ahojte, potrebovala by som poradit.
mam 3 rocnu dcerku a velmi malo pije. vypije tak 3 deci denne a mala by vypit o dost viac (aj cez liter ak nie 1,5l).
teraz je este k tomu chora (sople, tie ma skoro stale) a viem, ze ak nebude pit viac, tak sa bakterie nemaju ako vyplavovat, t.j. liecenie trva dlhsie.
skusali sme ju motivovat kadejako, no velmi nic nepimaha. vzdy si len trosku odpije a tvrdi, ze to staci... no urcite nie, lebo aj suchu pokozku ma miestami.
poradte prosim, lebo nasilu to nema zmysel... :(
@sten my sme mali ten isty problem. A vlastne stale mame. Pomahali nam obrazkove pohariky, farebne flasticky s cucatkom z obchodu, rozne hry, ze mame preteky, kto skor vypije...uplne najviac zaberala hra, ked som do plneho pohara hodila gumoveho medvedika, dala slamku a povzbudzovala, aby rychlo pil, aby sa macko neutopil. To bolo radosti, ked ho zachranil. Cim viac sme na nepitie upozornovali, tym vic to odmietal. Ak mala papa polievky, treba robit vela riedkych polievok. Tetaz sme v takom stadiu, ze stale pije malo, ale uz si niekedy aj sam pyta pit, co pred tym neexistovalo.
chceme kupit capovac na vodu, ze si snad bude capovat, ale to s tymi pretekmi sa mi paci. skusime "utopit"macka, uvidime ci zaberie.
na pohariky a flasky uz je az prilis pemudrela, to uz nezabera, ale slamka by mohla.
no ved poskusame a uvidime...
@sten, mame ten isty problem, pedina mi povedala, ze mala viackrat robeny moc, nikdy nemala znaky dehydracie, ze je ok. A na gastre mi lekarka povedala, ze by mala vypit 7 dcl, vtedy mala 16kg, 5 rokov. Su dni kedy vypije len 1 dcl, inokedy ked je smadna vypije pol litra, ale to len v lete. Nasilu sa neda nic robit, skusala som vsetko mozne. Ja tiez pijem malo, ale snazim sa, lenze ja sa nutim vedome, dieta tak nerozmysla. Od malinka jedava vela ovocia, aj tam ma tekutiny.
@katka1981 ja tiez malo pijem a tiez sa nutim pit, hlavne teraz, ked cakame babo a hlavne sa budem asi premahat pri kojeni, lebo malu som presne kvoli tomu poriadne nekojila, lebo som mala malo mlieka.
dospely sa dokaze premoct, ale dieta ked si zaumieni, ze jej to netreba, tak tazko.
niekedy to riesime dzusmi a pod. ale stale sa to neda, nech ma aj vodu nie len sladke veci.
Jezisko by mohol doniesť nejaky pekny časový servis pre male slečny akrabicu džúsu ci nejakej malinovky k tomu a môžete sa hrať na návštevu a variť cajik alebo kávu
Možno by sa jej to takto páčilo, by ste sa napili spolu a bolo by to aj zábavné
@sten a nevypije nic? Myslim ojrem.vody nejaky caj alebo hoc aj dzus aspon riedeny... Ked bola minule mala cbora,tak som.jej musela kvapatkom kvapkat tekutiny lebo tiez potvora nechcela. Ja pijem dost a vzdy aj detom zahlasim - pitny rezim. A aspon zopar glgov vypiju.
Ak ti lubi polievky,tak skus aj vecere robit take,ze hustejsie polievky.
I ak syn dlho nechcel pijavat cisti vodu. Postupne som ho nejal presvedcila,ze aj tu treba,takze napr.pp umyti zubkov vypil uz len vodu a rano nalacni s trochou citronu vypil. A dost urobil aj kolektiv v skolke,kde im vzdy k papaniu naserviruju pitie,tak on nam serviruje tiez. Tiez je z tych menej pijucich. No zlepsil sa aj co sa tyka len cistej vody. Zas vymysla trosku mala a to ona bola ine cerpadlo.
Este mi napadlo,tu som citala,ze niektorym detom prekaza studena voda,ze vypiju taku tu izbovej teploty. Ja teraz malej zvyknem tu vodu,co mame v dzbane,vzdy trosku zohriat.
@sten, ja som skusala tiez kadeco, ale ani sladeny caj nevypila, tak som s tym sekla, najviac vypila vzdy cistej vody, ale len ked je smadna. Ked nie je smadna, nevypije. MM sa netvori z vody ale z krvi. Napr. zeny, kt. vela krvacali pocas porodu (najma tie co mali sekciu), tie maju problem s mliekom. To, ze sa mlieko tvori na zaklade toho kolko vypijes tekutin, to je len mytus. Ale caje na to urcene zaberaju, aj vinea. A co sa tyka deti, kt. nepiju, ja som to uzavrela tak, ze aj ludia su ako kvety, kazdy potrebujem inu davku vody 😀
@pribinak, to vsetko vacsinou zabera len na chvilku. My sme menili salocky, pohariky, popijali sme akoze kavicku, nalievala si sama, menili sme flasky, slamky, sama si nalievala, sutazili sme, ked dieta nie je smadne, tak sa mu nechce. Nastastie do 3 rokov pila vela mlieka, takze cikala velmi vela. A jedla aj je vela ovocia, takze dehyrovana nie je. Verim, ze ked bude starsia, pochopi, ze voda je ako liek, tak sa snad prinuti viac vypit.
Do mna od narodenia maleho vsetci hucali, ako musi pit a pit a pit. A co ja som sa natrapila. Ked xce, da si. Ked nexce, nebudem ho nutit. Tiez vypije na svoj vek malo, co spravim? Do tekutin treba ratat aj tekutiny v potrave. Polievky, ovocie, kase ap. Ak Ti dostatocne cika a nema smradlavy koncentrovany moc, nie je dehydrovana. Ponukaj, skusaj rozne hry, ale necakaj, ze sa to nejak dramaticky zlepsi. U nas ked vypije tie tri deci, tak to mame akoze megasuper den. RAZ uz nam dokocna vypil pol litra za cely den a to som isla pomaly oslavovat. Evidentne ale viac nepotrebuje.
ako pozeram, tak nie sme na tom az tak zle. niekedy ma dobry den a vypije viac, hlavne ked jej dam kupenu vodu trochu ochutenu.
davam jej flasu, aby to mala vzdy po ruke a aby som aj trochu odsledovala, kolko toho vypije, takze co sa tyka teploty, tak studena nie je, lebo je odstata.
najviac zabera, ked je poviem, ze nieco musi zapit. ale nie vzdy treba nieco zapijat...
ale dehydrovana asi nie je, lebo moc ma zvacsa svetly, tak asi len budeme skusat rozne hry a uvidime, ci sa nieco chyti.
planujeme kupit toto, tak snad pomoze
https://www.google.sk/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&...
vyskusaj rozne druhy flias...u nas funguje zarucene dudlova flasa a vodu pred nou musim skrivat pred hlavnymi jedlami aby mi chcela jest...vypije liter a pol..a ma dva a pol roka....keby som jej dudlovu flasu zhabala,uz by asi nepila... 🙂
ak nechce trojročné dieťa piť, budte radi lebo v 12tich mu to budete zakazovať🙂
U nas od narodenia to isté....