobat", lebo potom viac menej ani nevyhladnu a len vymyslaju, jedia len co sa im paci 🙂
@zuziiiii tak to je šikovná..však vieš aj tak je najlepšie uhorka čerstvá ako kupovaná v obchode..takze ma čas..ja sa riadim pocitom pri tomto..nebudem variť hovädzie mäso pre malú keď viem že to bude prvý a posledný krát čo ho bude jesť
@pracujucazienka inak preco myslis, ze papa to divecatko vela na svoj vek, nie je to uz veru babatko, ak zavadzas novy druh zeleniny / ovocia za 2-3dni, od cca 5-6mesiaca (nedojcene deti idu skor ako 6m) tak to mas 10 druhov za mesiac (samozrejme ak su vsetky v tom veku vhodne a ak by tolko druhova vobec bolo u nas). K tomu po 2t od prveho prikrmu sa mi zda, islo rovno chude maso (kuracie/morcacie/zajac.. my sme davali aj telacie, aj nejake ryby sa mi zda uz v 10m), zltko raz za tyzden miesto masa. to je za 4-5-6 mesiacov cely arzenal potravin ktore to dieta uz moze jest. Malo je toho co nemoze dlhsie/do roka/do 3rokov/. Jedine teda nad cim som ja bola prekvapena su tie strukoviny :D ale tak ked jej to nevadi... mne dcera napr. krupicu nezniesla asi aj do 15m... a kamosky to vsetky davali detom aj pred rokom na veceru🙂
@simca06022011 tak vidíš teba prekvapili strukoviny mna bravčové mäso
@mama4444 ráno mlieko, desiata ovocie, jogurt, alebo výživu s piškótami, obed polievku, potom bud mlieko alebo išiel spať bez mlieka, pôda toho aká polievka...keď vstal, tak druhy obed, bud zemiaky, ryža, cestoviny s mäsom na stave, špenát, prívarok, ...olovrant ovocie, alebo chlebík s maslom a uhorku mal rád, večera mlieko. Iné nechcel a ani teraz ako skoro 2r nechce ...
A dcéra 8m už skoro to iste ako on. Len jej ešte mixujem, alebo pucim.