V akej vode variť pre skoro ročné bábo?

pimpulienka
20. jún 2011

Ahojte mamušky. Doteraz som varila čisto v dojčenskej, chcela by som sa spýtať, či môžem už použiť vodu z Brity na varenie. A čo na pitie? Stále prevárať dojčenskú?Ďakujem moc 🙂 Pekný dník

nikush
20. jún 2011

ja som nikdy nevarila v dojcenskej....pouzivala som vodu z vodovodu, ved ked prejde varom, tak sa znicia bakterie. osobne si myslim, ze je to marketingovy tah varit v dojcenskej vode....zisk je zisk

jerryjanka
20. jún 2011

na varenie už môžeš aj vodu z vodovodu, predsa sa to prevarí, na pitie z Brity v pohode, možno už aj piť z vodovodu môžte ak máte kvalitnú vodu, ja dojčenskú vodu nepreváram, kupujeme ružovú Lucku alebo neperlivú Tomu.

murinka
20. jún 2011

ja som este pred prvym rokom dcery zacala na varenie pouzivat vodu z vodovodu 🙂 a na pitie dojcensku voda-samozrejme neprevarenu 😉

evuliatko74
20. jún 2011

Ja som tiez nikdy nevarila v dojcenskej vode, ale vo vode z vodovodu. Suhlasim s nikush. Varom sa bakteria znicia. 😉
No a co sa pitia tyka, tak my zatial vodu prevarame (nas maly ma 9 mesiacov), no neviem dokedy este....

katusradus
20. jún 2011

ahoj variť si už mohla dávno z pitnej vody no a po roku ju už aj piť bez prevárania

sjuzocka
20. jún 2011

u nas od zaciatku fici voda z vodovodu, samozrejme pokial na pitie pre maleho tak prevarena. mame verejny vodovod v ktorom je zdravotne nezavadna voda. Dojcensku by som zvazovala len pri vlastnej studni pokial by vysledky z rozboru neboli OK.

weverka11
20. jún 2011

u nas od narodenie voda z vodovodu prevarana a teraz ked chodime von, tak davam lucku neprevaranu... ale uz som par krat dala aj z vodovodu neprevarenu, ked bolo rychlo treba 🙂

lenka268
20. jún 2011

Ja varim pre maleho od zaciatku v normalnej vode z vodovodu, mlieko a caj mu stale pripravujem s Lucky ruzovej ktoru neprevaram, takisto pije vodu Lucku.

zuzka1008
20. jún 2011

predsa voda z vodovodu 🙂 z finančných dôvodov, my ju použivame aj na pitie

kibuk
20. jún 2011

od začiatku len vodu z vodovdu (prevarenu) 🙂 vo flaši kupim ked sme von a dojde nam nasa voda 🙂 😉

lumimi
20. jún 2011

aj my z vody z vodovodu - máme dobrú vodu tak prečo nie, občas niekotré tie dojčenské vody nie su o nič lepšie

titkovamiriam
20. jún 2011

tiež som používala vodu z vodovodu,balena voda v plastových flašiach je za prvé hnus a za druhe len zdroj maxi prímov kto ju balí,a vytvára neskutočné množstvo odpadu 😉 .Samozrejme že ak niekto nemá prístup k pitnej vode mu asi nič ine nezostáva ☹ len ju kupovať ☹

yoda_
20. jún 2011

U nas maly od malicka pije neprevarenu vodu z kohutika. Na Slovensku mame kvalitnu vodu, neviem kde zijes, zalezi od krajiny.

nadhera
20. jún 2011

Od narodenia sme pouzivali len prevarenu vodu z vodovodu . Dokonca aj teraz , ked su vacsi im staci na pitie aj obycajna voda z kohutika - semtam pridam do nej sirup,dzusik.

