Štrajkujúce dojčené 8 mesačné dieťa a príkrmy

avionka
7. okt 2014

Kockyy co mate strajkujuce dojcene deti (kojite v spanku)-bola som prekvapena ako vela vas tu je🙂 prosim vas ako davate tym tvrdihlavcom prikrmy? Ja som z toho nasho krpca zufala, mame 8 mesiacov aj tyzden a cez den spi uz len 2x cize sa kojime hlavne v noci (dokopy 4x od zaspatia po zobudenie-na krmenie sa budim ja a ponukam-on sa na hlad v zivote nezobudil maximalne sa mrvi a to ja definujem ze ,,ideme kojit a hotovo";)) ale on a prikrmy to je zufale:/ odkedy som zaviedla ovocie tak zelenina je boj, masko vobec-obcas ked do zeleninoveho maglajzu domiesam ovocie (brrr) alebo je to sladka zelenina tak cosi zje, kasa z mojho mlieka a ovocia mu ide vyyyborne (na obed)to zje aj 170-na nas mega vykon) -ale ja uz nevjem, kasu davam na obed a zeleninu sa pokusam na veceru...masko sa spolieham ze ked zacne pekne chytat skusim ponuknut kusky, okrem miesania zeleniny s ovocim dneska skusim zamenit obed za veceru aj ked teda kasu na noc moc nechcem-nech je hladny na kojenie...teraz ma asi navyse nejaky malohlad, kojila som po vyse 4 hodinach a ledva si odpil z 1 prsnika:/
Pravdupovedjac zas.raz mam krizu a chut to kojenie uz pustit, doteraz som sa na nom namakala ako blazon a chcela by som vydrzat este aspon 2mes ale tie prikrmy ma dorazaju-dva kroky vpred a tri vzad:/

oladuna
7. okt 2014

@avionka take 8 mesacne dieta uz by malo prespat celu noc.mam 9 mesacne dvojicky a oni obe prespia celu noc od 5 mesiacov. Nemala by si ho budit. On keby bol v noci hladny tak by si sam vypytal. A taktiez, uz by si nemala davat maglajz.on uz je velky a mal by zacal zuvat dasnami ak este nema zubky. Nema zaujem o jedlo ktore papa mamina a ocino? Nase prejavuju velky zaujem o dospelacku stravu.moja starsia ma 8 zubov a moja mladsia dvojicka len dva a obe zuvaju ostosest. Maju velmi radi prazenicu, kusky chleba, maso na stave so zemiakmi ktore vidlickou rozmagam.vemi chutia maliny (v celku). Skus dat do rucky velky kus nejakeho typu uvarenej zeleniny a tak.davam aj jogurt s vianockou (kuskami).vobec sa kvoli kojeniu netrap.ja som vobec nemohla kojit a uz od narodenia su na umelom mliecku a nic im nie je. Zdrave ako buky a rastu ako z vody.

oladuna
7. okt 2014

@avionka ohh a zabudla som napisat ze im davam Hipp detsky caj proti smadu.moje male kazde vypiju okolo 200-300ml caju a 500-600ml mlieka. Krmim 3 x denne normalnu stravu a 2 x za den mlieko - rano a vecer + dvakrat za den ponuknem 120ml mlieka asi tak 1 hodinu po jedle

leporeloo
7. okt 2014

@avionka no v prvom rade asi treba vyriesit strajk nie? my sme ho mali v 3mesiacoch a zvladli sme a odvtedy sa dojcime ako nic... neviem ake vsetky kroky si podnikla ale napada mi vylucit flasu a dudel a zvysit tvorbu mliecka plus byt si ista dobrym prisatim...
kedze nechce prikrmy tak by som sa asi o mlieko snazila bojovat tym viac...
nezaujem dietata na prsniku je vacsinou o slabom toku mlieka cize urcite by som nasadila Costi, Domperidon

