Baby neukameňujte ma hneď. Ja viem, že do roku sa soliť ani prichucovať nemá, ale zistila som, že dcérka mi toho viac zje (lepšie jej to chutí) ak je to trošku prisolené, pripadne ochutené. Napr. cestoviny z fazuľovej polievky jedla až sa zadúšala, zatiaľ čo tie isté ale uvarené vo vode bez soli odmietala.
A keďže máme podváhu a všeobecne takmer nejeme, veľmi zvažujem to, že jej budem jedlá trochu soliť, prípadne bude jesť to čo mi vrámci možností.
čo vy na to? Ako veľmi môže škodiť dospelácke jedlo?
Je lepšie jej dávať neochutené, ktoré nezje alebo ochutené (dospelácke), ktoré zje?
Má s tým niekto skúsenosti?
ja by som na tvojom mieste ochutila morskou solou, pripadne skusila bylinky, viem co to je ked dieta absolutne neje 😒
a ze tabulky hovoria do roka nesolit? hmm lenze tabulky sa stale menia..... casom budu tabulky ze solit od 6mes, prikrmovat od 3mes, atd..... 😠
no a inak ako moze dospelacke jedlo skodit? zalezi od toho ako sa dospelaci stravujete 🙂 moje dospelacke jedlo by 9mesacnemu dietatu neskodila 😉
ja mám podobný probl. Dcéra mi nechce jesť, naťahuje ju na vracanie, zje iba ovocie a to len niekedy, zeleninu málo. Presne ma napadlo to isé, že čokeď by som prisolila.....ašte som nezačala, viem že to veľmi zaťažuje ladvinky. Dostala som radu, aby som začala kupovať tie hotové príkr. Kupujem také v DM značka Babylove, zeleninové, aj s mäskom, ryža, alebo cestoviny. Sú bez cukru a soli a BIO. Toho trošku aj zje. Ale musím jej to riediť, lebo je to husté, spravím riedku polievku a a ešte prepasírujem, aby tam nebola ani hrudka a to zje. Keď už nechce, tak jej to dám do fľašky a normálne to vypije, namiesto mlieka. Trošku tam pridám trstinový cukor.
@cinnamon111 to my zase jeme iba kusky a iba rukami. lyžička je brrr. Takže kupované príkrmy nehrozia.
No lyžička bola hrôza- nechcela, ale ja som potom prišla na to, že nemám dobrú lyžičku. Mala som dosť veľkú a hlbokú. potom som si kúpila inú, je to taký typ - aj Avent ich má, alebo aj iné značky. Oni sú také zvláštne, ako keby neboli ani hlboké..a sú maličké a zo začiatku som jej to dávala len olizovať ako lízatko.....preto to ovocie, lebo to jej celkom chutilo. aso 5 lyžičiek - ale bola som rada aj za to, teraz je to už lepšie.
Ale práve tie príkrmy, sú strašne husté, ja som bola až prekvapená, však to je ako paštéka a taký ten s cestovinou, alebo špagetami....to je tam celé, to by možno ručičkami trošku pojedla.
he he - to je hrozné s tými deckami
@moe no ked ozaj nechce tak musi predsa jest aj ked ja som zastanca zdravej vyzivy a odkedy mame babetko no ja uz mam chlapa 20 mesacneho pomaly 😀 tak jeme zdravsie aj my s mm.. 🙂 ale teda sol minimalne ,zdravsia je morska sol..a neviem kde sa stala chyba ono sa hovori ze dietatko kym nejaku napr slanu alebo sladku chut neokusi tak papa pekne vsetko aj neochutene....u nas to takto funfgovalo velmi dlho
ja suhlasim tiez skor s bylinkami ako solou.alebo udusit zeleninku na obycajnom masielku(tam je trochu soli)
my teda problém s jídlem bez sili nemáme problém, sníme všechno, akorát mu do jídla přidávám sušenou zeleninu ze zdravý výživy, je to bez soli, krásně to voní a jídlo krásně ovoní a když jsem dělala mrkvovou polívku, tak sem ji dělala na másle, a to taky krásně ovoní a to jídlo pak jinak chutná, ale pokud bych viděla že je dítě podvyživené a jinak by nic jiného nesnědla, tak bych taky přisolovala ždibec.
a stím dospěláckým jídlem, jak říkaj ostatní , pokud si nedáváte bůček a hodně tučná a mastná jídla, tak by to nemělo vaadit.
Ak už trošičku prisoliť, tak použi himalájsku soľ. Obsahuje oveľa viac dôležitých minerálov ako morská. Obyčajnú kuchynskú soľ ja nepoužívam vôbec, nie tým soliť ešte deťom.
Ta hymalajska sol je super, maju ju v obchodoch NORBI UP DATE, Je tam fotka Jamieho Olivera, obsahuje vsetko co sol ma obsahovat, neni umela ako ta nasa, inak mi vyrabame domacu vegetu bez soli, susenu zeleninu rozmixovat, doda neuveritelnu chut vsetkemu, pouzivame drvenu rascu a maslo, tato kombinacia doda vsetkemu vynimocnu chut. Stoji to zato vyskusat. A ak sol- tak velmi malo. K
@moe moj nazor je, pokial jej to nepresolujes, ale je to trosicka, tak sa nic nestane. ved aj kupovane prikrmy su od urciteho veku (hipp od 8. mesiaca) mierne prisolovane.
dochucovat cervenou paprikou, rascou, ci bylinkami mozes 😉 vynechala by som akurat stiplave a cierne korenie 😉
pripadne, ak veris svojej detskej lekarke (lekarovi), tak sa porad este s nou a uvidis, co ti povie 😉