V akom čase mám dať príkrm 9 mesačnému dieťaťu?

1simuska01
24. júl 2020

Ahojte mám prosbu,poradíte mi kedy dávať malej príkrmy?? Má 9m.a spíme.stale 3krat,ráno medzi 9 a 10 - 30min.,po zobudí vždy mlieko,čiže.mlieko a ideme.von, na obed spí cca od 12.30do 14.00, opäť mlieko po zobudení a medzi 16 a 17.30 spí buď polhodku alebo hodku.Po zobudení mlikeo, proste od narodenia musí byť.
Na večeru pred spankom máva kašu.Tu papa pekne keďže je zvyknutá na ňu od 6mes.ze skúsime.ci nebude lepšie spat,spánok rovnaký,kaša už ostala..Kedy dať zeleninový ale.masovy príkrm?? Na začiatku mala pekne papala zeleninu samotnú,postupom času začala odmietať a teraz zje veľmi málo uvareného.Niekedy tie jej detské lyžičky 2az3.Najskor som.zacala dávať príkrm pred tým.obednym.spankom,lenže keď prestala.papat tak som skúsila po obedom spánku lenže to je tiež mlieko najskôr a po hodine hodine a pol príkrm čo vychádza niekedy aj o 15h. Plus niekedy dám výživu al.jogurt Biely. To som dávala najskôr poobede no keď som vymenila.prik. na poobedie tak výživu som presunula na doobeda. Mala tie príkrmy nechce nechce. Asi to není casom či jej to mlieko dám.alebo nedám.po zobudení nechce to papať. Ale výživu namiesto toho si dá niekedy tak ja neviem není hladná či jej chuti len sladké ?? A mäso so zeleninou nebude mi jesť? V akom čase by ste to dali vy?? Má sa to dávať v čase obeda,lenže keď sa zobudí o 10 a ma mlieko,po chvíli jej dám.vyzivu a ideme.von vraciame sa okolo 12 chvíľu sa pohrame a ide spať. Ona mi nebude už pred spánkom jesť,leboa keď s ňou chcem ísť dvakrát za deň von po vrátení domov je nemožné aby niečo vôbec zjedla.

1simuska01
autor
24. júl 2020

@1simuska01 ona je už unavena o 12,suchá si v tej stoličke uši nos oči. Neviem.ci jej mám dať na čas pokoj s tými prikrmami a dávať len výživu a jogurt každý deň plus večer kašu,a pomedzi mlieko?? Či by za nejaký týždeň dva zas začala pekne papať. Idú jej ak zuby viem ze jej nemusí chutiť..len sa bojím.ze keď za 3mesiace prídeme.na poradňu v 12.mesiaci poslednú a pôjde jej váha malo hore tak nás začne dr posielať kade tade keď nezacne papať.

ivinkapink
24. júl 2020

pripnem sa, aj mna by zaujimalo ako mam "donutit" dieta jest...vcera sme boli na poradni a hovorim doktorke ze s jedenim je to coraz horsie...bud nechce jest vobec alebo len oblizne par lyziciek, ak zje tak priblizne 50g ak zje viac nanajvys 100g ale to sa malo kedy stava...dcera bude mat 10mesiacov, vazi dost 10,5kg /za posledne dva mesiace pribrala ozaj malo/, chuti jej iba moje mlieko, a chrumky /zje nanajvys 4kusy/, ovocie nezje /max 7cucoriecok zjedla/, biely jogurt max oblizla 10x lyzicu, este zje na veceru ovsenu kasu so zeleninou tych svojich 50 - 100g /raz za cas aj celu porciu 150g/
chce to len cas? doktorka vravela ze ju mam nechat viac vyhladovat, lenze sa bojim aby nebola dehydrovana, aj mojeho mlieka si vela neda, vodu vypije tak 5lyziciek al zo striekacky 20ml..aky mate nazor?

henka123123
24. júl 2020

ja by som dala rano po zobudeni mlieko..potom za hodku by som dala vyzivu alebo pol.jogurtu alebo ked papa uz kusky tak kusok chlebiku s natierkou...a potom okolo 11.30 az 12.00 by som dala prikm masovo zeleninovy a spat..po spanku mlieko..potom by som dala olovrant zas nejake ovocie napriklad banan..a pootom klasicky vecer kasu mlieko ako ste zvyknuty.

