zdravim kocky maly estenema3mesiace aneplanujem esteprikrmovat to len pre "SUPERMAMY" ALENIE
MAM LETACIK Z jednej polskej nemenovanej predajne A BUDU MAT ZA DVA TT STRASNEDOBRY VYBER HAMI prikrmov vseliakych aj tie ich znacky a za polovicne ceny resp 2+1zdarmaa podtak sachcemspytatzeby som si nakupila teraz aspon trosku natie prveprikrmy len neviemci je vhodne davatkupovanu stravu aleboradsejkupit zeleninku a uvarit
jelepsie kupovane alebo domapripravovane prikrmy dakujemza odpoevedeeee
Na prvé príkrmy, tie úplne prvé je podľa mňa v tejto dobe dobré dať kupované. V BIO kvalite. Nikdy nevieš, akú mrkvu kúpiš v obchode, alebo či tvoj sused zo záhradky nehnojí svoju zeleninu.
Najlepšie sú podľa mňa výživky Alnatura z DM.
Určite by som to ale nepreháňala a varila aj normálne doma príkrmy. Priznám sa,, že ja som takto vôbec nepostupovala, všetko som si varila sama, ale teraz si myslím, že na tie úplne prvé príkrmy sú vhodné kupované v BIO kvalite 🙂
tiez odporucam zacinat s doma uvarenymi, moj maly zje vsetko, ale z kupovanych mu viac chuti Hipp 😉
Domáce sú určite lepšie ja som podostávala kupované od známych v rôznych balíčkoch a tak no malý mi to vôbec nechce takže varíme každý deň 🙂)
ochutnajte to a usudte podla seba, ci by ste to jedli - tie kupovane prikrmy. hnus, bez chuti.
my sme asi 2 tyzdne papali len doma uvarene potom sme presli len na Hipp a teraz to striedame niekedy hipp niekedy doma uvarene
sunarku, hami a podobne absolutne odmieta
kľudne daj, čo ja viem, tak tie hotové príkrmy sú často kontrolované hygienou..často sa berú vzorky, náhodne vybraných a dávajú sa testovať.
Ak budeš striedať, tak prečo nie. Dieťa sa naučí aj na iné jedlo, nie stále len na rovnakú chuť, potom to bude mať jednoduchšie. Niektoré deti totiž odmietajú všetko čo nie je varené doma a prídu k babke, alebo do škôlky a majú problém si zvyknúť na inú chuť..
ahoj. My sme papali len doma varene. Obcas som skusila kupovany prikrm, ale mala odmietla akukolvek znacku. Ked mala asi 9 mesiacov, sli sme na tyzden na dovolenku na hory a ja som kazdy den musela nieco navarit a nosit to horuce v termoske,aby sa niekde po ceste najedla spolu s nami... Tym len chcem povedat ze podla mna je blbost kupovat vela niecoho dopredu lebo nevies ci to dieta bude chciet jest... Akcia je to mozno super, ale co ak to nebude chciet?
Ja dávam domácu stravu, ale keď niekam ideme a nevaríme doma, tak mu kúpim kupovaný mäskový príkrm s takým mäsom, ktoré mu ja bežne neuvarím, napr. zajačinka, teľacinka. Doma varím kuracie a morčacie 🙂
My len doma pripravovane 🙂 Hippky ani dalsie sklickove dieta odmieta, jedine co zje je vyziva alebo Ovko - ovocne. Takze pripravujem aj na dovolenkach, pripadne si beriem pokrm so sebou alebo my ho pripravia v solidnej restauracii bez frflania, kedze uz mame na to svoj vek. Odporucam domace prikrmy, pripadne si treba dat zamrazit alebo nachystat do poharikov a strerilizovat. 😉
ja si myslim ze kupit si ich niekolko do zasoby v pohode mozes. vyskusas uvidis ako ti to bude vyhovovat. maju dlho zaruku. minimalne ich vyuzijes ked pojdete trebars niekam na vylet. alebo budete niekde a nestihnes uvarit. na cestu je to idealne. mensia pravsepodobnost ze sa ti to pokazi ak to bude pol dna niekde v taske.
na tie uplne prve prikrmy ti stacia aj take tie najmensie flasticky 125 ml. tie 190 ti nezje hned.
ale je pravda ze niektore deti to nechcu papat. v tom pripade ak uz budes mat nakupene a nechces vyhodit tak mu to po troske primiesas k doma uvarenemu v najhorsom.
