Takmer 8 mesačný chlapec nechce jesť

biba95
24. jan 2021

Ahojte, malý bude mať 8 mesiacov a vôbec nič nezje. Prikrmujem od ukončeného 4 mesiaca, pije um. Chvíľu to bolo ok, že zjedol aspoň polovicu ale teraz vôbec. Jediné čo mi ako tak zje je jablko nastrúhané s piskotou. Zelenina pomixovana s mäsom 0 bodov. Výživy tiež tak 3 lyžice a koniec. Ryža, cestoviny nič. Proste nič neviem do neho dostať. Neobsedí, začne sa vrtieť a chce vyskocit zo stoličky 🤦‍♀️ mlieko nepohrdne nikdy. Ešte rád zuzle kôrku z chleba alebo rožok. Prosím poraďte čo mu dať aby mi to jedol, alebo ako jedlo ochutiť alebo ja neviem čo 🙏🙄

ivangeline
24. jan 2021

Nejdú mu zuby? Vtedy veľa detí je rado len na mliečnej strave. Možesš skúsiť rôzne kaše. 🤷 A. Ak to trvá už dlhšie, tak menej mlieka... Zjavne mu stačí a nie je hladný.

andreatytler
24. jan 2021

@biba95 Ako dlho uz takto odmieta jest... aj nas mal take obdobie ze prestal jest.. ako pise @ivangeline boli to zuby.
Ak zje aspo nieco, tak mu daj co mu chuti ale skusaj nukat aj tu zeleninu a masko.
Skus nukat zeleninu a masko iny cas... napriklad na ranajky
Skus mu dat do ruky lyzicku... nas je taky neposedny ako tvoj a ked mu dam lyzicku, s tou sa hra a pomedzi to ho krmim... alebo mu dam trosku na tu jeho lyzicku a pomozem do ust ako sucast hry a zase za tym jedna moja lyzicka.
A ked je najhorsie krmim ho za behu. Naberiem lyzicku a zakricim hami hami a on zacne predomnou utekat, dobehnem ho a on uz poslusne otvara usta... ale toto nemam rada lebo sa bojim ze mu zabehne (aj ked nikdy nezabehlo)
Skus inu formu tej zeleniny a maska... my davame mixovanu a to ho asi nudi, lebo ak mu dam na podnos kusocky uvareneho maska, kukuricu a hrasok, tak to si zobka po jednom...
Najvacsi uspech maju jedla, ktore si moze drzat a zut za chodze. Ten kusok chleba co vravis, jablko, ryzova susienka
Obmadz cukor (tie piskoty ak su klasicke, cukrove nedavaj... nauci sa na sladke a bude odmietat ine chute. Radsej nejake susienky a chrumky co su robene pre deticky.

enoula
24. jan 2021

Mlieko je základ, netlacte na neho. Ono to prejde, ved ma cas to všetko jesť

blah24
24. jan 2021

Nas nejedl nic do 11 mesice, ale pak se pekne rozjedl. Ted ma 14mesicu a ji pekne. Maso mu moc nejde doted ale jinak ji vsechno

91erika94
24. jan 2021

My sme mali tiez obdobie asi okolo 7..8 mesiaca ze nechcela nic jest.za zuby...2..3.
Dni sme boli na UM a opat sme sa potom vratili k prikrmom a islo to ;)

manjka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz