Syn nechce jesť zeleninu

macka2236
10. júl 2013

Ahojte poradite mi? Maly mi prestal chciet jest vsetko co nieje sladke.zo dna na den prestal chcet polievku zeleninkovu a pritom ju miloval.on aj je na obed hladny lebo po dlhom a prehratom ( pre mna) boji so ,, slanym,, zje cely jogurt.nemozem do neho dostat nic okrem sladkeho.a este vypije aj liter vody alebo caju za den a to ma len jeden rocik.nieje tomoc? Som rada ze pije ale akosi vela.ked zusti ze v ustach nieje sladka chut tak to vybere a vyhodi.a pritom chrumky niesu sladke a tie spapa. Prosim Help 🙂

mummy01
10. júl 2013

@macka2236 no chlapec skusa...nepovol a dalej mu ponukaj to co doteraz,bude to len nejaka jeho vymyslacia faza lebo zistil ze sladke chuti lepsie 😉 A nepije vela,uplne v poho je liter.

ichbinich
10. júl 2013

Nieco podobne bolo u mojho syna... Zrazu v zhruba roku jedalnicek drasticky zdecimoval. Ostal suchy chleba, banan, jablko, sladke druhy zeleniny. Ziaden jogurt, nic ☹ O nervy.

Ale, skusila si napr. dat do tej zeleniny jablko, alebo nejake sladke ovocie? Proste nejak mu to "osladit", ale teda iba ovocim. A bude naraz jest aj ovocie, aj zeleninu 😉
Alenbo mu ponukaj majma sladke druhy zeleniny: mrkvu, hrasok, kukuricu...
Ze to nema logiku, lebo chrumky ti zje, je tiez normalne. Moj mi nezje dodnes jalbkove pyre, ale jablko na kusky ano...
Nedala by som ho vyhladovat, lebo potom bude nezvladnutelny, ani by som mu narychlo nedavala hned nieco sladke, aby "aspon nieco" zjedol. Skusala by som to skor "sladenim" ovocim alebo sladkou zeleninou. Alebo ovocnou prilohou - kompot, brusnice a pod.
Jogurt mu skus dat biely, nesladeny. Aby sa nenaucil na cisto sladene. Lebo na cukor je zavislost, potom clovek potrebuje coraz viac cukru, aby citil, ze je to sladke. Ja nehovorim nesladit vobec, ale ak mu ponuknes jogurt, tak co najcastejsie biely. Alebo ovocny este zmiesaj s bielym, aby to nebolo presladene.

Neviem, kolko by pit "mal" podla tabuliek. Ale ja viem, ze moj syn si to reguluje sam. Ked je teplo, pije vela, ked je chladno, pije menej. Pokial ti pije iba vaodu a nesladene, je to v poriadku. Pripadne sa snaz, aby nepil priamo pred jedenim, aby nemal plne brucho vody a potom nebude chciet jest.
Vsetko dobre!

iwesska
10. júl 2013

A co sladke mu davas, co mu tak chuti, okrem ovocia myslim? A jogurt, co si pisala mu davas biely ci opat sladky? Lebo ak sladky tak to je presne o tom, on chce aby bolo po jeho a skusa co dovolis. U nas toto nikdy nefungovalo. Dostal obed a ked nad tym ohrnul nos, tak som sa ho este 2x spytala, ci si naozaj neprosi a ked to "ofrflal", tak proste nejedol. Ziadne nahradne jedlo. A ked som mu to ponukla o 1-2 hodky, tak uz mu to bolo dobre a zjedol aj to. Keby som mu dala miesto obeda dala jogurt, tiez by ho zjedol, ale presne s tymto som nechcela mat neskor problem. Este aj teraz ked napr. odmietne v polovici dojest polievku a svokra hned - Nechaj tak, dam ti kolacik!, tak ma ide uchytit...musela som to zatrhnut a jasne som mu povedala, ked nezjes polievku, nebude kolac. A on to poslusne spapa, lebo vie, ze to myslim vazne a nema vyznam sa so mnou na tuto temu dotahovat 🙂 Najjednoduchsia cesta - nedavat pocas dna vobec nic sladke, okrem ovocia a raz dva sa nauci jest aj ine 😉

venija
10. júl 2013

@macka2236 moja mala 14 mesacna je asi uplne divna, jej totiz chuti zelenina, z ovocia iba jablko a banan, Skusala som jahody, maliny, ribezle, melon-bez uspechu, zato v pohode chrume papriku, uhorku, rajcinu, kapustu a najradsej ma cibulu a pazitku 😀

macka2236
autor
10. júl 2013

Dakujem kocky on asi ozaj skusa trpezlivost svojej mamicky :D davam jogurt veru sladky aj pribinacka a bude to tym ze veru zistil ze sladke je lepsie.dakujem za pomoc.no nic musime to dobojovat. 🙂 a aj zubky mu idu asi aj tym to bude.