Maminky ( este nemal okrem joguteu holandia NIC)
Ake jogurty davate , ake syry a ine mliecne produkty na desitu ci veceru ci olovrant ??
Chcela by som vyhodit jedno UM mlieko cez den a nasadit
Nieco ine mliecne.
PS: šunku a šalaty listove moze dieta odkedy ?)
❤️🙏🏻
@mama4444 Moja bude mať dva a nakoľko jej stále chuti čistý biely jogurt, tak som zato rada a dávam ten 🙂 Dávam Hollandiu, Zvolenský (nie smotanový) a podobne.
V podstate dieťa po roku môže už i tvarohové, či smotanové jogurty, no podľa mňa - načo? Z tvarohu radšej upečiem koláč, urobím nátierku. Tie sladké jogurty nejem ani ja, prídu mi chuťovo presladené, ble.
Mliečne výrobky kľudne spomínané jogurty, kefír, tvaroh (nie často), cottage cheese, mozarella, eidam, gouda...
Listové šaláty môže, k šunke sa nevyjadrím (my doma nejeme mäso, preto neradím).
@mama4444 cisty biely jogurt, zlozenie iba mlieko a jogurtove kultury. Syr, skor kozi, klasicky eidam je orilis slany. Bryndza, ci tvaroh od 2 rokov. A sunka? Mam dve deti, a doma sunku nejedli. A ked citam komentar vyssie, maminka asi zabuda, ze sme to, co jeme. A deti, co prizvukuju aj odbornici, maju tymto sajrajtom namahane a zanasane oblicky, ktore predsa nie su ako oblicky dospeleho cloveka. Jednoducho doma vsetci vyberame, co jeme, sledujeme zlozenie potravin, deti maju 3 a 6 rokov, a rozumeju, preco je dolezite vediet si vybrat, co budeme jest. Imunita je z 80% v Creve. A kto dnes razi teoriu, ze dieta ma jest "normalne", tak v tejto dobe plnej informacii, je skutocny hlupak, pretoze tie informacie ho museli minimalne liznut, a on ich ignoruje 🤦
@stanislavicenka sorry ale niesom žiadna bio eko raw vegan matka ze nedám dieťaťu šunku 😅😭 sú aj horšíe veci ako šunka ale každý nech si je co chce 🤷♀️. Nechápem tie tvoje narážky, napíšem co jete vy a nebudem komentovať ostatných.
@mama4444 ročne dieťa už malo jesť syry aj jogurty. Syry Lúčina, mozarella a jogurt biely, alebo občas lipanek. Šalát aj zeleninu hocijaku keď ti zje, tak len dobre. No a šunku, tú ani keby si ty nejedla sa nič nestane 😄 je to len hnus, pokiaľ teda nekupujes volaku domácu v ktorej vieš čo naozaj je.
@ariannazara sunka je nalozena v rychlo soli. Ta je dokonca pritomna aj v tavenych syroch. Viem, ze nie je zdrava a nemusim byt bio, raw ...Toto o nej pisu:
Viete, čo je rýchlosoľ?
Rýchlosoľ je dusitan draselný s dusičnanom sodným v pomere 2:5. Dusitan draselný rozpúšťa sírové mostíky v elastíne, čo je základ cievnej steny. Preto sa vyskytujú kŕčové žily, hemoroidy, krvácanie z ďasien pri čistení zubov.
Ja som asi jedna z tých trápnych bio eko raw matiek ale prikláňam sa k názoru @stanislavicenka - v dnešnej dobe, kedy sú tie potraviny nie moc kvalitné považujem za dôležité aspoň čo sa deti týka sledovať zloženie. My máme síce 2r dieťa ale stále sledujem, čo mu davam.
Áno dostane aj čokoládu (vysokopercentnu a kvalitnú), rovnako aj lízatko (bez zbytočných cukrov a Éčok navyše), aj džús (len čistú šťavu, max riedenu bez cukru) proste mi záleží na tom, čo je a rovnako som to začala sledovať aj u nás.
A tiež ako ročný nejedol určite to čo aj my.
Z mliečnych výrobkov sme mu ako ročnému dávali kvalitné kravské a ovčie jogurty, smotanové, grécke, žiadne lacné nizkotucne. Má rád aj Lučinu či už klasickú alebo koziu, ideálne ked si spravím domácu. Šunku vtedy zjedol raz za 100 rokov ale aj to bravčovú s vysokým obsahom mäsa, syr jedol mozzarellu, poprípade raz za čas plátok tvrdého syru.
Ja keď potrebujem poradiť, mrknem na FB do skupiny Čo jedia zdravé deti a podskupiny s receptami...
@ariannazara tak nedavaj rady, kedze sama tusis, ze to asi nebude spravna cesta. Preto, ze ty das dietatu zjest hocico, to neznamena,ze je to tak aj spravne. A ako vravim, v dnesnej dobe informacii, je to skutocne povazlive
Mne zas doktorka povedala ze len smotanove jogurty mam davat. Po pravde ja to moc neriesim, aky mame doma taky mu ponuknem aj tak to nechce 😅 3 lyzicky a cau. Inak aj syr lerdamer a mozarellu som mu minule ponukla nech si zuzle, ale zatial moc uspechu nebolo. Bude mat 11 mesiacov.
@ariannazara svätá pravda 🙏
1 ročne dieta už môže jesť všetko čo jedia rodičia samozrejme okrem údenín, huby atď atď.
Od roka som mu dávala všetko čo sme jedli my, šunku už jedol na chlebe dávno pred 1 rokom.
Takže klasika co jeme my je dieťa 😅