nas maly to jedol len sem tam ale napriklad ovocne vyzivky papa doteraz a to mu stale kupujem tie od 4 mesiaca kde neni cukor a to ma rad.
hlavne si precitaj zlozenie lebo neni prikrm ako prikrm. niektore obsahuju uz aj korenie a sol hoci maju napisane ze su aj pre deti od 4 mesiacov. takze na to sa spoliehat neda musis citat zlozenie.
a co sa tyka toho ze je to bez chuti. nuz aj doma uvarene je bez chuti pokial sa tam neda sol alebo korenie. ale takto malym detom je to jedno este nevedia ze nieco chuti aj inak tak im ta "bezchut" nevadi.
u nas tiež doma varené 🙂 vyskusala som aj niake kupovane no nebolo to ono
..nám kupované nechutilo nikdy našťastie a ešte,peniaze,čo by som za to vysolila,radšej hodím do šporkasy..
u nás kupované-nikdy 😉
raz som skúsila-nechutilo. ani jednému, ani druhému.
takže-poctivo navarené doma. a prevlákané v termoskách na cesty 😉
v lete som na cesty uvarila niečo zeleninové /+ryža, zemiaky, cestoviny/, nie s mäsom-kvôli horúčavám.
a keď náhodou na cestách boli jeden deň na suchej strave-nič sa nedeje 😉
do zásoby by som nekupovala-ako baby píšu, lebo ak mu to nebude chutiť, čo s tým potom? 😉
no same matky roka, ktore by NIKDY nedali kupovany prikrm.... treba si skusit co vyhovuje, jeden syn jedol len varene, druhy len kupovane... a mohla som sa snazit neviem ako. ideal - varit doma a sem tam dat kupovany prikrm, je to super, ked clovek nestiha. Snazila som sa varit aj nam tak, aby som z toho nieco dala aj detom vzdy, cize na dietnejsiu stravu sme nabehli aj my.
zmrazena zelenina- bleee, to skor s poharika dat. A kupovane prikrmy su kontrolovane, alebo aspon chcem tomu verit, ked clovek kupi zeleninu na trhu, ci v obchode- no ktovie cim to hnojili????
moje deti nemali ani jedno prikrmy z obchodu nechutili im len domacu stravu o mesiac zacnem aj najmensej vyvarat prvu zeleninku tesim sa 🙂 🙂 🙂 🙂
Moj maly zje len kupovane, ked mu doma uvarim, nechce to. Ale nevadi, takto ma pestrejsiu stravu, kazdy den ma ine masko, telacie, hovadzie, jahnacie, kralicie plus zelenina v BIO kvalite, viem ze tam niesu pesticidy, je to kontrolovane.
Nesuhlasim s careamell. Nevies, cim sused hnoji zahradu, ale to, co napchaju do kupovanej vyzivy to vies uplne presne. To hadam ani nemozes mysliet vazne. BIO nerovna sa kvalita, BIO neznamena, ze je to nezavadne. Jedine zeby ste za BIO povazovali aj muku plnu moli, ktoru som nedavno v dobrej viere kupila v BIO obchode... A navyse aj v BIO veciach su kadejake "bio" aditiva, ktore doma varena strava neobsahuje. Dieta si zasluzi cim viac doma varenej stravy, prikrmy by nemali byt vynimka.
Ja denne varím, občas sa pošťastí, že fakt nestihnem, alebo sme mimo domu a dám aj kupované.
Moja malinká zatiaľ našťastie problém nemá a papá do radu všetko. Ale keď mám pravdu povedať, domáce jej chutí oveľa viac.. A zasa to nie je až toľko roboty...
Ale podľa mňa, pokojne kúp, ako bolo spomenuté, majú dlho záruku. Ak nevyužiješ, tak určite predáš. 🙂
ja jednoznacne domace varene, cikazdy den alebo kazdy druhy, radcej nam doma navarim dvojmo a mam istotu plnohodnotnej stravy a myslym ze to je aj chutnejsie aj lacnejsie
ak kupovane, tak treba poriadne prestudovat zlozenie. Hami, Hame, Sunarka a spol obsahuju kadeco, co by babatka nemali a okrem toho chutia strasne.
Skor by som sa obratila na vyzivy z DM /alnatura, babylove/ alebo hipp, ktora je zas draha.
Na prilezitostne nakrmenie alebo spestrenie je to podla mna super 🙂
mne moja doma robene niekedy dost odmieta hlavne odkedy sme zacali s maskom, kupovane jej chutia, tak to robim aj tak ze jej miesam svoje + kupovane a takto mi to papa vsetko 🙂 zo zaciatku ked sme zacinali s prikrmami (len zelenina -mrkva,zemiak,kalerab..) som jej robievala len doma varene, to jej chutilo viac a pravdupovediac aj mne, napr kupovane mrkvove su cisty hnus, to mi ani ako mrkva nepripada 🙄
@janka9898 ahoj ja mam kupene prikrmy vo flasticke a sranda je, ze mi povedali nedaj zeler, v zlozeni zeler od 4 mesiaca 😕 takze pozeraj co v tom je, nasa mala ani nema problem s tym kupovanym, akurat nechapem ako take male decko (5,5mesacne) prislo k tomu, ze znacku hami odmieta absolutne vsetko co existuje. takze treba skusit, za to nic nedas a zase je toho plno od vymyslu sveta zeleninove, co by si doma nevedela spravit.
Myslim, ze tychto tem je tu dost, plus sa da na nich zakazdym krasne pohadat, lebo jeden bude kazat to a druhy ono, ani jedno nie je nespravne, ale ani druhe nie je jed, ze by to tu trebalo tak vehementne kritizovat.
Co tu odznelo - bez chuti - no prvy prikrm ma byt neutralny, fadny, bez chuti a dieta ten rozdiel nepozna, chutove bunky nas mamin su uz trosku inak naucene 😀
My sme zacinali u oboch na detskych vyzivach. Ovocnych. Nelutujem to, obidvaja zacinali s prikrmami v tuhej zime ( v lete by som to asi riesila inak), kde zohnat cerstve, nestriekane ovocie bola sice moja vola, ale nie moznost... lebo ovocie striekane pesticidami, fungicidami na prepravu, zbierane nezrele, aby vydrzalo cestu - to pre mna proste nie je cerstve. Radsej teda take, co bolo zozbierane zrele, je kontrolovane, tusim do 6h z pola v sklicku... no kto mi to garantuje v obchode? Viem, ze su cierne ovce aj u vyrobcov umelych vyziv a treba citat etikety,, ale to je tak vzdy. Hipp a alnatura mozem ale odporucat, aj ked hipp niekedy kombinuje zeleninu, ktoru by nemusel (v postupnosti zavadzani prikrmov), ale to si musi odhadnut kazdy sam.
Prikrmy zeleniny-cestovina niektore papali este zo sklicka, ale ako nastupilo mäsko, zacali sme varit vlastne uz len cerstvu stravu. Bol to postupne prechod. Ovocie som nevarila nikdy, to uz bolo potom jar/leto vsetko cerstve a aj sme to teda vyuzivali, zelenina rovnako a bio mäsko nastastie nebol problem zohnat.
Takze k zakladatelke temy - hami nie je sice najlepsia znacka umelych vyziv - ale ak sa pytas, ci vyuzijes, tak ano. Su dni,, kedy nestihnes uvarit, kedy budete v terene a budes musiet krmit mimo domu. A maju dostatocnu trvanlivost.
Ja som zacinala s kazdodennym varenim, potom som presla na nasledne zmrazovanie "na horsie casy", ze ked nebudem stihat...a teraz akosi nestiham stale, tak som skoncila pri Hippkach. Podla mna maju najlepsiu chut z pomedzi detskych vyziv. Sunarka a Hami, to ked ochutnate, tak brrr, ale Hipp, pride mi, akoby som to ja uvarila a aj to chuti dobre. Ochutnam a poviem, mnam. Ked nestiham popri detoch, tak toto je super pomoc. A ako bolo uz spomenute, kazdy den moze mat ine masko, zeleninku... Ja napr. kralicie masko nekupujem, takze nebyt umelych prikrmov, tak to deti ani neochutnaju...
ahoj, u nas to je tak ze prve prikrmy - teda prva mrkva, zeleninka - bolo vsetko kupovane -tie pod oznacenim prva lyzicka od hami, taktiez z dm a hipp, takto bolo prvy mesiac ke dsme zacinali s prikrmovanim, a po mesiaci, som uz detom varila, vacssinou podla knizky od anabel karmel -kombinuje sa tam viac druhov zeleninky, masa, atd, podla receptu s auvari "jeden hrniec"- vyjde to na 6-7 davok - teda to sa naleje do flasticiek od vyzivy a dam to do mraznicky - tam to vydrzi až 6 tyždnov, a takto si raz za týžden spravim 3 druhy, dam zamrazit a mam navarene na kazdy den, len to vecer vyberiem, a do dalsieho dna to rozmrzne. Samozrejme, mam doma stale 3-4 flasticky kupovanych hotovych prikrmov - keby nieco prislo do cesty, este jedna skusenost - ovocne vyzivy robene doma ta vyjdu cenovo tak isto ako kupne, takze pri zeleninovych s ausetrit da, ale pri ovocnych len par centov.
