Dobrý deň, chcela by som sa poradiť o stravu akú mám variť dcérke. Vyšli jej na tele červené fľaky. Lekár z fotky tvrdí že to vyzerá na alergiu. Mám vynechať všetky alergény v potrave. Je to moje prvé a vôbec netuším ako jej mam variť bez toho aby tušila že je to niečo iné než obvykle. Doteraz papa asi všetko meso na ôzne spôsoby, ovocie, zeleninu, rada má mlieko hlavne večer, niekedy aj 2x za noc, a sladké cukríky ma za deň aspoň 2 3 x občas čokoládu. Ale to mi je jasne že musím vylúčiť úplne. Poraďte prosím skúsené mamičky čo sa stretli z niečím podobným , ďakujem.
@evqa93 No kedze sa nevie, na co ma alergiu, tak tazko povedat, co presne vylucit. Maso s ryzou alebo so zemiakmi je vacsinou v pohode. Spomedzi zeleniny byva alergia na zeler, u niekoho aj na mrkvu. Medzi ovocim moze byt alergenov viac, ale taka hruska alebo banan su tiez vacsinou ok (z toho co je teraz dostupne). Sladkosti radsej vylucit, ale susene ovocie by mohla byt nahrada, napr. slivky alebo marhule. Casty alergen u deti je prave mlieko, tam jedine nahradit nejakym alternativnym rastlinnym. Ale to chutovo urcite spozna, hoci aj tie su velmi dobre.
@marianarem ďakujem za radu, no nechápem prečo jej to vyšlo až teraz keď do teraz papala všetko a aj hlavné mlieko a nič jej nebolo. Čo sa týka varenia, je v pohode keď sa do nap rizota dá červená paprika? Či mám koreniny úplne vylúčiť? Čo jej mam dávať napr na raňajky keď chce všetko čo zjem ja? Kaše ako sú ryžové a pod mi zjesť nechce, chuti jej biely jogurt z čokoládový musli cerealiami napr., alebo niečo iné do toho sini minnies. Alebo celozrnný chlieb z maslom a šunkou? No ja som z toho hotová. Ona chce každú chvíľu mňam mňam.🤔🤔🤔🤔
@marianarem mlieko rastlinné to je aké vôbec, nikdy som také nekupovala. Nemozem kúpiť radšej niaky sunar antialergenny alebo niečo podobné? Alebo jej v pod vrátiť naspet ten jej co ho mala od začiatku Hami?
@jane1987 je toho dosť no, skúsim kúpiť iné mlieko, vylúčiť sladkosti, korenisté jedlá. Už som dnes písala lekárke že jej chcem urobiť testy. Lebo ináč sa podľa mňa zbláznim od rozmýšľania. Už teraz mi je do plaču že jej nemôžem dať to čo máme my. A sme hlavne obaja z priateľom športovci tak jeme vyváženú stavu a hlavne viac mliečnych výrobkov. Keďže nám veľmi chutia.
@evqa93 pozeraj v obchode veganske veci-mlieko alpro napriklad,v kaufe znacka Take it veggie.maslo rastlinne natierkove.objednaj sa na alergologiu cim skor.vyrad cokoladu,povacsine cukor zhorsuje ekzem.
Co sa tyka UM,najlepsie je na predpis Nutrilon allergy care syneo,alebo Bezlaktozove
Len sa obavam,ze chutit nebudu,maju specificku horkastu chut 😏
@simona92101 ďakujem som vďačná za každú vašu radu. A prosím vás na tie testy môžem zavolať hneď a objednať ju či má snou tam pošle skôr obvodná?
mlieko vyradiť, ale tam spadajú aj jogurty, maslo, keksíky, čokolády, pečivo , ak sa prestanú tvoriť fľaky, je to z toho, ak nie, treba hladať dalej príčinu a áno, alergia sa môže objaviť hocikedy
@evqa93 Imunita sa v priebehu zivota meni, kludne aj skokovo. Alergie sa objavuju a miznu. Ja nie som lekar, takze nebudem hovorit, ze tomu rozumiem. No u mna sa napr. jedna z alergii objavila po dlhsej infekcii.
