Ahojte dievčatá 🙂 mám na vás otazočku moja malá bude mat 23 ukončených 8 mesiacov ..možem jej dať tuniaka s cestovinkou ?? ked to pomixujem ????? Dakujem
@janka12350 Morské ryby až po jednom roku dieťatka, pretože môžu vyvolať alergickú reakciu. Prípadne neskôr, ak ste vy, rodičia, alergici. No odporúčam kvalitnejšie ryby, ako je tuniak, menšie ryby - obsahujú menej toxínov a ulovené v moriach, nie z umelého chovu.
Zhruba od ukončeného 10. mesiaca by si mohla dať sladkovodné ryby.
@lorela Nuž, či ryby ulovené v moriach obsahujú menej toxínov je otázne 🤔
@montemotherone Nie je. Ryby z fariem sú kŕmené "odpadom" z rybárskych lodí - čiže veľmi nekvalitná potrava, ktorá sa melie na múčku a koncentrácia toxínov je tým pádom ešte vyššia, ako v ich prirodzenom morskom prostredí. Toxíny sa držia v tuku samotných rýb - no a tie z chovu majú toxínov viac ako ryby z lovu.
Navyše, ryby v chovných staniciach trpia mnohými chorobami a mäso je plné antibiotík (ako je to známe napríklad aj čo sa týka chovu kuriat).
Ďakujem pekne 🙂 nedala som
@janka12350 radsej nie. Ak myslis tuniaka z konzervy. Ryby by som zacala davat az od roka. A slovenske. Sumcek africky nema kosti a ma prijemnu sladkastu chut.