emily_666
20. jún 2011

ja som tiež nikdy malému nekupovala tie grcy čo sú akože "dojčenské vody" . Ked si zoberieš, že to máš v plastovej flaške, ktorá sa neviem ako dlho odkial viezla a ešte ako občas aj vidieť pri obchodných domoch, stoja vyložené palety na slnku, prípadno to v zime premrzne.... Odmalička náš malý pije len prevarenú vodu z vodovodu a o varení je to samozrejmé. 🙂

stanislavao
20. jún 2011

Tak toto sa mi zda uz ako sen. rocnemu dietatu varit jedlo zo specialnej vody? mna zarazu uz aj to, ze rocnemu dietatu varit zvlast,lebo rocne dieta vie vsetko jest, tak ja som uz nic zvlast nevarila. a vodu pouzivam iba z vodovodu na varenie. ved hadam nemusime deti sterilizovat. mam pocit, ze niektore mamicky by to najradsej robili. este ze nevymysleli sterilizator na deti.

dari
20. jún 2011

ja viem ze mimo.....ale no ja to fakt obdivujem, kupovat, tahat domov vodu vo flasiach, ked mi predsa doma tecie z vodovodu ... 😀

andrea142
20. jún 2011

kľudne z vodovodu 😉

tenty
20. jún 2011

ja varim vo vode z vodovodu a na pitie davam prevarenu vodovodovu 🙂
ja stale nechapem aky je rozdiel medzi prevarenou dojcenskou a prevarenou vodovodovou???

minule som kdesi citala, ze vedci robili vyskum, kde testovali rybicky, dali ich do vody z PET flase a do vody z vodovodu, hadajte v ktorej vode tie rybky po dvoch tyzdnoch zdochli?? v tej z PET flase 😖

mychaella
20. jún 2011

ja som vzdy davala z vodovodu a ani som neprevarala..prevarenim znicis iba bakterie a tym, ze sa voda odpari zvysis koncentraciu inych kontaminantov ako su tazke kovy, dusicnany a na "bakterie" si dieda musi vybudovat nejaku imunitu nebudem ho predsa sterilizovat stale...ale ked uz tak potom vodu radsej prefiltrovat ako prevarit.

barinkova
20. jún 2011

ja som nikdy nedavala dojčensku vodu,normalne prevarím v kanvici a necham ochladiť,taku davam aj na sunar aj na čajík,podla mna tie dojčenske vody je lapačka na peniaze 😉

dalienka
20. jún 2011

No ja osm prevarala vodu, kym boli malinky, akonahle zacali lozit po zemi a cmulat prsty, hracky a ine, tak som nevidela zmysel vodu prevarat.

mireag
21. jún 2011

Mame hnusnu vodu, takze ju filtrujem a neprevaram uz tak casto. Dojcensku som nikdy nepouzivala. Pokial mate dobru vodu, nemusis pouzivat ani ten filter. 🙂

exupery
21. jún 2011

A co tak voda z vodovodu... 😉

mirka285
21. jún 2011

pitna voda v BA je jedna z najkvalitnejsich,dojcenska voda sa prevarat nemusi a pouzivanie vody z Brity ti moze totalne demineralizovat organizmus 😒

mata1001
21. jún 2011

ja malemu varim od zaciatku vo vode z vodovodu a na pitie mu kupujem ruzovu lucku,bud cistu alebo mu zarobim caj. a este chvilu pri lucke urcite ostanem...
myslim ze uz kludne mozes varit aj ty vo vode z vodovodu,mas starsie dietatko ako je moj...nic sa im nestane a na pitie ruzovu lucku netreba prevarat... 🙂

kate852
21. jún 2011

Ja som od narodenia davala malinkej pit vodu z vodovodu. 😀

vodnarky
21. jún 2011

vzdy som varila a varim z vody z vodovodu a do 3 rokov som jej davala pit prevarenu vodu z vodovodu..teraz pije normalne vodu z vodovodu..nikdy som ziadnu dojcensku vodu nepouzivala,lebo mame dobru vodu... 🙂

zuzkat1
21. jún 2011

normalna z vodovodu...dojcensku som pouziavla asi do 9 mesiacov a potom uz z vodovodu...na pitie ani neprevaram

tosomja
21. jún 2011

od začiatku vodu z vodovodu preváranú...a keď náhodou v noci potrebujeme súrne papať a minula sa nám zásoba prevarenej vody, tak dám rovno z kohútika, trošku prihrejem v mikrovlnke...sme tu, živí, zdraví 🙂
Na pitie som neprevárala vôbec, len keď som varila čajík.