Pokiaľ ste chceli dosiahnuť takú konzistenciu, ako kupované výživy - hladké pyré, v čom ste to mixovali? Čo mám doma mixéry, tak také malé množstvo ako jednu mrkvu, mi nerozmixujú, to by som musela variť viac, a to mi zatiaľ netreba. Takú trošku mi to akurát rozseká, čiže ostanú celkom veľké kúsky. Pučiť vidličkou? To mi tiež ostali menšie kúsky. Dnes sme síce dali prvú mrkvu popučenú vidličkou, malý jasné že sa divil a nespapal skoro nič, ale chcela by som skúsiť dať úplné pyré. Pomohlo by pasírovať? Alebo máte nejaké skúsenosti s konkrétnym mixérom?
ja mam parny hrniec-mixer avent. vacsinou ale robievam tak na dva dni...
@zabina27 vyborny je parny hrniec a mixer v jednom na pripravu dojcenskej stravy od Avent Phillips, ja ho mam na odporucanie maminiek v nasej sukromke a je uuuuuzasny!!!
http://www.avent.sk/products/parny-hrniec-a-mixer/
Kupovala som ho cez Eloshop, ma vybornu cenu a okamzite dorucenie kurierom.
Ja som pretlačila zeleninku aj masko cez ten lisovac-dierkovac (ci ako sa to vola) na cesnak, ale treba ho poriadne vyumyvat, aby to nepachlo po cesnaku
@denisafono to som dala aj ja ten vývar, ale dohladka sa mi to nepodarilo
@pribinak vidíš, taký lis na cesnak mám aj nepoužívaný plastový, vyskúšam zajtra
@zabina27 ja mam taky maly mixer,takze v nom. Ale mam aj ponorny a aj velky lis na zemiaky.
No ja som vzdy navarila viac a aj zamrazila. Hlavne u dcerky,lebo syncek sa vedel fakt napraskat,cize on maval takmer od zaciatku vacsie porcie..ale pred niekolkymi mesiacmi som zistila,ze som to mohla pretlacat aj cez lis na cesnak (to ked dcera po uraze zubov mala jest vsetko take makke a maso nemohla zut,tak som jej ten kusok vzdy pretlacila)... No skore zistenie vzhladom na to,ze dcera bude mat uz 2,5r. A dalsie babo uz nebude.
ahoj, ja som prve mesiace najprv pomixovala ponornym mixerom a potom este prepasirovala cez sitko, bolo to rychlejsie ako ked som to skusala zozaciatku len pasirovat. Ale zalezalo od toho, co to bolo a ake mnozstvo, lebo niektore veci isli cez sitko super ako napr. zemiacik, zltko...
beaba babycook - úžasná vec!!!!
@zabina27 ahoj, ja som vacsinou varila viac a mrazila do formiciek na lad - roztopila som si vzdy tolko, kolko som chcela, a bolo to super ked sme este len zacinali a spapal malo... pripadne som si zvlast namrazila vselijaku zeleninu a potom som roztopila co som chcela, mal tak aj viacdruhove... a ked som nemrazila, tak som tiez pouzila lis na cesnak... skusala som aj sitko na caj, take to s ruckou, nie to uzatvaracie do salky... to bolo sice troska pracnejsie, ale vysledok dobry... inak tie formicky na lad som tiez odkukala tu na MK a moja mama len kukala ze jake mam finty 😝 jaka som sikovnica 😎
Ja som mojej mixovala ponorným mixérom ale dávala som jej tam viac vody v ktorej sa to varilo aby to bolo trošku redšie , lebo tak jej prvé príkrmy chutili viac, dodnes miluje zeleninu ;)
Uplne prve prikrmy som tlacila cez lis na cesnak a miesala s materskym mlieckom. Neskor som mixovala ponornym mixerom. Ale velmi rychlo som presla len na popucenie vidlickou, maly sa tak naucil na kusky a nemal problem.
@zabina27 ked som varila na zaciatku prikrmovania mensie mnozstva tak som pucila vidlickou, napr. mrkvu som varila dlhsie a nezliala som z nej vsetku vodu a tak sa dala pekne do hladka, ale mam ponorny mixer a ked som varila jednu vacsiu mrkvu tak som to mixovala vo vyssej doze asi 12cm priemer len tak tak sa tam vosiel ten mixer a to mi v poho pomixovalo, ale tiez som si nechala par lyziciek z vyvaru a to som postupne pridavala kym to nebolo take akurat.