avionka
autor
7. okt 2014

@oladuna
@leporeloo
Vsak zeny ale preto oslovujem djevcata co koja strajkujuce-my strajkujeme od druheho mesjaca a skusala som VSETKO -aj som tu zalozila diskusiu ,,dojcenie trapenim" a v ramci nej skusala este aj nemozne-proste moj maly chlap nie je moc na jedenie a nepodarilo sa nam dostrajkovat.prave naopak ja myslim ze mam prilis silny tok-krpec sa od narodenia drhol pri dojceni, mala som aj laktacnu, mala som prsniky na prasknutie a mlieko mi z nich striekalo a maly nemal zaujem. V spanku taha slabsie tak mu to asi tak nevadi...alebo je problem inde.
Ved uz mu to pucim aj vidlickou -ovocie zje take popucene ale pri zelenine sa tym tak ukazkovo dusi: masko mu chcem tento vikend vyskusat na kusky.jemu sa paci jest samemu-ale nevie to dobre chytat, podarilo sa nam len jablko na makko takto a s tym teda fakt nikdy nebol problem:/
On si nikdy nevypyta dojcenie- ani ked je mega hladny, v 7 tyzdnoch radsej cez den 7hodinepil ako by mal pit odo mna-keby ho prestanem v noci budit tak prestavame kojit, niezeby ma to nepokusalo len sa obavam ze potom bude aj bitka o flasu nielen o lyzicku
Aaaa asi nam teraz rastu zuby boze nech uz vyrastuuuu:(((

leporeloo
7. okt 2014

@avionka no tak to mas potom velmi narocne... len strajk je casto o tom ze to vyzera ze mas vela a aj tak mas malo, preto som pisala lebo som to sama zazila a teda nam sa to upravilo...
vies co taketo narocne pripady by som asi riesila konzultaciou s laktacnou znova a ak mas dojem ze ti nepomohla skus oslovit inu... vies ako to je je narocne najst si aj dobru kadernicku a tych je tisicky nie to este LP 🙂 kazdopadne vam drzim palce

oladuna
7. okt 2014

@avionka Moja mala mala pod jazykom tu blanku prilis hrubu a teda utiahnuty jazyk (neviem spravny nazov v slovencine ale v angl. je to" tied tongue". My zijeme v londtne).apreto nemohla siat mliecko a ani poriadne tahat z flasky. Potom jej to nastrihli a rozjedla sa.

avionka
autor
7. okt 2014

@leporeloo
@oladuna
Diki kocky, uzdicku nema zrastenu-tak sa to u nas po slovensky🙂 a LP sme skusali dve osobne a jednu cez telefon-trosku som stratila vieru v tuto instanciu a podla nacitanehon uz mi ani nezostava co este skusit🙂) fakt ako dojcenie som uz vzdala-v zmysle ze by sme sa este normalne kojili.ale vjem ze vela tvrdohlavych kociek koji v spanku ako ja-len teraz mam problem ako to zladit s prikrmami, resp ako rozjest malo papkaca

ajana1
9. okt 2014

@avoinka skusila si vysadit nocne kojenie? Pre babatko je sice este dolezite ale uz velku cast kalorii by malo mat z normalnej stravy. To ze ho v noci kojis a tie kalorie dostane ho nemotivuje jest pocas dna. Nas maly (7 mesiacov) papa normalnu stravu iba popucenu vidlickou. Pocas dna ma 1x chlebik, 1 - 2 krat ovocia (bud iba hruska alebo banan do ruky) a 1x varene jedlo (zeleninka bud s vajickom, rybkou alebo maskom pripadne len zeleninka) a to si v jasliach este vacsinou vyzobre ryzovy chlebik alebo nieco ine co starsie deticky papaju. a inak tiez este kojim ale len 4 krat za den. Rano okolo 7, 11, 15 a pred spanim medzi 6-7.

