V akom mesiaci a čase začať s kašou?

barbiena
18. jan 2017

Ahojte. Malá 8,5mes. Príkrmy máme na obed a poobede.Potom je na mojom mlieku. Z každej strany počúvam, že čo nedávam kašičku, že to je potrebné. Vyskúšala som raz od Hami a v noci mi plakala..Vysadila som to a vravela som si, že keď i v noci neplače, tak ešte jej asi stačí moje mlieko..Odkedy dávať tie kašičky??? A aká je najlepšia na začiatok?Ďakujem :D

barbiena
autor
18. jan 2017

@barbiena a ešte v akom čase?? Má sa to dávať večer okolo 18.00??Lebo ja osm jej dala okolo 20.00 a ešte to asi nestrávila a plakala...

pribinak
18. jan 2017

Dieta prezije aj bez kaši. Moj syn nechcel ani kupované ani domáce. Na večeru som mu robila to iste co na obed, masovo-zeleninové prikrmy.

katriona1
18. jan 2017

@barbiena kaše jsem dávala ráno na snídani s ovocem, má to tak ráda do dnes, jedla je cca od 6. měsíce, nejdřív bezlepkové - rýžová, kukuřičná, pohanková, potom postupně s lepkem - špaldová, pšeničná, ovesná, vícezrnná, kupovala jsem si neochucené, bezmléčné a přidávala jsem tam ovoce, nejdřív vařené, mixované, později syrové strouhané,krájené, nejdřív jsem je dělala z vody, později z rostlinného mléka a někdy po roce i z kravského mléka
dobrá značka je Nomina, koupíš jí v bio obchodě, rýžovou si můžeš udělat doma z normální rýže a pomixuješ, ovesnou zase z normálních lámaných vloček
vy už máte 8,5 měsíce, takže lepek už máte asi zavedený, takže můžeš dát jakékoliv kaše, před spaním bych nedoporučovala kvůli trávení, a když ti v nci pěkně spí tak opravdu není důvod, dcera měla večeři normálně okolo 17-18 hod s námi a většinou podobné co na oběd akorát bez masa, později po roce měla maso nebo rybu i večer, potom jsem jí nakojila před spaním, později dala normální mléko a od cca 2 roků si dá jenom tu večeři a jde spát bez mléka a spí celou noc, jí až ráno
takže klidně kaše přidej, jsou dobré 🙂

luba41
18. jan 2017

kašičky vobec netreba, kde tak dopoludnia alebo na olovrant by som dala..ale našim aj tak nechutili,..

tyelde
18. jan 2017

Ja som kašami začínala, čiže od 4m...čo lekár to názor a v zahraničí duplom... A keďže zahraničie nevymrelo, tak to smrteľné nebude, čiže daj keď uznáš za vhodné 🙂

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bienennest
18. jan 2017

@barbiena Ahoj, ja som s kasickou na veceru cakala skoro az do roka. Ono je pravda, ze deticky sa tak dobre zasytia a vela z nich aj celu noc prespi ale ja som mala presne opacnu skusenost. Tie oblinne kasicky (hlavne uz zarobene zmesy s prichutami ako bananova, cokoladova atd) su velmi tazko stravitelne a obsahuju tiez vela cukru (co naduva) takze moje deti z toho mali tazke problemy s travenim a preplakali celu noc. okrem toho v takzvanych mliecnych kasickach na dobru noc je pridany sunar, takze ak kojis neni to prave to najlepsie vsetko dokopy miesat.
ak mozem poradit, tak zatial vecer zostan pri kojeni a ak by si chcela predsa len skusit kasicku tak si kup oblininy bez prichute, zozenies v DM (ja som kupovala od Alnatura napriklad tuto - https://cdn02.dm-static.com/images/online_de_ca...), tu rozvaris vo vode a pridas k tomu pre chut ovocie (napriklad roztlaceny banan, nastruhane jablcko, a pod.). nieje v tom cukor ani umele mlieko a deti to vacsinou stravia bez problemov.

monhla
18. jan 2017

Najstaršie milovala kašičky a miluje ich dodnes. Začali sme cca v 9-10m.
Mladšia ich moc nemusela a dodnes zje troch. Začali v skôr. Už v pred 9m, lebo mávala reflux.
Najmenšia ich zje, keď je hladná. Inak radšej hocičo s mäskom 😀 Začali sme tiež v 9-10m a dnes zje kašu ak ju jedia aj sestry. No najviac kaše skončí vo vlasoch.

Kaše sme mali rôzne - Hami, Nutrilon, Sunárka, ... každá zjedla za život max. 4-5 balení tých kaší /mali sme ich doma "pre prípad" a hlavne kvôli "pestrosti" chutí/ .

bosoriak
18. jan 2017

@barbiena Pri prvom dietati som tiez nacitala, co kedy a ako davat a cela zmatena som tiez nechapala, kedy vlastne treba zacat... Teraz mam tretie a kase som zacala davat od 6. mesiaca, vzdy najneskor 2 hodiny pred spanim. Robim to tak doteraz, ma to ako veceru. Ale nejake zazraky so spanim v noci to neprinieslo, ani pri jednom dietati, je to proste len vyziva, kedze mlieko uz nestaci. Su rozne kase na trhu, davala som take, co nemaju pridany cukor a od 8. mesiaca uz potom vsetko. Skus a uvidis.

Myslím si, že kaše sú iba marketing a dobrý obchod, nič viac, nič menej. Ak to obom vyhovuje prečo nie, no ak nemáš potrebu tak nedávaj. Ja svojim nedávam tie kupované vôbec. Robím keď už na olovrant napr. ovsenu, kukuričnu, krupicovu, ružovú spolu s ovocím obvykle a na vode, pripadne trocha mm. Večer mi to príde ťažké na žalúdok a mm nám stačí. Malý má 8,5m. A robievam ich aj ako hlavné jedlo napr. K mäsu. Je to na Tebe. No skus to najprv ochutnať a tak to daj dieťaťu, budeš vidieť čo je naj... (ja som dostala, urobila, ochutnala, vyhodila) 😝