Ahojte. Prosim, poradte🙏 3 mesacny odmieta pit, pije len UM, velmi pribera, pyta si casto papat, v noci sa teraz casto budi a papa aj kazde 2 hodiny.
Nepoznate nejaky trik, ako do neho dostat vodu alebo caj? Aby mu to zachutilo, aky caj je chutovo najlepsi? Dakujem za vsetky rady
@eva64
pocuj ved tvoje dieta robi vsetko spravne. To male telo ma viac rozumu ako dospeli. Ma len 3 mediace, on okrem um nepotrebuje vodu ( dokonca mu moze uskodit) A vaj aj nas pil len pri kolikach minimalne, nechcel ho vobec. Sice som kojila prevazne ale vodu a caje potom som zacala davat beskoro. Fakt mu to mlieko stacilo. Bavila som sa s dr a tiez to brala ok, ze aj to um je ok, netreba vodu. Je tam co treba. Aj mne sa maly budil v noci kazde dve hodiny, je to uplne normalne 🙂 Kamoske sa budil kazdu hodinu do troch rokov! Dlho kojila. Neboj, on schudne ked zacne chodit.
A to UM s cim rozrabas? Zeby vodou????
Klidek - nadych, vydych a ide sa dalej.
Sem tam mozes ponuknut, aby sa pomalicky zvykal na inu chut, ale ked nebude chciet tak sa z toho neskladaj do kocky. Je to normalne.
Ked pridu prikrmy a neskor leto, neboj, nauci sa a zisti, ze aj voda je dobra.
Mudre babatko
sunarek malina, jahoda...
moj ked dostal 3 mes. fenyklovy, ani cumel z flase nechcel pustit z pusy, tak mu chutil...🙂
neviem, ako je to s deťmi na um, ale kojené nemusia piť vodu kým nezačnú byť prikrmované.. ak ale je potrebné, aby ti malý pil, ponúkni mu TEPLÚ vodu pred mliečkom 🙂 on tým, že je hladný, sa ,,zabudne,, a trochu ti tej vody chlipne 🙂 a teplá preto, lebo je ešte maličký, mliečko je teplé a chladnejšiu vodu bude prosto odmietať v tom zmysle ,,že to čo je ble,, 😉
@eva64 ahoj, pozor to nemusi byt hlad co si pyta...ale tvoje telesne teplo, tlkot srdca, tvoju blizkost.
Neviem co davas na vetry, nam pomohol babycalm+espumisan (do kazdej flase/pri kojeni lyzicka), dalej satka + nosic a nosit na sebe aj doma aj vonku.
Nasa zacala pit vodu len cez pipetu...tu sklenenu z babycalm kvapiek som si prevarila flasku, nacapovala vodu a davala takto. Uz som bola zufala a vymyslela toto, zabralo. Do dnes miluje vodu. Problem bol v sposobe podavania, nie v samotnej vode u nas.
@eva64 trojmesačné dieťa vôbec nepotrebuje vodu ani čaj ale stačí mu len mlieko.. ja som začala s vodou až pri prikrmoch.. keď pije mlieko každé dve hodiny načo do neho chces liať ešte aj vodu? A už vôbec do neho nepchaj žiadne tie Sunar granulovane akože čaje, to je svinstvo a umelina.. keď už tak veľmi chces tak nejaký kvalitný fenyklovy, kamilkovy alebo ja som kupovala od leros majú ovocné aj bylinkové ale tie sú až pre staršie
@motogirl699 dakujem, kto sa ma v tych nazoroch vyznat? Jedny tvrdia to, druhi presny opak😭🤦🤷
@eva64 no je to ťažké.. moja malá má dva mesiace, už je kojena iba v noci, cez deň iba AR UM a občas má problém s 💩, že je akoby zapečená, tak tiež som chcela, že skúsiť jej dať nejaký čaj/vodu, že by jej to pomohlo, ale mamičky všetky mi povedali, že jej nemám dávať žiadne iné tekutiny.. aj kamarátka z pôrodného sa pýtala v nemocnici a tiež povedali, že by sa nemalo nič dávať.. až keď bude na prikrmoch
Kým pije mlieko nepotrebuje iné tekutiny. Má pocikane plienky? Predpokladám že dostatočne. Tak pohoda a klidek. Neskôr sa rozpije. Len nedávaj tie instantné bazmeky plne cukru
@lucia147852 plienok mame az az. Dakujem vsetkym, tak sa tym uz nebudem trapit, bude pit mliecko dosyta👍😉
@eva64 moj tiez nechcel taky malinky, rozpil sa az pri prikrmoch a blizilo sa vtedy aj leto, takze pil cistu vodu, caj som davala na skusku zo zaciatku feniklovy a potom ovocny z DM, ale najviac mu chutia ovocne znacky Leros, teraz pije len caje..nesil to, ked zacnes davat prikrmy a nebude chciet pit, davaj mu aspon po lyzickach ochutnat a on sa rozbehne