Štvormesačná dcérka málo priberá

baaabika1
8. máj 2015

Maminky prosim poradte mi..doma mam dcerku teraz ide mat 4mesiace. Papame ha nutrilon pre alergikov.papa mi tak 120ml kazde 2,5hod. Obcas stravi obcas vygrcka. Zozaciatku priberala krasne no posledny mesiac pribrala len 30dkg a teraz za 2tyzdne len 10 dkg. Prosim poradte mi co mate odskusane. Uz chcem zacat aj s prikrmami. Piradili mi vyvarit vodu z vlociek a do toho vmiesat nutrilon...je to vhodne?

me_to_you
8. máj 2015

povedala ti doktorka, že je to konkrétne málo a že je to veľký problém? pretože moja malá priberala ako kedy (bola kojená a dokrmovaná umelým mliekom do ukončeného 5 mesiaca), ale v zásade sa držala na spodnej hranici hmotnosti podľa tabuliek, ale keďže bola spokojná, usmievavá, aktívna, nebola dehydrovaná, cikala pekne aj stolica bola ok, doktorka neriešila, ja nie som zástanca toho nasilu tlačiť do dieťaťa jedlo aby priberalo

pribinak
8. máj 2015

Mozno jej nechuti to mlieko? Musi pit hypoalergenne?

Inak dôležitý je celkový psychomotoricky vývoj dietata, ako napreduje po psych, fyzickej, motorickej a sociálnej stránke! Váha je len jeden z ukazovateľov. Co genetika? Akú postavu máš ty s mužom?

Moj krpec bol úplne mimo tabuliek, ja som dojčila, v roku sme mali ledva 8500g, zato bol Jak strela, uz dávno behal a bol vsade. Pritom vyzeral Jak tuberak

baaabika1
autor
8. máj 2015

No vsetko ma nastastie v poriadku. V poradni nam povedali ze je velmi sikovna. Az moc na deti v tom mesiaci. Krvicka vsetko v poriadku..akurat to priberanie...

seahorse27
8. máj 2015

Tak zacnite s príkrmami od ukonceneho 4. mesiaca, mohlo by to pomoct...

nelamol
8. máj 2015

@baaabika1 Ja by som to vôbec neriešila na tvojom mieste, keď je inak po všetkých stránkach v poriadku. Pamätám si, že prvá dcérka tiež okolo troch-štyroch mesiacov málo priberala. Vtedy som si ju doma vážila každý týždeň a začala som sa stresovať, že nepriberá/priberá málo. Potom som ju vážila pred každým dojčením a po ňom, aby som zistila, koľko vypije. Nikdy nevypila viac ako 120 g, väčšinou aj menej. Trvalo to asi mesiac, potom zas začala viac priberať (hoci pila stále približne rovnako mlieka). Deti majú také fázy, raz rastú viac, inokedy menej, netreba sa tým vôbec zaoberať. Platí to aj teraz, keď už má cez tri roky. Druhú dcérku mám približne veľkú takú ako ty a už sa týmito vecami vôbec nezaoberám. Je šikovná, čulá, usmievavá a absolútne sa nezaujímam o to, koľko váži alebo meria 🙂

baaabika1
autor
8. máj 2015

Baby ste uplne super 😉 moc dakujem

karim2612
9. máj 2015

@baaabika1 ahoj, máme podobný problém, naša má niečo cez 4 mesiace, priberá ešte menej ako tvoja, dojčím, snažím sa dokrmovať, ale nechce ani z fľaše, tak max. lyžičkujem a to je tiež o nervy. Skúšam už aj zeleninku. každý týždeň chodím na preváženie, poradili mi ryžový vývar zmiešať s mliekom. Držím palce!

baaabika1
autor
9. máj 2015

Uff a co to..skusala si mliecne kase?ja jej uz 4den skusam ryzovu mliecnu kasu 1x denne. Velmi jej chuti,nevydavi mi ju a vypije mi jej viac nez mliecka.. skusala si ten vyvar z ryze uz?nezapekalo ju to?