My jsme Johance v pěti měsících dali první lžičku doma uvařené a nastrouhané mrkve, pak brambor s mrkví, brokolici, květák, cuketu... Pak když toho už snědla více, začala jsem kupovat "hotové", protože jsem musela začít chodit do školy a skleničky mi ušetřily spoustu času... 🙂 a jí je tu a tam doteď, hlavně když nestíháme...pokud se mi nechce dělat jehněčí, telecí, krůtí, koupím skleničku a přidělám k tomu pohanku nebo jinou přílohu, kterou má ráda 🙂
@janka9898 mat nejake flasticky v zasobe sa urcite zide. Neviem, naozaj neviem, a to som si o tom precitala dost, co je menej zavadne - ci domaci prikrm zo zeleniny zo supermarketu, v lepsom pripade z trhu alebo bio/nebio hotovy prikrm z flasticky. Tie z flasticky musia splnat urcite normy, cize trebars dusicnany, tazke kovy by mali byt vo vacsine pripadov poriesene. Zasa ta chut je taka, ze ja to volam kozmonauticka strava, niektore sa ale celkom daju chutovo. Otazne je aka cast vitaminov ostane zachovana pri zavarani.
Ci ti to babatko bude chciet - u nas sa to stale menilo. Najprv vobec nechcel, tak som mu stale varila, potom zasa nechcel nic varene ked mu rastli zuby, pil mi len mliecko a nakoniec mu zachutili kupovane, tak som bola stastna ze aspon nieco je. Potom sme dlho boli tak pol na pol a posledneho pol roka mu viac chutia domace. Kupovane davam 2 krat do tyzdna mäsove (ostatne varim doma) lebo mäso mi jednak inak nechce jest a jednak tomu mäsu v obchode verim menej nez mäsu vo flasticke. A tiez na dovolenke sme to vyriesili hotovymi prikrmami.
Co sa mi ale nepaci, ze sa neda dopatrat odkial pochadzaju potraviny v kupovanych prikrmoch ... ked som sa to snazila zistit, tak som zistila akurat ze z celeho sveta ... no to ma moc nepotesilo 😖
Uplny ideal by bol vlastna zeleninka z dobrej zahrady alebo cerstva bio zeleninka pripravena v parnom hrnci ... no taku moznost som nemala ...
Ahoj,my striedame doma varenú s kupovanou a neviem prečo,ale kupované jej chutia viac...asi neviem variť 😀 ale nie robím si srandu,zje aj domáce..pri tých kupovaných,ak ti môžem poradiť..pozeraj zloženie,nie všetko naozaj môže bábo papať tak,ako je uvedené na obale...modifikovaný škrob tiež nemusí také malé dieťa mať už v strave.. 😕 mne sa najviac z ovocných osvedčili výživky v plastových pohárikoch,skoro všetky značky majú v plastovom 100%ovocia,všimni si že tie lacnejšie značky majú len trebárs 60%jabĺk,kooopec zbytočného cukru(-veď ovocie je samo o sebe sladké,cukor tam nemá čo robiť) a zvyšok v tej výžive tvorí modifikovaný škrob a voda...tak tudy cesta nevede. 😒 v zásade som tiež toho názoru,že radšej kupované hygienou kontrolované príkrmy,ako striekaná zelenina,dva dni sa pariaca v kamióne,ochytaná miliónmi rúk v Tescu...ale ak máš doma záhradku,alebo možnosť kúpiť od babiek na trhu zeleninku a od nejakej overenej farmy mäsko,tak neváhaj a príkrmy si rob doma 😀
nám chutila hlavne brokolica, ale z hippu... na domáce príkrmy som vôbec nemala čas, tak sme kupovali!!!
-Ahoj. Byť tebou, začala by som prikrmovať najprv doma uvareným obedíkom, až potom skúšala tie kupované, aby ti neskôr neodmietal domácu... Ja som nedávala kupované bežne, ale ked som nestíhala variť, alebo sme niekam šli, tak do bolo super 🙂 pretože napr. môj mladší to nezje vôbec, a potom musím stále variť :D