Dobrý deň ,mamičky už som naozaj zúfalá ,moja dcérka v máji mala 3 roky nechce žiadnu varu ,ani zeleninu ,ovocie ,nátierky ,cestoviny nič len ten svoj základ t.j krupicová kaša ,maslový chlebík ,vajíčkový chlebík ,jogurty vývar bez všetkého len sšťava s písmenkami a dookola ,už neviem ako čo skúšať ,u dr sme boli 2x všetko v poriadku ,proste aj keď sa mi podarí ju nalomit na niečo nové ,tak to vypľuje ,a že fuj a ona to nechce ,jak keby má úplný blok pred jedlom už to trvá cca rok ,ssom skúšala pekne všetko, len spolu jeme ,spolu varili aj po zlom nič nič nepomáha ,začala do škôlky chodiť tam tiež nič neje ,učiteľky sa mi denno denne sťažujú ,všetci nám hovorili ,nebojte sa v škôlke sa rozje,vôbec to tak nieje ,už neviem čo skúšať na ňu ,a to že jej neurobiť tú kasu alebo maslový chleba, ona je cely deň potom bez jedla ,zlá umrčaná ,vyhladovaná,a aj tak si nedá čo jej naložím ,cele dni do obeda čo je v škôlke nič neje ,s prehľadom to vydrží ,my už s manželom sme bezradný čo robiť ,ona žiadne živiny neprijíma ,neni vychudnutá a podvýživená ,lebo ju kaša a chlebík držia. Ja netúžim po ničom inom ,ako po tom aby mi aspoň odkusla s obeda alebo ochutnala niečo normálnú stravu ,prosím vás ak máte nejaké rady ,prosím si ,lebo som zúfalá .Ďakujem
to isteee u nas. este aj tych jedal ma menej. a ma 2,5 :-/
@anjelicek26 majú 3m adaptačnú dobu,ale zatiaľ nehovorili ,žeby také niečo ,ale toto by som mohla prekonzultovať s pediatrom ,ďakujem za radu .
@pitufinaaa podla mna to vysetrenie dava zmysel. Ono casto toto pocujem od deticiek, co boli v inkubatore dlhsiu dobu intubovane, neviem, ci je to aj vas pripad... Aspon to pozriet, vylucis jednu z moznych pricin, co bude v skolke ukaze cas, ale ani ja sama by som nechcela, by moje dieta je od osmej rana do stvrtej poobede prakticky hladne...ved to pre metabolizmus nie je dobre, to nestihne dobehnut ranajkami a vecerou doma...
Mala som taku istu dceru.len 4 jedla dokolecka a ine ani za svet.ziadne sladkosti nejedavala pila len cistu vodu ale proste nechcela jest.v skolke sa postupne chytila.aspon 2 lyzice polievky aspon 1 zemiak aspon 3 lyzicky ryze..teraz ma 6 a chodi do velkacov zje vsetko doradu az fakt na par vynimiek od minuleho roka aj natierkove chleby aj caje aj mlika ochutene..zeleninu ovocie zial stale nie ale je to ovela lepsie..ked zacala jest zacala rast a logicky bola aj viac hladna.vydrz nevzdavaj sa.nech aspon ochutna jednu lyzicku noveho potom moze to svoje inak nebude rozpravka telefon bicykel hocico...
@anjelicek26 neviem o tom ,že by bola ale narodila sa o 3týždne skôr ,čiže mohla byť,dáva to význam ,a čo to môže mať podráždený hltan alebo čo ,ja nechcem googliť,lebo by som nezaspala ..
@pitufinaaa asi vie, ze dostane to svoje oblubene.Anemiu nema brali jej krv?b vitaminy ci pangamin sa volakedy davali na rozjedenie deti.Mozno to patri k vzdoru a nepopustit...ucitelkam si povedala ako doma bojujete?Ak predtym normalne jedla bude to len vymyslanie...vie, ze teba to trapi a, ked nechces, aby bola hladna das jej jest to co ma rada a ona vyhrala😀u mojho krstnata zabralo, ze mu pediatricka povedala, ze ak nebude jest pojde do nemocnice urcite to nie je top spravanie, ale zacal jest ovela lepsie.S muzom sa neda dohodnut, ze jej nakraja ovocie spravi ovocny salat a spolu budu jesr vacsinou pri muzovi sa deti spravaju lepsie.
