Štvormesačná dcérka vôbec nepapá

niky6
3. mar 2022

Ahojte, už to trva asi 4 mesiace čo dcérka nepapá vôbec nič na obed žiadne zeleninové, mäsové prikrmy nič proste všetko odmieta max 1 lyžičku si dá a koniec. Je na MM a to má ráno a večer keď ide spať a v noci. Okrem toho spapá jedine ovocie, kaše a to je všetko. Nič iné. Mali ste to niektorá takto že dlhšiu dobu odmietalo dieťa normálnu stravu? Lebo ja neviem dokedy to bude trvať, niektoré deti tak pekne papaju a ona nič vôbec. Myslíte že keď prestanem raz kojiť sa to upraví? A dovtedy sa budeme takto trápiť?

diamond007
3. mar 2022

@niky6 veď keď papa MM ráno, večer a noc tak ani sa nedivím, hladná vôbec nemusí byť.
Nepises ako je stará, treba možno ubrať z kojenia v noci

mamamasama
3. mar 2022

@niky6 koľko má malá mesiacov? Prosperuje? Môjmu zabral až b komplex.

luccija
3. mar 2022

@niky6 ponúkala by som aj iné veci, lebo si zvykne, že ak nechce dostane kašu, ovocie. .potrebuje aj bielkoviny v mäse, strukovinách, jogurt...4 m sa mi zdá veľa teda nepíšeš ako je veľká, ale...Nema anemiu, stolicu má v poriadku?

niky6
autor
3. mar 2022

@diamond007 no v noci 1x papá a keď ide spať 1x a niekedy okolo tej 7-8 papá a co som citala ostatné mamicky niektoré, tak koja aj doobeda a aj tak ich dieťa zje ten obed tak ja neviem čím fo môže byť. Bude mať 11m

niky6
autor
3. mar 2022

@luccija ponúkam jej všetko kazdy den varím, niekedy zje polievky alw naozaj málo. Bude mať 11m a stolicu má každý deň v poriadku tak ako má byť

niky6
autor
3. mar 2022

@mamamasama bude mať 11m. Tak vyskúšam, možno zaberie aj nám

luccija
3. mar 2022

@niky6 tiež som kojilaa ráno po zobudení potom desiata ovocie, jogurt,kojenie obed plus kojenie, olovrant...v tom veku normálne jedla všetky chody
A príkrmy jej zo začiatku chutili?
Ak nemá intolerancie je to len vrtoch tak skúšaj čokoľvek ani chlebík nechce?husté polievky, cestovinu?

anjelicek26
3. mar 2022

Moja prvych dvanast mesiacov doslova len nieco olizala, o jedle nemohlo byt ani reci...zmenilo sa to ked mala tych 13-14 mesiacov... jedla vsetko do radu a je to tak dodnes...proste nejako prepla v hlavicke... kojena bola do dvoch rokov, od 8 mesiacov spala celu noc... takze ziadne nejedenie ci zuby ani nic jej to nerozhodili... prso jej uplne stacilo...su proste take deti... este podotknem, ze je najvyssia zo vsetkych nasich deti, takze ani tam to neubralo nic...

tenerifka
3. mar 2022

@niky6 klud, v MM ma prakticky vsetko, co potrebuje, aj nadalej jej ponukaj jedlo, aj ked zje len jednu lyzicku. Nasa ma 12 mesiacov a tiez je zavislak na kojenie, a tiez doteraz zjedla z normalneho jedla 1-2 lyzicky, a teraz sa to s jedlom zacina poriadne rozbiehat, ma dni, kedy nechce okrem kojenia nic a ma dni, ked by zjedla aj slona. Kedze odmalicka prospievala, priberala, rastla, v 11 mesiacoch uz behala ako sarkan, nejako sme to obdobie vydrzali. Ine sa ani robit neda, sadni si s ñou k obedu, nech ta vidi jest, a ponukaj aj jej. A este mala nam zje jedlo, ak nedostane tak 3 hodiny cici, sice chodi a pyta, ale naje sa

ninapat
3. mar 2022

Mozno ma toho proste vela, ked toto vsetko ma popapat a este aj kojis. Trochu uber v tej strave alebo skus pomaly zacat odstavovat.

lydiasabolova
3. mar 2022

1.zrus nocne krmenie
2.ja davam kravske mlieko, neviem posudit mnozstvo UM, ale kravskeho mi deti v tomto veku pili cca 100ml vecer a 150ml rano
3.zaviest stravovaci rezim!!!
RANAJKY dietatko cca polhodinu po rannom mlieku posadit do autosedacky/stolicky (podla toho, ci ti uz same sedi) a dat zuzlat cisty rozok,kaiserku,zemlu,chlebik.. postupom casu cast daneho peciva natri maslom a davaj jej pomedzi to, ako sa sama krmi.. neskor mozes pridat mozarellu, sunku nad 85% masa (ak uz ma 4 predne zuby), malinke mnozstvo medu, nastruhat nejaky tvrdy syr
DESIATA neviem, ako ti spinka, ci 2x alebo raz do dna..to si musis prisposobit..ale cca 2 hodiny po ranajkach dat cisty biely jogurt (my kupujeme z agra)
po jogurte daj do rucky ryzove chrumky, dlhu piskotku (lepsie tie bez cukrovej posypky..myslim,ze sa volaju seditky), kusok jablka, hrusky.. nieco z toho nech si zuzle
OBED moj spi raz, ja ti podla toho napisem.. po zobudeni (ja sice nedavam,ja davam caj) mozes dat trocha mlieka, kravske by som odhadla tak maximalne do 150ml
A potom podla hladu, bud hned alebo po polhodinke obed.. moji v tom obdobi este nezjedli vela druhov jedla.. ficala popucena zmes zeleniny a zemiaku, mrkvova polievka zahustena krupicou a kuskami chcleba, vyvar pripraveny nahusto (t.j. nie vodovo, ale vela popucenej zeleniny,masa a cestovin,preliaty vvarom), spenatova polievka s popucenymi domacimi haluskami, paradajkova nasladko s popucenymi domacimi haluskami, popuseny zemiak s maslom a k tomu popusena dusena/varena zelenina
OLOVRANT detska vyziva, zacni jablkovou bez cukru
VECERA krupicova kasa nariedsie bez cukru, instantne kase sunar, hami alebo uz aku znacku pouzivas.. zarobene do 150ml mlieka
REZIM je fakt velka alfa a omega vo vela veciach, co sa deti tyka, stolovanie nevynimajuc.. velmi si tym pomozes.. dieta bude vediet, co ho caka, postupom casu by nemalo vymyslat.. a vacsie deti maju aj vacsi pozitok z jedla, uvidis 🙂 moje rocne mi tu chodi vyberat nakup, vyberie si chleba, zeleninu a zakusne rovno do toho 🙂 a ano, je to este v sacku, hihi 🙂 ono vie prosto, ze to je mnamka na papkanie, tak sa k tomu chce rychlo dostat 🙂 rano mi tu mrnci, ked robim ranajky, co sa nevie dockat 🙂 ked jeme, chodi okolo nas a pyta si 🙂
4.kto je doma panom?ty alebo dieta? Obcas to vydavam, ze mamicky za podriaduju svojim drobcom a potom vidiet aj vela vymyslania v jedle.. panom si ty, mamka.. nemas tyranizovat dieta, ale prosto byt nad tym vsetkym, korigovat dietatu smer.. jasa nepytam deti.. prosto ideme jest ranajky, zavolam na ne, oni pribehnu
6.rodina musi mat pozotivny vztah k jedlu.. zazila som, ze maminka bola vyberava, velmi vyberava..no hadaj, ake dieta si vychovala? Vyberave 🙂 a ano, uz v takom malom veku.. cize, ked nieco nechuti, neohrnat nosom pred dietatom, ziadne fujky vyjadrenia a ak ty neviem dietatu nieco zabezpecit kvoli svojej nechuti, nech sa o to postara otec dietatka, surodenec..ja napriklad neznesiem paradjky, ale deti jedia paradajky, manzel ich naucil 🙂
5.vylucit zdravotny problem..intolerancie,anemiu,nedostatok vit.b..a vylucit rast zubov (s tym nemam skusenosti, ze by moje deti tak boleli zuby, ze by az nejedli, ale mozno niekto iny zazil a poradi) ci prebiehajucu chorobu

niky6
autor
3. mar 2022

@luccija zo začiatku pekne papala no potom uz vôbec nič nechcela, a nič nema alergiu ani nič. Sem tam zje chlebík s maslom, lučina jej nechutí a polievky husté nemá rada, občas zje par lyziciek vývaru alebo zeleninovú

lydiasabolova
3. mar 2022

prepac, som v rychlosti zle precitala ze kojis, nie UM.. ale moje rady to velmi neovplyvni, nocne by som zrusila, ranne a vecerne nechala a obedne ako uznas za vhodne.. moje deti boli cca v 9 mes odstavene, presla som na kravske mlieko, ale obednu davku sme vymenili za cajik

niky6
autor
3. mar 2022

@lydiasabolova ja žiaľ nechcem prestať kojiť možno by som ju nemala kojiť ráno ale len večer a v noci 1x vyskúšam a uvidím, ale ďakujem za rady🙂

lydiasabolova
3. mar 2022

@niky6 ja som nemyslela, aby si uplne prestala, rano vecer v pohode podla mna, ale obedne a nocne vynechat

diamond007
3. mar 2022

@niky6 do 12m dieťatko vôbec nemusí jesť, môže odmietat.... Ak je takáto malinká, tak nerieš. Jej stačí pár lyžičiek.

diamond007
3. mar 2022

@niky6 hlavne neporovnavaj detičky na UM a MM. Má dosť vitamínov od teba. Nesil to, možno bude mať pár zeleniny čo spala len, má cas

tenerifka
3. mar 2022

@niky6 hlavne jej nedavaj ziadne UM a uz vobec nke kravske, ani med v jej veku este nie je vhodny, nie kvoli alergii, ale kvlli botulizmu. Ja viem, ze nase mamy a babky robili taketo otrasne veci a sme tu (vacsina), ale doba nastastie pokrocila.
Daj na svoj instinkt, tvoja dcerka vie, co robi, koj ju, ponukaj v klude aj jedlo a nestresuj sa, rozje sa, ked bude na to pripravena

lydiasabolova
3. mar 2022

@diamond007 nie som odbornik, ale podla mna nie je v poriadku, ze dietatu do 1 roka staci par lyziciek.. moje deti v tomveku zjedli za den tolko, co som vyssie pisala, mensi chlebik na ranajky sa mensou prilohou, cely jogurt, celu vyzivu, porciu obeda, kasu zarobenu do 150ml mlieka, pomedzi to vsetko kusok ovocia, jednu piskoty a 2-3 chrumky..piju mlieko rano vecer do 150ml, caj maju mierne osladeny, vypiju cca 3deci+ denne, nie su ani len pribrate.. je sice pravda, ze ja mam chlapcov, ale take ze dieta skoro nic nezje cez den, par lyziciek, hoc je to aj dievca, no nie je to podla mna ok

tenerifka
3. mar 2022

@lydiasabolova je to uplne v poriadku u kojenych zdravych deti a je uplne irelevantne, co robili a nerobili tvoje deti

lydiasabolova
3. mar 2022

@diamond007 aby som nebola zle pochopena, nemusi to byt vyslovene nejaka vazna vec, mozno fakt len nejaka malickost ako stravovanie bez rezimu, ale jednoznacne za tym nieco je

tenerifka
3. mar 2022

@lydiasabolova a nechcem sa ta dotknut, ale jedalnicek tvojich deti je otrasny, cele zle, samy cukor, biela muka

tenerifka
3. mar 2022

@niky6 mas zdravu a mudru dcerku, vie co je pre ñu dobre.

lydiasabolova
3. mar 2022

@tenerifka to vyssie bol zaklad, ktorym nech autorka prispevku zacne..moje deti maju samozrejme obohateny jedalnicek o vela veci, jedia ovocie, zeleninu, tvaroh, kysle mlieko a kadeco ine dobre

niky6
autor
3. mar 2022

@diamond007 no nadpis tejto diskusie jw zly, neviem prečo mi to tak dalo ale dcérka bude mať 11m :D 🙂

panda21
3. mar 2022

Môj do sa rozjedol až okolo 16 mesiaca, dovtedy iba MM každé 2 hodiny a občas nejaký chlieb, zeleninu, ale moc tomu nedal. Za chvíľu ma dva roky a neviem ho zastaviť v jedení 😅 máš zdravé dieťa, ktoré by ešte pred každý prikrmom malo mať prsník a kľudne aj po prikrme. Neboj, raz sa rozpapa.

evaachesa
3. mar 2022

@lydiasabolova ani môj do roka nejedol takmer nič len MM a bolo to úplne v poriadku aj podľa pediatričky. Postupne začal jesť viac.

katkadud
3. mar 2022

Je úplne normálne ze len ochutnáva, do roka je to len prikrm a hlavne jedlo ma byt MM ak mu stačí a vyhovuje, keby chcelo dieťa viac tak zje viac.
Radšej sa porad s niekym fundovanym lebo niektoré rady tuto sú úplne odveci, a ten "vzorový" jedálniček ani nehovorím, tým sa radšej neriad🤦‍♀️
Hlavne nestresuj, časom určite začne jest viac keď bude pripravená.

evaachesa
3. mar 2022

@lydiasabolova síce si jej rozpísala riadny sloh, no nemôžem súhlasiť aby také malé dieťa jedlo šunky, med, piškóty a umelé zarobené kaše keď pije materské mlieko. Kravské mlieko je tiež nevhodné pre tak malé dieťa.

@niky6 vôbec sa nestresuj a rob to ako doteraz...ak dieťatu stačí MM, netlač ju nasilu do jedla. Je to v poriadku.

diamond007
3. mar 2022

@lydiasabolova ja to mám od lekára, včera som u neho bola 🙂 kde mám jasne napísané že do roku je v poriadku ak bábo spapa pár lyžičiek🙂 nie je to môj výmysel.mam súkromníka, tak asi preto má iný prístup k pacientovi ako všetci pediatri.
Mňa udivuje ťa veta- TVOJE DETI.... Kriste šak každé je iný papač, každé dieťatko iné a iné potreby má... Zas je tu len potreba porovnávať deti ako aj v úvode autorka (že iné deti spapaju viac).