Maminy prosim poradte mi. Ja uz stracam nejak nervy trpezlivost. Dcerka od zaciatku prikrmovania bola zly jedak nechutilo jej bola kojena do 14 mes. Potom sa sama odstavila zo dna na den. Asi preto ze som otehotnela znova. Po tom odstaveni aspon ranajky ukazkovo zjedla. Neskor doobedu polievku no a teraz niiic. Trva to uz dlho. Boli sme aj na odber zeleza no ma ho zevraj dost. Skusala som aj pamikon a ine sirupy na podporu chuti no nic. Ano viem ze sa hovori ze ked idu zubky deti nechcu papat ale ona nezje nic. Sem tam si ulovi teraz so stromceka medovnik ale vyhyba sa vsetkemu. Akurat ked vidi nurofen medecinu mi povie "ham" . Urcite bude hladna lebo taka uplakana vobec nikdy nebola..a mna to uz vycerpava. Usta neotvori..niekedy bola zachrana vzdy banan no teraz jej ho ukazem a uz krici nech to odlozim. A tiez ma nebavi cely den za nou pochodovat a krmit ju hlupostami. Skusali sme aj pred telkou pred mobilom v restike. Vselijak . Proste sa zatne a zacne plakat . A ja zachvilu asi s nou .
@meggyinka hmmm ..nema pristup k sladkostiam ? cokolady, cukriky, susienky, napolitanky, a pod ? ..deti sa zvyknu nakrit cukrom potom akoze "nejedia" , lebo proste nie su hladne.
my taketo veci vobec nekupujeme a mala denne konzumuje ovocne salaty, smoothies pod. my to jeme vsetci . co mam skusenost, ze detom "nechuti" to co nejedia ani ich rodicia.
nemam predstavu ako fungujete, tak neviem ci je to vas pripad, alebo nie ..v kazdom pripade hlad je najlepsi kuchar a dieta urcite neumrie od hladu v strede kuchyne. ny sme vzdy nechavali stravovanie na nase dieta - kedy a kolko si vzdy regulovala sama bez nasho zasahu . je o hlavu vyssia od svojich rovesnikov, takze nemam pocit , ze doslo k nejakej ujme 😉
Možno skús ešte hotový zeleninový prikrm od Hipp napr. vývar, to som počula už od viacerych a zabralo aj u nás
Tu by som si po sviatkoch asi zavolala nejaku vyzivovu poradkynu, ci poradcu, nech sa na stravovanie u vas doma pozrie komplexne.
A suhlasim aj vyssie s tym sladkym. Zial, ja som tak ako decko fungovala, az mi telo zlyhalo, krvne testy uplne zle, mama dostala "facku". A pod ho zas od zaciatku ucit dieta na normalnu, plnohodnotnu stravu.
riesili ste s dr potravinove alergie? u mojho maleho bolo nejedenie priznak alergie. ani lyzicku som do neho nesla dostat. zbadal jedlo a rev. skoncilo to az tak ze len lezal cely den co nic nevladal a organizmus mu skolaboval. skoncili sme v nemocke kde zistili alergiu. po nasadeni diety sa tak rozjedol ze vyslovene zral a ja som mu nestihala varit a pripravovat jest
Niektoré deti sú také múdre že nejedia veci ktoré im škodia. Napr môže mať celiakiu, laktozovu intoleranciu, neviem co ešte (vlastná skúsenosť). To je ako tip, cim by to mohlo byť. Skus sa opýtať doktorky či jej vie spraviť takéto typy vyšetrení.
Po jedle ju môže bolieť bruško,určite treba odbery ,dr. budevedieť.Aj stolicu na parazity,Dávaj hocičo čo zje,lebo bude chudnúť,ak nmedovníky,tak jej daj aj nech je.a medzi ne polož kúsok rožka s maslom ,ale nekomentuj.Nezje ani to,za čím sa iné deti idú pozabíjať? palacinky,buchty,lievance....?
Moj synovec takto odmietal jest a potom mu starka nasla v ustach afty. Ale bol to boj mu pozriet do ust. Afty ho boleli a preto nejedol.
U mas presne toto a problem bol lepok. Tiez mala krv ok aj na gastre nevychadzala celiakia ale.ma intoleranciu lepku
Akonahle presla na bezlepkovu stravu doslova sa rozpapala.
A co pije?