Rastlinne mlieka su vselijake, ale pre alergika, u ktoreho sa nevie alergen, su asi najlepsie kokosove a ryzove. Mozno aj ovsene, len tam je vacsinou lepok. Maju ich uz v hocijakych velkych potravinach. UM pre alergikov je tiez moznost, ale aj to mala chutovo urcite spozna, nebyvaju moc dobre.
Ak chce na ranajky jogurt, kup jej napr. kokosovy alebo iny rastlinny, aj tie dostat uz bezne.
@danielahamar a čo jej mam dať v noci na miesto mlieka, keď jej dám vodu alebo čaj taky plač že ona chce mlieko🤔 ja si ani neviem predstaviť deň, keď ona vstane chce mňam mňam spapá chlebík alebo hoci čo iné zachviľu chce zas mnam dám jej jablko alebo hrušku banán podľa toho čo mám doma, za pol hodku zas medzi tým pýta cukríky co jej hovorím ze teraz není ze tata kúpi co jasne ze nekúpi keď nemôže, potom polievku zeleninovú, mesko na stave, potom aj puding kašu jogurt ( jasne ze len jedno len každý deň sa to menilo) proste už neviem čo jej dat len aby sa nasýtila. A teraz už vôbec ne keď nemôže mlieko, jogurty, kekse, no cele komplikovane.
@marianarem no skúsim niečo vymyslieť ďakujem za radu
@evqa93 vypytaj od obvodnej doporucenie.na zaklade toho sa objednaj. Bolo by dobre,ak by urobili test na vsetky alergie, lebo nemusi mat alergiu zo stravy.mam obe deti s ABKM,4 mesacnej k tomu zistili alergiu na vajecny bielok,arasidy, soju, psenicnu muku- vsetko to zacalo takymto vysypom na tele,neskor hnacky,nafuknute brusko.
Popripade,ak este pije UM,zatial nasadit HA mlieko,pokym nebudete mat vysledky.
Drzim palce
@evqa93 mlieko by som zohnala Nutrillon Allergy Digestiv Care , nemyslím, že ti bude piť rastlinné náhrady, potom existuje aj kozie umele, ale s tým pomaličky, lebo nie každé dieťa ho toleruje. Jogurty, pudingy sú veganske, takže to nahradíš.
@simona92101 nie už nepije umelé, ale dávam jej normálne kravské. Zajtra už aj vybavujem tie testy. A hybam do obchodu nieco po kúpiť. Dala jej nato zatiaľ Fenistil kvapky, no to asi nepomôže. Ale ďakujem
@evqa93 okúp ju aj v hypermangane a fenistil pomôže, nebude sa skrabať
@danielahamar kde ho zohnám? Povedala mi že mám všetku kozmetiku vynechať
@evqa93 hypermangan nie je kozmetika, v lekárni ho dostať kúpiť.
@danielahamar okej vdaka
@evqa93 a ešte som chcela, obliekať bavlnu, bledé farby, nie veľa vrstiev odevov
@katies27 no na prvý krát sa v ňom vykúpem asi sama aby som vedela h. To je vlastne na vysušenie? Nie že ju vyberiem a bude sa z toho etse väčšie fľaky. Lebo fľaky keď nieje vo vode ma bledé skoro ani nevidno, a ako náhle sedí dlhšie vo vani tak z červenáju viac, aby ju to nepálilo alebo niečo
@evqa93 hypermangán je taká kryštalická soľ, ktorá sa bežne používa na rôzne kožné dermatozy, seboreu, funguje aj ako dezinfekcia. Nemáš sa čoho báť pokiaľ dáš malinké množstvo a voda bude bledoružová, keby dáš veľa tak je voda tmavá fialová. Ja som kúpala 14 mesačného syna v tom a super to pomohlo.
@evqa93 tel.číslo nemám, objednávala som sa cez email ( tak mi povedala detská lekárka že cez email sa mám objednať) tak skúste napísať ambulancia.happyderma@gmail.com
My sme mali výmenný lístok od detskej lekárky.
no skuste sa najprv objednat na alergologiu na tesy , na co vlastne alergiu ma, detom do 3 rokov myslim robia len z krvi testy, nasmu robili min rok a mal rok a pol a vyslo mu na arasidy, macka, roztoce..s jedlom skusajte postupne pridavat stravu, cokolada je dost alergen a mozno len kombinacia nejakych potravin