martina1201
24. júl 2020

@1simuska01 moja má len sedem a ovocie jej vôbec nechutí čisté, takže ráno sa len kojí, alebo jej urobím ovsenú kasu a tu rozmixujem s kúskom banánu a potom sa dokoji. Keďže vstáva až okolo 8.15-9.00 tak chodí spávať okolo 11.00-11.30 a v tom čase sme vonku cca 1,5-2 hodiny. Po príchode domov keďže je vyspata sa hrá a pred druhým spánkom cca okolo 14.00 papá polievku, alebo druhé rozmixované. Keďže zelenina a mäso jej chutia tak sa pekne napapa a ešte sa dokoji a ide spať. Po vyspani čo je cca 1-1,5 hodiny sa hrá a potom ideme von predtým jej ale dám jesť znovu zeleninový prikrm. Večer pred spaním kaša ryžová. Každé dieťa má iný režim. Nám vyhovuje tento. Možno tvojej malej nechutí z tepla. Ak si prvé prikrmy dávala sladké možno jej naozaj slané nechuti. Ale to neznamená že sa nikdy nenaučí jesť prikrmy slane. A možno by si mala dávať prikrm ešte pred mliekom. Minimálne ho ponukni. Aj keď neprijme vytrvaj v tom ponukani prikrmu a rozhodne pred mliekom. Neboj sa toho že dosť nepriberie, rastie a viac sa hýbe. Takže nemusí už toľko priberať.

ja_mama
24. júl 2020

Treba jej skusit dat prikrm hlavne vtedy ked nie je unavena a casovo by mala byt hladna...skus jej nedat na desiatu vyzivu a vratit sa z prechadzky skor a dat jej v podstate taky skorsi obed. Ak papa tolko mlieka nemusi mat este rezim desiata+obed+olovrant+vecera...a ak jej chuti sladke pridaj jej do jedla batat, hokaido alebo napr cviklu to jej osladi. Pripadne jej naopak mozes uz skusit trosku jedlo posolit - mozno jej zachuti aj to, mne uz dr vtedy povedala ze malicko pridavat sol sa moze. Urcite by som nenechavala len vyzivu a jogurt lebo si od zeleniny uplne odvykne a to by mohol byt potom este vacsi boj.

ja_mama
24. júl 2020

Este mozes skusat rozne konzostencie - mixovane, pucene, pokrajane na mini kusky...niektore deti maju radi ked mozu jedlo papat v kuskoch rukami, ine len mixovane..

1simuska01
autor
24. júl 2020

@ja_mama o tej soli zas nám dr.povedala že nedávať..zatiaľ treba mixovanie akonáhle zaciti kúsok vacsi už vypluva..nemám.problem jej ten obed dať aj skôr pre mňa za mňa aj o pol 11kwby ho má a spapa...veď asi je to jedno ešte u takého malého dieťaťa,hlavne aby ho zjedla nie???

1simuska01
autor
25. júl 2020

@martina1201 naša nedokáže toľko prespať len okolo obeda,je to od 3m polhodinovi spac bohužiaľ..dávala som práveže prvé zeleninové prikrmy a potom z ovocia len jablko banán hrušku,pretože marhuľa broskyne nechutilo kyslé.no potom.uz nechutilo ani uvarené jablko a banán popuceny z toho ju trasie...takže sme prešli na kupované presnidavky...

