V akom poradí sa podáva zelenina v prvých príkrmoch?

feketka
6. júl 2023

Ahojte, zaujimalo by ma ci mozem po mrkve zaradit cuketu. Mrkvu mame uz zmaknutu a zrovna som dostala domacu cuketu, tak ma zaujimalo ci by som ju mohla dat. Vsade sa totiz pise, ze po mrkve ide zemiak, potom kalerab alebo brokolica, tekvica a cuketa... Myslite, ze mozem davat poradie ake chcem, hlavne nech dam len tieto povolene zeleniny? Vopre dakujem za rady 🙂

pribinak
6. júl 2023

@feketka samozrejme že môžeš zaradiť cuketu. Kopec mamičiek ani nezačína mrkvou, ale napr zemiakom
Odporúčajú sa take tie vodnate tipy zeleniny ako cuketa tekvica brokolica kaleráb
Ale poradie si určuje sama

cucoriedka133
6. júl 2023

@feketka my máme 4.5 mesiaca, išli sme mrkva, zemiak, cuketa, teraz sme mali petržlen a ideme. Skúsiť batat a potom domáci kaleráb.. Tabuliek sa držím len cca, kombinácie skúšam sama 🤗

xlucia
6. júl 2023

vela detom kombinacia mrkva zemiak sposobuje zapchu. cuketou urcite nic nepokazis

anavixy
6. júl 2023

Uplne jedno, cuketa je super.

feketka
autor
6. júl 2023

Super, dakujem ❤️🥰 aj som si to myslela,len som to potrebovala potvrdit aj z inej strany...a ako ste podavali cuketu?kusok ste uvarili a rozmixovali a hotovo?mne doktorka pri mrkve povedala,ze mam pridat par kvapiek olivového oleja a trosku rasce a tak davat.mozem tak spravit aj cuketu?prepacte tie hlúpe otazky,ale som uplny zaciatocnik co sa tohto tyka 😆

pribinak
6. júl 2023

@feketka kľudne tak môžeš urobiť. Ale rascu daj mletu

vkatush
6. júl 2023

@feketka ja dávam stále olej, do každého zeleninového príkrmu (pre chuť a aj pre uvoľnenie, resp vstrebanie vitamínov v tele). A dávam sem-tam rascu alebo častejšie nesolenú vegetu vhodnú pre deti.

A neviem, či to je zrejmé alebo nie, ale môžeš dať už kombo mrkva cuketa, nemusíš dať čistú cuketu. 😊

feketka
autor
7. júl 2023

dakujem za rady 🙂
@vkatush viem,ze aj tak sa to da urobit,ale este vaham ci to necham samostatne alebo to skombinujem :P

andy37
7. júl 2023

@feketka ja som začínala práve cuketou, tiež zrovna bola cuketova sezóna. Potom mrkva, zemiak a už sa dalo kombinovať 🙂

1mina
7. júl 2023

mne napr doktorka hovorila ze mrkva zemiak je jedno co dam prve, a potom sa mi tam mari ze som nesla podla zoznamu, boli to tieto potraviny ale v poradi v akom som zohnala pekne cerstsve. Cuketa je super, ja by som ju zmiesala aj s mrkvou

taktotedanie
7. júl 2023

A ja som dala ako prvy batat , je to uplnejedno v akom poradi

juliacenc
7. júl 2023

@feketka ja absolutne nerozumiem preco by to malo ist v nejakom stanovenom poradi.

lorin29
11. júl 2023

@feketka kedysi sa odporúčalo dat prvú mrkvu ale teraz vraj zemiak pretože mrkva zapeka🙂ja som dávala tak ako som to cítila... Mrkva potom zemiak, potom kaleráb, petržlen, najviac jej chutila hokaido tekvica

feketka
autor
11. júl 2023

@lorin29 ja som zacala tou mrkvou, potom cukinou a teraz mame zemiak. idem podla toho co prave dozrie v zahrade :D ale trochu sa obavam kalerabu,karfiolu a brokolice kedze z nich naduva a nas maly mava silne koliky kvoli viacerym ATB ktore bral hned po porode. Jemu vadi ked to jem aj ja a ma to v mlieku, co bude ked to zje priamo to som zvedava, ale snad ho neroztrhne :/