Zdravim mamicky mam na vas taku otazku co davate papat 6 mesacnemu babatku?preto ze my sme boli nauceny jest rano mliecko potom pribinacik ,na obed masko a zelenu ,mliecko alebo vyzivu a potom mliecko na noc ale moj maly tetaz vobec nechce jest maso ani zeleninu ked mu davam neviem ci je to z toho tepla ale fakt neviem ze z coho.uz asi styri dni mi pije len caj a 2x mlieko nic ine nechce a posledne dva dni sa mi ani na noc nechcel najest tak som z toho dost zufala.Nieje to chyba ze teraz neje maso?nebudu mu chybat vitaminy?
moj ty boh, zase pribinak!!!!!!!!!!!!!!!! To je na Slovensku dane zakonom, nadzgajte do decka pribinak, najlepsie hned po porode? Alebo rovno berie deti socialka, ak do roka neochutnali pribinaka?
Jasne, ze ti dieta nechce jest, ak ho hned po ranu naprchas tonou cukru a umelej hmoty, v tomto pocasi mu to na zasytenie uplne staci. Rano mu staci mlieko (moze vypit viac), na obed nieco lahke, moze byt aj zelenina s masom, ale urcite nezje beznu porciu, mozno poobede este nejake ovocie, ak uz je a davat vela pit (podla moznosti nie Jupika a podobne skvosty, na smad je idealna voda)
ved je leto, take prikrmy vies spravit z ovocia a zeleniny, aj lacnejsie ta to vyjde, aj lepsie zlozenie to bude mat pre dieta.
@iwusqa presne tak, kopec zbytocnosti, pribinak v jedalnicku 6 mesacneho nema co robit a takisto by som zrusila vyzivu, predpokladam ide o osladenu vyzivu z obchodu.... A zrusila by som caj. Caj moze narusit prijem mlieka, ak sa ho pije viac, ako je potrebne. Treba ponukat vodu, aj ked jej nevypije hned plnu flasku, staci par glgov. Takze tvoje dieta nema problem s teplom, ale s nespravnym zavadzanim prikrmov a tekutin.
@iwusqa moze to byt tym teplom alebo aj tym ze mu mozno pojdu zuby .. ktovie
urcite by som vsak teraz vyuzila ovocnu sezonu na obohatenie jedalnicka ... namiesto tej vyzivky dat popucene marhule, kusky melonu cucat resp. co bude potom neskor (slivky, jablcka), zavadzat rozne druhy zeleninky (aj tekvicu, cukinu, patizon, cviklu co teraz rastie atd.)
a z toho pribinacika sice dieta neskolabuje, ale nie je to zrovna dobry zaklad .. urcite treba popracovat na tom, aby vedelo spapat aj dobry biely jogurtik .. ak sa uz nebude dat inak, tak aspon s popucenym bananom ak si uz dietatko zvyklo na sladku chut pribinacika
@natalym, jaj, tak tu reklamu nepoznam. Taka priserne medzera vo vzdelani, idem sa hned hanbit do kuta 😀 😀 😀 Hned idem do mojich deti napchat Kindercokoladu, aj v tej je porcia mlieka navyse a reklama predsa klamat nemoze 😎 (hanbim sa, ale pribinaka u nas nedostat, takze hladam inu vhodnu nahradu, nie ze mi socialka pride buchat na dvere)
@iwusqa uff zasa, mňa z tých pribinákov prechádza zrak, ja by som zákonom zakázala ich výrobu 😠
@iwusqa omg....po pribinaciku a vyzive by som ani ja nechcela jest maso!...fujtajbl.... moj ma 8mes., ale toto teda este ani zdaleka nevidel....
pribinnakom mu zatazujes oblicky...tvaroh je tazky a moze sa po roku...vyhodit!
vyziva? to je anco dobre?....ok, ak niekam idem, tak obcas.....aj ked moj by aj to plul....sladke jak.... vsak posturham/popucimovocie, nie?....akoze moj zje 3ks ovocia za den, masovo-zel prikrm 150-200g....no problem.... +kojim a davam vodicku (po lyzicka, uz aj slamkou sa chyta).....uplne zdrave babo....kebyze ma jest tote gebuziny, verim, ze by sa zeleniny ani nedotkol.....
nic v zlom, ale zavadzanie spravnych prikrmov je dolezite pre buduci jedalnicek dietata....
@iwusqa po prve je teplo,nemusi mu chutit jest....po druhe..zrusila by som pribinacka ci inu tvarogovu zalezitost kvoli oblickam a zrusila by som mu caj a ponukala obycajnu cistu vodu,mlieko a normalne pre babo urcene prikrmy.
Pribinak je inak nechutne mastny a tazky.. Chutnala si ho dakedy? Po roku mu radsej vymiesaj trochu tvarovu so smotanovym jogurtom,spravis lepsie. Ale az po roku a nie casto. Do 2r.sa vyvijaju oblicky a prilis vela bielkovin im skodi. Preto sa nema ani vela hovadzieho. Do roku ziadne solenie a korenenie,po roku s mierou so solou,az po 2r.opatrne zacat pouzivat sol a korenie.
V bio obchode dostat aj horalkulto je ako vegeta,ale obsahuje len zeleninu a nie je tam ani sol. Tu som pouzivala po roku veku dietata.
Urcite je lepsie sa riadit nariadeniami pediatra.
Najlepšie zavrieť toho čo pribinaćika začal vyrábať 😀. Ach jaj
No ja mu davam pribinacka len kratky cas asi dva tyzdne a nie kazdy den.ale on je moc velky ma 13 kg a ked mu davam teraz ako sa ochladilo zeleninu maso tak mu musim davat mlieko skoro kazdu hodinku a pol
Moja dcerka ma presne sest mesiacov, je kojena na ranajky, desiata ovocny prikrm, kojenie, obed zelenina a niekedy s maskom, olovrvant ovocny prikrm alebo kasu, kojena je asi 5 krat denne, pribinacik nedavam, dam az od jedneho roka, vitaminy tvojmu chybat nebudu, moja nechce pit ani caj ani dojcensku vodu v tychto horucavach
@iwusqa Nič sa mu nestane, neboj. Je teplo, ani dospelým nechutí. Skús ovocnú šťavu.