Stolička Peg Pérego Siesta alebo Stokke

momoqui
24. jún 2016

Ahojte, potrebujem vediet vyhody (aj nevyhody) stolicky na krmenie PP Siesta a Stokke.
Na PP sa mi paci ze ma 4 kolieska a je zlozitelna. (Viem ze ma lehatko ale to sa da pouzit myslim ze max do 9 kg takze to ma az tak nezaujima a mame dalsie dve lehatka).
Na Stokke sa mi paci ze sa da pouzit dlhodobejsie a je menej napadna v interieri.
Mamicky, poradte.Su kolieska vyuzivane? Vozite babatko po byte? Alebo je to pridana hodnota ktoru az tak nevyuzijem. Ako dlho dieta sedi v tej stolicke? Predpokladam ze ked vie samostatne sediet bude radaej sediet na "normalne" stolicke s malym stolikom. Mozno sa mylim, nemam skusenosti 🙂
Dakujem za rady, postrehy

nataliuska
24. jún 2016

My mame Stokke a urcite by som nemenila. Drevena, vkusna, funkcna, skladna. Ano, nema kolieska, ale ja ju ten kusok, co potrebujem posunut sucham 🙂 Kamosky maju PP Siesta. Tam mi vadi, ze je oproti stokke obrovska, plastova a bud ma pultik co drzi dieta alebo ho nema a v tom pripade dieta nema zabranu na "vypadnutie". Cize sa neda zasunut za normalny stol a jest s ostatnymi. Pokial nepotrebujes funkciu hojdania (tam je tusim este lepsia Tatamia) tak by som sla do Stokke ;)

momoqui
autor
25. jún 2016

@nataliuska
Dakujem. mas k tej stokke aj pultik alebo ti to nebolo treba a vyuzivas stale vas jedalensky stol?

nataliuska
25. jún 2016

@momoqui mam len tu plastovu "ohradku" a makke polstrovanie. Nic viac mi nebolo treba. Pultik mne osobne pride zbytocnost, ktora najprv len zavadzia pri krmeni a casom, ked sa chce dieta krmit same, tak prisunies k stolu a je s Vami. Ani popruhy sme nekupovali a podla mna tiez netreba.

nataliuska
25. jún 2016

Takto to mame a vyuzivame uz 10 mesiacov ;)

cmugokatka
25. jún 2016

My mame Siestu a spokojnosť. Maly ma 20 mesiacov a využívame ju od 6 mesiacov, myslím, že este určite budeme. Teraz ju ma napr. Na nízko a sám sa usadí, aj sa chce pripútať 🙂 a stolík si tiež vypýta. My sme pasy využívali a využívame, teraz len cez boky, nie cez ramena. Inak by som sa nemohla ani na sekundu pohnúť a ísť len po servítku a pod. Odnímateľna tacka na stolceku je tiež super. Keď sa niečo vyleje tak ju len odložím a môže kľudne ďalej jesť na tej druhej časti. Keď chce jesť s nami v pohode ho presunieme k stolu a papa s nami za stolom. Kedže je tam stredový klin medzi nozkami môže tam v pohode sedieť za stolom aj väčšie dieťa pripadne aj bez priputania. Kolieska sú určené skôr na kratšie presuny, nejaké veľké vozenie po dome nieje reálne kedže len 2 sú otočné - polomer otáčania je teda dosť veľký a nie úplne easy. kozenka na sedadle je lahlo udrziavatelna a celkom príjemná na dotyk v porovnani s tými plastovými potahmi na tých jednoduchších vysokých stoličkách. Polohovanie sedačky je tiež super na začiatku. Ja som dávala prve príkrmy takmer v lahu kedže v 6 mes sám nesedel. Mali sme aj lehatko, ale v tím som ho nechcela kŕmiť. Takze za mna je aj táto funkcia využitá a užitočná.
Stokke sa mi tiež páči, ale pre pol ročne dieťa by som ju nechcela. Pre väčšie určite a asi sa vyskytne aj u nás.
Je to ale individuálne, každý ma inú skúsenosť, požiadavky a predstavu.

momoqui
autor
30. jún 2016

@cmugokatka
Dakujem. My sme uz rozhodnuti pre Siestu, sme momentalne v Italy na dva mesiace a chceme ju kupit tu, lebo som zacala prikrmovat, len tu ju nikde nemaju 😀😀 da sa objednat. Preto ma prekvapilo ked si napisala ze len dve kolieska su otocne. Ja som ju videla jedenkrat a mala som pocit ze vsetky styri su otocne, ina verzia PP mala len dve otocne.

momoqui
autor
30. jún 2016

@nataliuska
Pekne 🙂 mozes umyt ten potah? Ja by som sa bala ze mi mala odtadial "vyskoci" ked tam nie su popruhy...nasa Stella je strasne ziva ked sa zacne hybat tak ju nic nezastavi 😀

katharrina
30. jún 2016

Ja mam podobnu stokke, ale od Hauck a maly ma pomaly 4r. a stale ju super vyuzivame, podla mna je ovela praktickejsia ako tie velke plastove stolicky, aj ked PP je super znacka, mala som kociky len od PP, ale nemenila by som. Tiez mame potah ako na obr. akurat je latkovy a da sa oprat v pracke.

katharrina
30. jún 2016

nasla som aj Foto 🙂

katkakatulienka
30. jún 2016

Mame PP siestu a sme maximalne spokojný! Používame od 1m+ a neviem si ju vynachváliť! Kolieska sa hýbu všetky štyri ale len zadné su rotačne. Kúpu vrelo odporúčam 🙂

nataliuska
30. jún 2016

@momoqui ano, da sa umyt, je to dobry material, posobi ako latka, ale ide z toho spina akoby bol navoskovany. a nevyskoci neboj. Nasa mala je zive striebro, chodit zacala par dni pred tym nez mala 9 mesiacov. A teraz ako 15 mesacna sa trocha prieci, tak ze dvihne nohu... ako popruhy vyrabaju, takze daju sa kupit.

momoqui
autor
30. jún 2016

@katkakatulienka dolezite ze sa hybu vsetky 4 🙂

cmugokatka
30. jún 2016

@momoqui zle som sa vyjadrila :D jasne, že sa otacaju všetky 4, ale len zadné sú s kĺbom

momoqui
autor
30. jún 2016

@cmugokatka
Chapem 🙂 PP objednana uz sa na nu tesim 🙂

momoqui
autor
30. jún 2016

@katharrina dakujem za info

momoqui
autor
30. jún 2016

@nataliuska dakujem, rozhidli sme sa pre PP ale v buducnosti mozno zvazime aj Stokke 🙂

nataliuska
30. jún 2016

@momoqui v pohode, uzivajte. Ti co maju su spokojni, ale ja by som nemenila ;)