Syn odmieta ryžu, žemiaky, cestoviny, omáčky...

anna12399
28. máj 2022

Ženy ja mám hrozny problém zo synom. Trvá to už rok a pol neviem si dať rady. On odmieta ryžu zemiaky cestoviny omáčky meso zeleninu ovocie knedľu no proste všetko. Má rád ryby na masle a jediné banán kuracie stehno len tak vo vode uvarené.. Neje vôbec sladkosti ani nič také že niečím sa za sýti a preto nechce jesť.. Doktorka nerieši.. Čo by som mala urobyt.kúpiť aby som podporila chut do jedla??

nnikka
28. máj 2022

@anna12399 ahoj. Úplne vážne by som mu varila to čo mu chutí. Ak nie je podvyziveny, tak by som to neriešila. My sme mali strašný problém s jedlom skoro 2 roky. Nechcel nič len špagety s kečupom alebo krupicu a boli dni keď nejedol nič len pil mlieko. Upravilo sa to keď mal 5 rokov. Odvtedy je všetko. Pomáhajú aj vitamíny sk. B. Sme mali taký sirup ale už ho nevyrábajú. Po ňom bol hladný, ale jedol dookola to isté. Tak za mňa, je to "len obdobie".

anna12399
autor
28. máj 2022

@nnikka ahoj áno aj ja stále hovorím že je to len obdobie len že to trvá uz strašne dlho a mňa to velmy trápi.. Má 3a pol roka a 16 kil.

eva233
28. máj 2022

@anna12399 aký je vek dieťaťa? na podporu do jedla sa dáva b komplex sú napríklad kvapky... A koľkokrát si mu skúšala dane jedlo uvariť hovorí sa, že dieťa musí jedlo ochutnať 10x.aby si zvyklo na chuť nie to aby mu vôbec začalo chutiť takže veľakrát 1x nestačí.... No a zase náš nemusí chleba a rožok zje akurát suchý v obchode.... Čalamadu zje aj kyslú uhorku, ale kapusta v segedine alebo koprova omáčka mu nechutí.... Aký je teda jeho bežný jedálniček keď všetko odmieta? A ešte v aké časy mu dávaš jest... Napríklad nás syn nechce jest hneď ako vstane ale cca najskôr hodinu po do neho dostanem viac ako Čučoriedky... Takže ak sa dá možno skúsiť aj v iný čas mu dávať jesť 🤷‍♀️

anna12399
autor
28. máj 2022

@eva233 ráno vstane okolo 8:00 o 10:00 zje jogurt okolo 13:00 si dá obed ale veľmi ťažko a strašné malo.. Chce len kasu stehno ryby špagety a zemiakovu placku.. Preňho Varím zvlášť my všetci jeme bežne varenú stravu vždy mu dám najskôr naše jedlo snažím sa prehovaram a nič.. Sladké nič neje ani to nepýta.. Má 3a pol roka a 16kil. A tie vytaminy sme mali a nič.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nnikka
28. máj 2022

16 kg je podľa mňa ok. Ver lekárke, asi sa jej nezdá podvyziveny. Ja som sa tiež pýtala našej Dr. tá mi povedala, že keby bol podvyziveny. Tak má sivú pokožku, je malatny a má také vpadnute oči a to by som vraj videla hneď. Aj ho postipkala po hrudníku a vravela ze či vidím akú má peknú pokožku, keby bol podvyziveny tak takú kožu nemá. Ešte v 5 rokoch mal cca18kg. Ja som naliehavá nech nás pošle na gastro a nič nezistili. Keď som to prestala riešiť tak sa rozjedol. Pomáhalo keď sme stolovali spoločne.

anna12399
autor
28. máj 2022

@elizabet173 väčšinou len s kašou aj to keď zacíti čo i len jednu hrčku dojedol. asi to skúsim tak že mu proste neuvarim a bude jesť to čo my lebo už som s toho na prášky.

lienka.7
28. máj 2022

@anna12399 davaj mu sirup pediakid. Musi sa ti rozjest. aj moja 2 ročná je takýto prípad. Odkedy jej dávam sirup, zlepšuje sa to pomaly.
My mame stavy ze jeden sa naje ze pomaly pozerám kam to do nej ide, druhy deň okrem 4 plátok šunky nechce nič...
Mne ešte pomáha ze si sadnem k nej a keď vidí ze ja jem, tak príde si aj ona vypýtať a co to popapa.
Tiez ma rada ryby, pečeného pstruha zjedla minule polovicu. A teľacie mäso. Bravcove mi nezje vobec. Skúšala si halušky s nejakou šťavou? Ovocie ti nepapa absolutne ziadne? Moja najskôr milovala vyvar, teraz ho nezje vobec, chce práveže krémové polievky s krutomni. Zemiaky nezje ale pyre uz ano. Podla mna skúšaj, nie je to urcite ok. Podla mna 16 kg je malo...

anna12399
autor
28. máj 2022

@lienka.7 zje jediné banán.. No pomalí 3 a pol roka na tvoja váži koľko? Ako dlho pijete pediakid?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
28. máj 2022

Vahu ma normal. moja ma tiez 3,5r s tiez zje toho malo (myslim druhy jedal)…varim co ma rada, ja uz som ju skusila nechat vyhladovat-ja som to po 48h vzdala ,pomohlo vela polozit tanier na stol oznamir tu jedlo a dalej a neriesit(rada z mk)

Varim co zje obcas varim extra raz zje vsetko

kormino
28. máj 2022

@anna12399moja dospeláčka vyrastla tak,že zje asi 10 druhov jedla.Do 15 nejedla absolutne žiadne ovocie ani zeleninu.Lekar neriešil,Vždy bola zdravá,teraz v dospelosti zje tiež asi 10 druhov jedal,3-4 druhy zeleniny a asi 5 druhov ovocia,Viem sa vžiť do tvojej situácie,ale snaž sa neriešiť.Moja ani v školke nejedla tri roky a ako som spomínala chorá nebola .

juliasb
28. máj 2022

@anna12399 nepije veľa mlieka? My sme mali podobne problémy a ako prestal mlieko z fľaše, problémy prešli. Mlieko ho príliš zasytilo