avionka
autor
9. okt 2014

@ajana1 no ved to stale premyslam ze co mam kde ubrat aby bol hladny...ale zatial si hovorim ze prve jedľo davam az okolo 12-13 tak to nocne kojenie ma na zasytenie doobeda, uz sa odhodlavam zacat 3.prikrm na ranajky resp. To poposuvat ( pridá asi nejaku tu zeleninku/ovocie do ruky) a asi potom uberiem aspon 1 z noci...pred zobudenim papa najhorsie:/ potom len dva krat za den a vecer -cca hodinu po krmeni to uz tiez ňie je bohvieco. Uz som zistila ze som nanho asi prilis tlacila ked som spanikovala ze prestal jest akukolvek zeleninu, masko tjez tak teraz musim opatrne zase pri veceri spievat a robit divadielko lebo uz si zacinal fixovat stolicku ako cire zlo na vecer://
Ja som o to kojenie tak bojovala ze vo mne zostala ta uzkost ze pridem o mlieko ked nebude dost papat odo mna a dokojime:/uz sa zacinam odhodlavat ze keby sa uplne v najhorsom stalo tak uz je velke babo

ajana1
10. okt 2014

@avionka nuz byt tebou tak by som vysadila prave to nocne kojenie nakolko zaludok si potrebuje oddychnut a tu energiu co telicko spotrebuje na spracovanie mliecka vyuzije niekde inde. Skus dat nejake ovocicko uz okolo 10 (ved aj v skolke sme mavali desiate). Normalny obed ked budes aj ty papat a na veceru bud chlebik, kasu alebo vklude aj zas nieco varene. A skusila si mozno dat rybku alebo vajicko namiesto maska? Ta sa jednoduchsie papa nakolko ma inu strukturu ako maso a lepsie sa v puske rozdpadne. A neboj o mlieko len tak lahko neprides. Ja chodim do prace a si odsavam a v pohode mam dost mliecka pre bobaka.

ajana1
10. okt 2014

@avionka a ak sa bojis ze by nevydrzal celu noc skus ho nakojit este predtym ako ty pojdes do postele ale minimalne 3 hodiny po poslednom kojeni. To by malo stacit do rana a uvidis rano ten apetit 🙂

avionka
autor
11. okt 2014

@ajana1 🙂 dakujem, dneska sa hecnem a opacim vynechat zatial aspon jedno nocne krmenie, rano mu dam asi kasu na obed to co doteraz na vecere (dneska sice slimacim tempom a bolo to vsade ale zjedol zeleninu so zltkom🙂) a vecer mozno polievocku...rybka je veru plan B -aj ja som sa uz zamyslala ze to sa omnoho lepsie papa, a napr taky losos je aka mnamka🙂 ked sa zajtra nepodari kura pojdeme do lososa a hotovo🙂
Ja to tak aj robievam-cca 3hodky pd posledneho kojenia pred mojim spanim ale teda niekedy mi uz pada hlava ako by som spala, ak to bude dneska zle tak vynecham to a raccej nakojim nadranom (ked mi mame tie nocne kojenia take v pohodee-on sa nikdy nezobudi, pije max 8-10 min grgne do minuty a spime dalej)
Idem sa obrnit mliecnou nebojacnostou🙂

