Jedli by ste taketo jablka? Dali by ste ich detom? Samozrejme ošupane. Pod supkou vyzeraju uplne ok, chutovo su dobre. Predpokladam, ze to na supke je nejaka plesen, tak asi ich len vyhodit?
Tak ak je to pleseň, tak určite vyhodiť
Jedli by sme bez šupky alebo použili do pečenia
ošúp a zjedz..
Ide o sadzovitosť jabĺk. Jablká sú jedlé, len je potrebné ich poriadne poumývať a taktiež nevydržia dlho čerstvé, takže je potrebné ich čo najrýchlejšie skonzumovať.
To sú domáce jablká?
môže to byť spôsobené nedostatkom vápnika v pôde
@luliu neviem ci je to plesen, pripomina mi ju to vzhladom, ale ja sa do toho vobec nevyznam.
Osupat a zjest
@nikaeli ano, su domace. Rastu na uplne vycerpanej pode
To nie je pleseň, to je kaz jabĺčok, ošúpať a bez problémov.
Tak to potom sedí. Môžu byť trochu horkasté.
Urobte si z nich koláč 😉
Ošúpať a zjest
@aneta38 googlila som tu sadzovitost a teda dakujem, ano, je to ono. skusala som skvrny aj zmyt hubkou a idu zo supky pekne dolu. Tak som rada, ze ich nemusim vyhadzovat . Budeme komzumovat osupane
Toto je spina. Ocist hubkou pod tecucou vodou a umyju sa.
Ako písali vyššie, jabĺčka sú v poriadku a vhodné na konzum. Aspoň vieš, že sú bez postrekov 🙂
ja to sadzovitost jablk, celkom bezne hubovite ochorenie, ktorym velmi casto trpi odroda Golden delicis. Jablka su jedle, ale velmi zle skladovatelne. Ked su to vase jablka, bude treba buduci rok osetrovat strom proti hubovym chorobam. Su aj bio pripravky, nemusite hned siahat k fungicidom
Jedla by som ich. Mali sme také od svokra, dalo sa to aj umyť,ale musela som hubkou drhnut. Ale tiež som ich očistila,jedli sme bez šupy.