Trojročná dcéra odmieta jesť

adkajanova
29. sep 2022

Zdravím mám 3 ručnú dcéru ktorá odmieta jesť
Ako pokračovať?

pribinak
29. sep 2022

@adkajanova vyšetriť železo a krvny obraz. Viac pohybu. Zrušiť sladkosti

adkajanova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
30. sep 2022

@adkajanova sladkosti nedávať vôbec ani sladené nápoje, len vodu alebo ovocný nesladený čaj. Nedávať sladkosti ani ako odmenu, ak zje napríklad polievku. Sladkosti vôbec doma nemať, určitý čas ani domáce koláče a sladké jedlá. Jedla zje pár lyžíc, ale možno sa dotlačí medzi jedlami piškótami, chrumkami, banánom a pod. to by som zrušila tiež, žiadne piškóty, chrumky, ovocie len na desiatu alebo olovrant. Niekedy deti odradia aj veľké porcie na tanieri. Daj pred ňu päť krát denne jedlo, zje, zje, nezje, nezje, nekomentuj, nerozprávajte sa v jej prítomnosti o jedle vôbec, Niektoré deti nejedením upútavajú na seba pozornosť. Dúfam, že nemá fľašu a nepije z nej mlieko, ak áno, tú by som vyhodila ako prvú. Ak ináč prospieva, nerobila by som z toho drámu, v jej veku vymýšľa s jedlom polovica detí, ak nie viac. Nevarila by som jej iba to, čo má rada, nedávala v žiadnom prípade náhradné jedlo, ak nezje to, čo má na tanieri.

zuzkaa1991
30. sep 2022

@adkajanova moja zacala.jest az teraz v lete 4.5r
Zaklad mala raňajky obed polievka druhe jedlo vecer to bol.zaklad co musi zjest ....sladkosti velmi nemala ale.aj ked chcela musela.sa najest ovocie musela kazdy den papat
Vlastne moja jedla.ciste pecivo nechcela maslo...vajcovu placku chleba vo vajcu ciste cestoviny takze varila.som.len co chcela....nenutila som ju jest ale varene musela.jasne ze nie vela ale ako matka odhadla som.aku dávku ;) skuste ist s tym smerom...a ak fakt neje nic cele dni ziadnu sladkost nedat vôbec poprípade nechať jej jedlo na stole rozhodne sa sama.kedy chce spapat a nedostane svoj obľúbený predmet kym nespapa...ak mate extrem ze nic neje nechat vyhladovat dva dni (myslím ponukat jest oblubeme jedla.cele dni a nic nic ine nedat) a uvidíte zacne papat skusa koľko moze aj nasa skusa co moze si dovolit lenze s muzom ju vedieme ze nedostane hned co cce.
Este jeden príklad brigádujem v malej skolke jasne ze nove.deti nechcu papat v skolke to je normálne ale ze.2r ani doma.neje to by som riesila.s lekarkou a postup ako vysse som pisala......najlepšie bolo pride.otecko nic ne je len sladkosti jej davaju mna normálne islo vystret brumika jej doniesol....asppn keby daco domáce napecene sladke ale nie sladkosti.....takze fakt na sladkosti si dat pozor...nie som zastancom.bio Matky moja jedla vsetko.od.mala.aj ked.mala obmedzené do 3r sladkosti ;) plus sledovať vahu ci pribera aj ...vela úspechov d

squ1rrel
30. sep 2022

Odmieta uplne vsetko? Moja ma repertoar 3 jedal ktore zje a vsetko ostatne je fuj, aj ked to da do ust tak ju natiahne a zacne vracat. Vacsinou sa na nejake jedlo len pozrie a povie ze to nechce. U mojej je to isto psychickeho povodu ale stale dufam ze sa to upravi same. Zacalo to cca v 2.5 roku dovtedy jedla takmer vsetko.

marianarem
30. sep 2022

@adkajanova A bolo to takto vzdy alebo sa to nejako nahle zmenilo? Naozaj za den zje lyzicku-dve z kazdeho jedla? Chcelo by to asi napisat o nejakom konkretnom dni, ze co vsetko naozaj zjedla,. A ako sa pri jedle sprava, ci frfle, co len sedi a cumi na to, ci ju napina, alebo ci sa vrti a chce ujst od stola? Aby sme mali lepsiu predstavu, ako to vyzera a v com je problem.

adkajanova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marianarem
30. sep 2022

@adkajanova Jednu Milku na den? Aku velku? Dzus kolko?
V pripade takychto deti, co zle jedia, by sa naozaj mali vylucit cukrove bomby. Mliecko pred spanim kolko vypije?
Ono je mozne, ze Milka, dzus a mlieko jej pokryje kaloricku potrebu, tak nevyhladne.

elizabet173
30. sep 2022

@adkajanova si robíš z nás srandu? Ty jej dávaš denne jednu Milku a džús a čudujes sa, že ti nič nechce jesť? Kto jej tu Milku a džús denne začal dávať? Hádam ty, nie? Veľmi hlúpy nápad, aj keby jedla všetko.Bez mlieka nepôjde spat? Ale pôjde, len by musela mat mamu, ktora jej ho dokáže zrušiť. A čo že sa hodí na zem? Nech sa hodí. Nič jej nemusíš dať, iba to, čo uznas za vhodné ale ako vidím, u vás rozhoduje dcérka a ty skaces podľa toho, ako ona píska.☹ Nepotrebuje žiadne detičky, aby od nich odkukala, môže odkukat aj od vás, len to by ste sa museli zdravo stravovať, čo sa zrejme nedeje

adkajanova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
30. sep 2022

@adkajanova písala som niekde o bití dieťaťa? Svoje dieťa som nikdy nebila, ale ani neládovala denne čokoládou. Kľudne v tom pokračuj, ale nesťažuj sa, že nič nechce jesť. A keď malo zdravotné problémy, tak by som dala dvojnásobne veľký pozor na to, čo zje a čokoláda by bola asi tým posledným, čo by jej prospelo. Chcela si radu, dostala si ju v mojom prvom príspevku, či sa ňou budeš riadiť alebo nie, je mne srdečne jedno. A veľmi sa mi páči, že si zmazala svoj príspevok, kde píšeš, že jej dávaš denne jednu Milku a džúsik, tak to tu pre istotu napíšem, aby bolo jasné, prečo som v predošlom príspevku reagovala tak, ako som reagovala.

adkajanova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz