Prosím Vás máte nejaké typy na stravu pre hyperaktívne deti? Samozrejme sladkosti obmedzujeme (do určitej miery, pretože úplny zákaz mal u nás presne opačný efekt), nekupujeme ani sladené nápoje...ale niekedy mám pocit, že dieťaťu nerobí dobre ani vanilkový jogurt... Hlavne na večer neviem, čo mám pripraviť... Ďakujem za rady
My stravu nijako neupravujeme, ano jasne k veceru nie sladke, stravuje sa ale syn uplne normalne...energiu vybija dostatocne - skola, kruzky (ma 8h sportu v tyzdni), plus beha po vonku na biku ako bonus... obcas mam pocit, ze by zvladol aj viac, ale na 8 rocneho staci... zasa len kvoli tomu, ze je dieta rozlietane ho bez energie a stravy nechat nemozes... kaloricke deficity nie su dobre vo vyvoji.
Ja dávam na večer husté polievky alebo chlebík maslo zéeninu
@dom_evi 5 a pol roka
@anjelicek26 dcéra má tiež samozrejme aktivity, veľa času trávime vonku, aby sa "vybila" energia, ale večer má dosť problém zaspať. Pritom máme presne rovnaký rituál každý večer, ale dlho jej trvá kým zaspí (začne skákať po posteli, robiť kotrmelce, ukazuje nám "triky" z gymnastiky 😏...atď) tak sa zamýšľam, či nerobím chybu v stravovaní, keď ja sama večer "padám na hubu" a ona nie, akoby ju zas niečo nakoplo, vždy večer príde nával energie...
Ona chodi este do skolky, ze? Este tam asi spia? Alebo maju klud na lozku? Ono potom je to vecer na zabitie... moj od 1,5 roka cez den nespi, ide ako fretka...
@anjelicek26 áno presne majú oddych, ležia v postielkach... (Tiež nespava na obed od roka 😭)
Moje obidve to majú tak, že keď sú unavené, tak sa začínajú zrýchľovať a viac vymýšľať. Potom ich vlastne treba dať spať o čosi skôr. Nemôže to byť večer aj tým, že by vlastne potrebovala ísť spať skôr? Moja je dosť hyperaktívna, ale keď v škôlke len leží, tak zvykne zaspať. Keď aj zaspí, potom jej trvá naozaj dlhšie, kým zaspí. Večer by som určite vynechala sladké. Skôr polievky, hlavné jedlo, chlebíky s nátierkou so zeleninou. Inak kupovaný ochutený jogurt nie je väčšinou najzdravšia vec. Treba pozrieť zloženie. Prajem Vám veľa síl a dcére menej energie večer.
Dopln este vek 🙂