adka629
11. okt 2014

@oladuna z vasich prispevkov som dedukovala, ze nemate dojcene dvojicky..ked pisete kolko mlieka vypiju..tak nemozete napisat, ze 8mes.dieta by uz malo prespat celu noc..dojcene deticky väcsinou nepresavaju celu noc..a okrem toho kazde babatko je ine..z mojich informacii viem, ze zväcsa celu noc prespia deticky na UM, neviem preco..ale asi maju najake zasytujuce zlozky v UM..
@avionka my mame doma 10mes.krpca a kojim ho v noci 2-3krat, a to s tym, ze pocas dna normalne je..s prikrmami to bol neskutocny boj..zacala som ked mal 5,5mes. a do 8mes.som stracala nervy ked sme mali ist jest..naucil sa pluvat a vsetko co sa mi podarilo dat do ust bolo v momente vsade..takze s prikrmami sme uspeli az vtedy, ked sa velavazenemu uracilo.. :D a stal sa z neho maly srotovnik..no aj po zavedeni prikrmov, som ho v noci casto kojila..niekedy aj kazde 2hod.sa zobudil a ukludnil sa az na prsniku..neskor som vyskusala na noc instantnu ryzovu kasu..a cuduj sa svete prespal od zaspania 6hodin. na vasom mieste by som vynechala nocne kojenie..ak pisete, ze sa nezobudi len sa mrvi..tak mu dajte cistu vodu..a mozno pochopi, ze kvoli vode sa mu neoplati budit sa.. 🙂

ajana1
12. okt 2014

@avionka vela stastia a daj potom vediet ako ste dopadli 🙂 zas to s tym maskom netreba prehanat. skvelou alternativou su aj strukoviny a susene marhule 🙂 skus zohnat cervenu sosovicu ta sa lahko rozvari a je dobre stravitelna. zvlast ked ju das s mrkvickou. Inak to velmi dobre poznam. vcera som zalahla uz o 8.30 co som bola taka unavena a ako na potvoru nas krpec mal horucky celu noc tak som sa moc nevyspala :(

avionka
autor
13. okt 2014

@adka629 dakujem aj u nas to bude asi podla uracenja🙂on ma fazy ze super aj fazy ze nic-moc🙂!nocne kojenie trochu drzi moju laktaciu-aspon tak to vnimam lebo bez neho by som kojila 2x denne-strajkujuce deti su speci fajta, on nezaspava na prsniku:musim ho nakojit ked uz trosku spi, nechce rano ked sa zobudi aj ked niekedy pil o 2 rano a uz je 9...nemusela by som mu v noci davat vodu-stacil by dudel a spal by dorana-nie som este pripravena prestat kojit, ale ubrala som jedno nocne kojenie🙂

@ajana1 tak pozoor vcera sme zjedli masko a zeleninu🙂 sice bola trichu sladka lebo tam bol sladky zemjak ale nemusela som tam davat jablko ani ine ovocje. A na veceruu maslovu tekvicu s kalerabom a troskou tekvicoveho oleja tralala Masko sa mu pacilo na kusky, nije taky rozomlety blivajz co som mu predtym;) cervenu sosku sme uz skusali, aj sladky hrasok a cerstve lusky-preto som bola taka na prasky ze nechce ani strukoviny ani masko, ani zeleninu...u strukovin mu vadi ta hutna struktura asi, tych musim len kustok zamiesat do ineho zeleninoveho. Mam to tak ale naplanovane na cely tyzden: masko na striedacku so strukovinami a zltkom. Ale ked mu zase zacnu rast horniaky tak si mozem planovat co chem asi🙂) uz som precitala ze aj inym to robili detvaky ked rastli zuby-obzvlast horne alebo ocne-ze proste selektivne chceli iba ovocie..asi im to tak velmi chuti ze to daju ale na zeleninu nemaju nervy leboco🙂)
Dakujem za hecnutie, mam tak malo mliecka teraz ze som nervozna jak das (PMS vari aj menej mlieka aj viac nervozity🙂) ale hadam ustojime

ajana1
13. okt 2014

@avionka neboj to urcite ustojite 🙂 Nam povedali v poradni ze 7.5 mesacnemu staci uz len od 300 - 800 ml mliecka. Cize ak dostane len 300 nic sa nedeje. A super ze uz spapal masko. Proste to uz nie je babo a chce poriadnu stravu. Nas krpec tiez uz chce len celu hrusku a nie popucenu 🙂 Sice s tym narobi tolko bordelu ale je stastny a to sa rata 🙂 Uz davno som sa zmierila s tym ze nebudem mat cisty domov. U nas je to aj tak mission impossible pri mojom chlapovi