Tekutiny u 3-mesačného bábätka

9. júl 2023

Ahojte, mam 3 mesacneho syna a nechce nic ine ako UM. Lekarka, aj rodicia doporucili prijem tekutin v tych horkach, skusam to s nim uz dlho ale to nejde. On nechce cajik, harmancekovy, feniklovy ani vodu. Ako ste naucili Vy vase deticky na ine ako mlieko? Osladit mu to troskou medu alebo?
Dakujem za Vase skusenosti. 🍀

viestta
9. júl 2023

Podavat lyzickou cistu vodu, med urcite nie ani cukor

pribinak
9. júl 2023

Med určite nie. To je zlý nápad.

Čaj a ani vodu nemusí piť, má zrejme dostatok tekutín v UM. Skús mu ponúkať ale nie nasilu

petamich
9. júl 2023

med sa detom do jedneho roku neodporuca kvoli botulotoxinom, takze urcite nie

mala som julovca, pediatricka povedala, ze vodu netreba, ze mlieko ma aj od smadu aj od hladu, takze som ziadne ine tekutiny nedavala, ponukat mozes napr. na lyzicke alebo tou striekackou od nurofenu ale nasilu by som nedavala

patka06
9. júl 2023

Lekárka má pravdu, tekutiny potrebuje, hlavne v tomto teple.
Ponúkaj vodu izbovej teploty po lyžičkách, postupne si zvykne.

luliu
9. júl 2023

Žiadny cukor a med, za mňa ani čaj. Vodu lyžičkou alebo striekačkou - je to pre neho nové, zvykne si, uvidíš

luliu
9. júl 2023

@petamich predpokladám, že si kojila, pri MM netreba až tak vodu, ale pri UM určite ano

veronikaszabova
9. júl 2023

Nasa tiez nechcela. Postupne sa naucila. Zacali sme striekackou 🙂

petamich
9. júl 2023

@luliu to je pravda, ze ano ja som kojila

bejbypd
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stannkal
9. júl 2023

Dieta do ca 6 mesiacov nepotrebuje vodu a nemalo by ju dostávať pokiaľ sa nezačne s prikrmami. A je jedno ci pije materské alebo umelé mlieko. V teple sa to rieši tak ze sa UM častejšie ponúka.

veronikaszabova
9. júl 2023

@stannkal to mas odkial?

luliu
9. júl 2023

@stannkal to je hlúposť, v takýchto teplotách vodu treba. Mlieko je jedlo a nie mu ho dávať častejšie, aby sme zahasili smäd...

simona92101
9. júl 2023

@stannkal to je taka hlupost toto..moje dieta prve mesiace zilo na AR UM,cize huste mlieko kvoli grcaniu,bolievalo ju z toho brusko lebo mlieko ako beton..keby jej nedavam po troche vody tak ma stolicu ako kamen a potrhany konecnik.a je rozdiel MM a UM.materske je od smadu aj od hladu,UM veru nie.

majamat
9. júl 2023

je uplne jedno, ci je riedke mleiko, ci huste, stale obsahuje vodu a voda si vzdy vstrebava ako voda. cize vzdy ju telo ako vodu vyuzije.
pocas travanie sa jednotlive zlozky potravy rozlozia a oddelia na mensie casti a voda bude voda, hoci s UM, alebo MM.

u starych ludi, ktory sa dusia tekutinami sa podavaju napoje vo forme riedkej zelatiny, cize je to tiez uste,a le stale je v tom tekutina, tkrosu si telo z toho zoberie. existuju aj specialne prirpavky na taketo zahustenie, priapdne sa da pouzit aj klasicka zelatina. a podava sa to ako nahrada tekutin, nei nahrada stravy.

ludstvo sa nejakym sposobom vyvijalo a prisposobovalo podmienkam,a by prezilo, vratane potomstva. to sa samozrejme tyka aj vyzivy+tekutin. preto sa nase telo vyvinulo tak, ze novorodencovu dokaze zabezpecit vsetko,c o potrebuje, vratane tekutin.

ak je dieta schopne prijmat tekutiny, trosku sa mu dat moze, alebo ak pije malo mlieka a viac mlieka odmieta, tak tiez. no ak odmieta tekutiny, ale pije dost mlieka, neriesila by som to.
to, kolko ma tekutin sa da odpozorovat an tom, kolko ma pocikanych plienok, samozrejme treba brat do uvahy aj to, ci sa privelmi nepoti.

patka06
9. júl 2023

Mlieko je potravina, aj keď je tekuté - má v žalúdku zložité trávenie