Trojmesačný hladoš

katka88171
27. nov 2015

Ahojte. Chcem sa opýtať koľko asi papajú vaše babatka? Moja malá je stále hladná už od narodenia a preto sme na UM.Má 3m a 21dni a už som jej začala dávať nemliečnu kašu😐 Najskôr dom ju skúsila večer,zjedla skoro z 90ml mlieka,za tým vypila 90mlieka a pomedzi to čaj 😊 a o 3hodky bola znova hore hladná ☹ Odvtedy jej ju dávam na obed,aby som ju na noc veľmi neprekrnovala.Kedy ste začali prikrmovať vy s čim? Hlavne na noc aby vám babatko spalo?

rhiannon
27. nov 2015

Ved si precitaj na krabici UM,kolko odporucaju na ten vek. Mne nala kludbe vypila 200 ml v tom veku a za 3h zase a je to uplne ok. 4m dieta nemusi presoat celu noc a ked jej das kasu,tak uz duplom. Bude mat akurat bolave brusko. Neponahlaj sa s prikrmami,daj jej mliecka kolko chce.

esterba
27. nov 2015

@katka88171 ze je vecny hlados si usudila z toho, ze je hladna po 2-3 hodinach? A to aby spalo je ciel, ktory sa snazis dosiahnut prikrmovanim?

denisamarek
27. nov 2015

no tvoje dieta vobec nie je hlados. ja mam doma 3,5 mesacne dievcatko a kazde 3 hodiny mi vypije 200ml. Ja jej sice davam materske mlieko, ktore skor stravi, ale ked ty das 180 ml UM tak si myslim ze je uplne v poriadku. Aj v noci sa zobudi. Snad nebudem chciet od 3 mesacneho babatka aby prespalo celu noc. Podla mna je skoro na kase. A uz vobec nechapem preco jej davas caj....

lorela
27. nov 2015

Máš maličké dieťatko, na kaše a čaj je naozaj ešte skoro. Zbytočne mu zaťažuješ trávenie aj ľadviny.

moni244
27. nov 2015

@katka88171 ty co riesis? Babatka sa budia kazde 2-3 hodiny na jedenie, nemozes chciet, aby prespalo celu noc a timto prikrmovanim jej viac ublizis ako pomozes

sardinka335
27. nov 2015

@katka88171 Podla mna je uplne normalne ze dieťa pyta jesť kazde 2-3 hod. Ja som do 3 mes. krmila aj čo hodinu a pol. Ved to je uplne normalne ked vypije len 90 ze potrebuje častejšie jesť. Ono sa to potom ustali. Nie kazde dieťa vypije 150 na šupu a je 3 hodiny ,,ticho,,. To neznamená ze ked pije UM tak bude ,,viac syte,,. Moja je na Nutrilone a papa tak cca po 2 hodinách tu necelu stovku, niekedy len 60 a prospieva, pribera. Potrebuje jest malo ale častejšie a bude mať teraz 5 mesiacov. V noci sa budi cca 2x. raz davam mlieko pred tým ako idem ja spať okolo polnoci. Vobec neplati ze ked zje na noc kašu tak super prespi - to od toho nezavisi. Ja by som kašu ešte nedavala, ani čaj dieťa na UM čaj nepotrebuje, nie su horučavy ze treba tekutiny doplnať nejako extra. Začni normalne od ukončeneho 4 mes. prikrmom...zemiak. (ja som urobila taku zemiakovu kašu s Nutrilon mlieka a zemiaku) .potom pridaj mrkvu atd...a kaše napr. ako večeru.

henikav
27. nov 2015

@katka88171 ja by som jej jednoducho davala viac mliecka, tolko kolko sa jej ziada, nikdy som nasu malu v tomto nelimitovala a vzdy som radsej zarobila viac a vyliala, lebo uz keby som mala dorabat, tak sa prerusi papanie a uz by nespapala nic viac. Tabulky su tabulky, ale zas kazde dietatko je ine, ja davam na svoj instinkt

chamomilllka
1. dec 2015

suhlasim s babami. Mame 3-mes chlapceka a papava pravidelne kazde 2 hod (MM) .... v noci okrem jedneho dlhsieho intervalu tiez... a nemyslim ze je hlados, normalne papa, pribera a je spokojny 🙂

lavinis
1. dec 2015

no určite nezačnem skôr ako v ukončenom 6. mesiaci, ak nám pediater z nejakého dôvodu neodporučí inak. ja kojím + UM, tiež si pýta každé 2-3 hodiny, a niekedy aj po hodke. v noci niekedy výnimočne prespí 4-5 hodín. keďže má reflux, tak radšej nech papá menej a častejšie. Nedávame žiaden čaj ani vodu.