1simuska01
autor
25. júl 2020

@martina1201 aké kombinácie prukrmov zeleninovo maspvych robíte ak sa smiem opýtať?? Môžte mi napísať súkromnú správu???

andreatytler
25. júl 2020

Tiez ma napadlo ze nedavat prikrm ked je unavena. Moj syn sice spapa ked je unaveny ale je to vela placu a ma to rozmazane az za usamy kedze si po kazdom suste sucha celu tvar. Mohlo by sa zdat ze ak das neskor bude viac hladny a teda zje bez problemov ale opak je pravdou. Pre neho je prikrm stale asi viac zabavna aktivita ako jedlo a teda ak je unaveny, nie je to pre neho zabava. Moj syn papa mliecko pred spanim. Prikrm davam asi 1-1.5 hodiny po zobudeni. Ale on spi len 2x denne (rano a poobede) a teda je hore 3-4 hodiny. Tvoja dcera je hore len 2 hodiny... to sa ti neda urobit vacsi casovy odstup medzi mlieckom a prikrmom. Ak das skor aby si sa vyhla unave, dieta je asi stale syte z mlieka. Davat mlieko po prebudeni je dobre, takze toho sa drz. Mozno kus dat menej mliecka napriklad po druhom zobudeni a potom 30 min neskor prikrm...

ivangeline
25. júl 2020

Daj jej pokoj s mliekom a nie prikrmami. XD Menej mlieka a hneď dieťa bude hladné.

martinuska
25. júl 2020

Zrusit jedno mlieko. Ked nedostane mlieko tak co robi? Bude hladna, das jej prikrm a zo zaciatku dopije trochou mlieka a to postupne budes znizovat. A mna mamka ucila, ze mlieko ma byt pred spanim, aby sa detom lepsie spalo s plnym bruskom a ked vstanu tak su hladne a skor nieco zjedia. Ale kazdy robi ako mu vyhovuje.

laura0107
25. júl 2020

@1simuska01 aj ja mam 10.mesacneho papkaca doma.a stale je cicik no.1
No a pri prikrmoch vacsinou aj ja bojujem..napapa sa vacsinou ked ho rozptylujem..kopu hraciek okolo rozpravam mu,vydavam zvuky zvierat hram sa na lietadielko, proste to beriem ako hru..a on pozera,a papa pri tom..takto sme sa vypracovali na cca 100g,150g obeda..
A tiez u nas plati na 90% ze po zobudeni sa koji.
Cize rani vstane,koji sa,po hodine cca davam jogurt( zvolensky,smitanivy vacsiniu zje cely ,ine druhy tak polku)
Desiatu nie vzdy nedavam,radsej skorsi obed. Obed ma teraz no.1 ( hokaido,cerv.sosovica,maly zemiakkusok mrkvy- uvarit ,rozmixovat,bud s kuskom maska nadrobno nakrajam,alebo do tej zeleniny dam pohankove vlocky,tricha smotany na varenie alebo bieleho jogurtu- je to mnamka,aj mne to velmi chuti)
Po obede spanok.
Olovrant-ovocie,vyziva ovocna
Spanok 30 minutovy
Vecera-kasa

ja_mama
25. júl 2020

Akoze tiez som zacala solit az neskor, asi az v 12 mesiaci ale u nas problem s papanim nebol...a par zrniecok jej zas neublizi - posolit len tak aby si ty vobec tu sol necitila ale dietatko rozdiel citi a mozno jej to viac zachuti...pripadne u nas bol velky uspech ked som zacala pridavat por a jarnu cibulku do jedla, por uz som v 9 mesiaci davala a cibulku trosku neskor ale urcite to bolo pred rokom..predtym tiez viac oblubovala sladkejsie cize som do vsetkeho pchala ten batat, hokaido, cviklu (domacu, z obchodu sladka nie je), alebo mrkvy vela...teraz akonahle tam je cibulka a vnat cibulkova tak nema problem ani ked tam nic sladsie nema

1simuska01
autor
25. júl 2020

@ja_mama oki ďakujem za radu

1simuska01
autor
25. júl 2020

@laura0107 dakujeeeem

1simuska01
autor
25. júl 2020

@martinuska keď nedostane mlieko plače jak o dušu

martinuska
25. júl 2020

@1simuska01 podla mna za skusku to stoji, dat vtedy prikrm. 1-2 dni poplace, a zisti. Levo tym mliekom sa nasyti a jasneze nepotrebuje jedlo. Ja som tak zrusila postupne aj doobedne aj poobedne mlieko. Jednoducho som nedala a hlad sa potom dostavil.

martina1201
25. júl 2020

@1simuska01 píšem spravu