A ja by som isla aj vydieranim a uplacanim kupim nalepky, hracku, ked...
@luccija 2x jej brali krv ,povedali všetko v poriadku , brala b complex ,nepomohlo jak keby nič , začalo to po 2 rokoch jak keby utalo ,odvtedy vymýšľa ,prikrmy a pod všetko zjedla aj potom pekne s nami jedla a potom zrazu prestala jak keby jesť predtým ešte aj mäso zjedla ,prílohy ,a teraz len to svoje ,muž ju skúša stále aj ja vymýšľam všetko možné ,vykrajujem ,chystám ,nič nepomáha ,veľmi sme nešťastný ,uz cela rodina ,babky skúšajú a nie ,možno ozaj bude ,že sa boji jesť lebo ju to bolí ,ale keď sa opýtam tak nepovie ,alebo teda si myslím ,že jw dosť rozumná už povedala by ,keby ju niečo bolí,no vyžiadam si nejakw vyšetrenia ,aby sme mali pokoj na duši
@pitufinaaa sú deti ktoré sú nejedáci, majú pár jedál a jedia len tie.....a ano, môže to byť na dôvod by dieťa bolo v škôlke len doobeda, to záleží na učiteľkách...skús sa s nimmi normálne porozprávať že ani doma nechce iné jesť, nech jej naložia málo aak nezje nevadí.....na desiatu chlebík asi zje a aj oloovrant, či? ani to nie? ak by zjedla aspom chlebík s maslom, porosiť ich v škôlke či jej nemôžu dať len chlebík s maslom....ono záleží už od ochoty učiteliek a kuchárky....
@pitufinaaa ja si myslim, ze to je ukazkovy vzdor.
@pitufinaaa nemá blok, vyberá si to, čo chce jesť ona. Ako reaguješ, keď sa obeda ani nedotkne? Dostane náhradné jedlo, alebo jej nedáš nič, len nápoj do ďalšieho jedla? Po príchode zo škôlky dostane chlieb alebo jogurt? Prečo nie teplé jedlo? No ona sama si tú krupicu neurobí, ani jogurt nekúpi, takže ty si nabehla na jej hru. Teraz keď jej to nedáš, môže to brať ako trest. Najlepšie by bolo začať zmenu niekde v hotely, aspoň predĺžený víkend, prípadne na chate, ideálne by bolo, keby tam bolo viac detí. Dostane to, čo ostatní, ak nechce, nevadí, nevenovať jedlu viac pozornosti. Vy sa celá rodina točíte okolo nej a toho čo zje, či zje a kedy to zje a ona si to možno patrične užíva. Jedla príkrmy? Ako ste začínali? A ako pokračovali?
@pitufinaaa prepáč, až teraz som si všimla, že si o príkrmoch písala v druhom príspevku, no bolo chybou poľaviť. Takmer každé dieťa vymýšľa s jedlom, záleží, ako sa k tomu postavia rodičia. Keď urobia z jedla stred vesmíru, keď mu ukážu, že majú paniku z toho, že by mohlo byť pol dňa alebo aj celý hladné, dajú dieťaťu do rúk zbraň.
V skolke vam nevraveli, ze ju vylucia, ked nebude jest? U nas tomu daju dva mesiace a dieta potom moze chodit len na doobedie, pretoze hladovat nesmie v zaujme zdravia... no ale k teme... vyzera, ze ma problem s prehltanim tuhej stravy, ono by malo zmysel asi pozriet hrtan a hltan odbornikom, ci tam nie su nejake obmedzenia ci precitlivelost ci nejake vyrastky... lebo ti je fakt - krubica, jogurt, vyvar, stava, makkucky vajcovy chlieb... to je celkom jednoznacne, ze nic, co nemusi zut a tvrdsie prehltat...